Witam
Opisz proszę jak smakuję , zapach, co wtedy czułeś
Raz w zyciu jadłem świeże figi - kolega przywiózł w zeszłym roku prosto z Cro - i wtedy się zaczęło - really
mich napisał(a):powiem wam, ze tez jestem fanem fig i tej zimy znalazłem na allegro człowieka, który sprzedaje sadzonki figi owocującej i jedną zakupiłem. ma teraz jakies 50 cm i kilkanaście listków. podobno w polsce figi w wielu rejonach kraju można uprawiać w ogrodzie tylko z uwagi na za krótki okres wegetacji nie będą owocowały. takie natomiast, które zimują w domu powinny mieć owoce gdzieś w sierpniu (tu wojan poprawi mnie ze w lipcu tez mogą ) mam nadzieje za rok-dwa mieć swoje figi na tarasie. mniam mniam
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):mich napisał(a):powiem wam, ze tez jestem fanem fig i tej zimy znalazłem na allegro człowieka, który sprzedaje sadzonki figi owocującej i jedną zakupiłem. ma teraz jakies 50 cm i kilkanaście listków. podobno w polsce figi w wielu rejonach kraju można uprawiać w ogrodzie tylko z uwagi na za krótki okres wegetacji nie będą owocowały. takie natomiast, które zimują w domu powinny mieć owoce gdzieś w sierpniu (tu wojan poprawi mnie ze w lipcu tez mogą ) mam nadzieje za rok-dwa mieć swoje figi na tarasie. mniam mniam
Zanim posadzi się figowca trzeba dobrze zastanowić się nad wyborem miejsca dla niego. Figowiec ma bardzo ekspansywne i mocne korzenie, które potrafią kruszyć nawet beton; zatem nie sadzi się figowców zbyt blisko domu, ponieważ moze to zagrażac fundamentom, jamom septycznym (czyli szambom) itp.!
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne