Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Otok Vis

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 20.03.2011 11:12

Zasiadam do oglądania relacji wklejaj zdjecia. pozdrav.
Obi-1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Obi-1 » 20.03.2011 12:07

Codziennie rano po śniadaniu jechałem do miasteczka Vis, była tram piękna kawiarenka w której siadywałem sprawdzałem na internecie co się dzieje w interesach i popijałem piwo.
Wklejam kilka zdjęć dla poprawienia niedzielnego humoru :).

widok z konoby, serwowano w niej bardzo dobre jedzenie,
Obrazek

połamane domy w centrum Vis,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jadąc do miasteczka Vis rozpościera się widok na przecudny kościółek zbudowany na cypelku, bardzo miłe miejsce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kilka zdjęć przecudnej zatoczki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia niebawem, z następną porcją zdjęć.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.03.2011 12:30

Obi - 1, zatoczka cudna! Ze zdjęć, które już zamieściłeś, widzę, że bardzo by mi się podobało na Visie. Ostatnio byliśmy na Mljecie - dzika, nieodkryta jeszcze (poza parkiem narodowym) wyspa. Na Visie chyba podobne "klimaty". Cieszę się, że odkrywasz dla nas ten daleki chorwacki świat :D

Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy :papa:
Obi-1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Obi-1 » 20.03.2011 12:49

Hej, dokładnie tak jak piszesz, Vis jest dziką wyspą z niewielką ilością turystów, jest tam nieco inny klimat niż na innych wyspach, tego się nie da opisać co pewnie wiesz, to trzeba poczuć na własne skórze hehehe,
ze Splitu prom płynie około 3,5 godzin, ja jechałem z małym 1,5 rocznym dzieckiem i czas podróży troszkę dawał się we znaki, na szczęście Igor zawsze czeka na swoich gości i odbiera ich po zjechaniu z promu, więc nie mieliśmy problemów z odnalezieniem jego domu, po prezentacji apartamentu zostaliśmy obdarowani dużą karawką zimnego wina i obiadem. Tak zaczęły się wakacje :)

Zatoczka jest dosyć znana, poszukam i wkleję zdjęcie gdzie dokładnie się znajduje, docieramy do niej drogą kamienistą, kierują nas w jej stronę drogowskazy na lichych tabliczkach z niewyrażnymi napisami, klimat jest jak cholera, i teraz najlepsze, nad zatoczkę da się zejść, prowadzi tam dróżka, kręta wzdłuż skał, do zejścia potrzebne są przynajmniej mocno zawiązane adidasy, w klapkach bym się bał, droga jest stroma i prowadzi w dół urwiska :)
Ostatnio edytowano 20.03.2011 13:03 przez Obi-1, łącznie edytowano 3 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.03.2011 12:56

Obi-1 napisał(a):
RODZYN napisał(a):Witaj,
już od kilku lat w naszych planach wakacyjnych uwzględniamy VIS. Na rok 2011 na 100% jedziemy po raz trzeci na HVAR, ale w 2012 może wreszcie będzie VIS...

Dużo pisz, dużo wklejaj zdjęć, dawaj dużo praktycznych porad...

Pozdrav

Rodzyn, jak potrzebujesz praktycznych porad to pytaj, jak chcesz dam Ci namiar na piękne apartamenty za przyzwoite pieniądze, wynajmiesz sobie bezpośrednio u Igora - właściciela, on wraz ze swoja żoną i dwójką dorosłych dzieci zapewniają znakomite warunki, mają zapasy rakiji, wina, ryby itd., można zamówić sobie obiadek na tarasie + wino i co tam chcesz, za bardzo przystępne pieniądze. Poza tym to bardzo ale to bardzo mili ludzie, polecam :)

Możesz podać do siebie jakieś gg. lub mail?
Jacek2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek2 » 21.03.2011 15:26

OBI-1 POPROSZĘ TEŻ O NAMIARY DO TEGO IGORA ,WYBIERAŁEM SIĘ JUŻ KIEDYŚ NA VIŚ ALE OPCJA UPADŁA.TERAZ JUŻ DECYZJA JEST TYLKO BRAK LOKALIZACJI 8) :lol: POPROSZĘ NA: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
sylwia gos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwia gos » 07.03.2012 13:43

Witam,

Przeczytałam Pańską relację z pobytu na wyspie Vis. Jest bardzo zachęcająca a my jeszcze tam nie byliśmy i dlatego moje pytanie: czy mógłby mi Pan podać kontakt do właściciela apartmanu?
pozdrawiam,
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
rafik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafik » 07.03.2012 14:25

Witam,
Jeżeli można to ja również bardzo poproszę o namiary na spanko na Visie u IGORA na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry bardzo dziękuje.
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 07.03.2012 20:09

siadam vis a vis i chętnie poczytam, pooglądam :D
janek.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek.pl » 07.03.2012 20:29

Zatoczka się nazywa Stiniva i jest na południowym brzegu
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 05.02.2013 21:13

Poproszę o namiar na apartman Igora adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Etosote
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etosote » 06.02.2013 15:05

Witaj, rowniez zasiadam do relacji, prosze o wiecej zdjec. Pozdrawiam.
marcin19
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin19 » 12.01.2014 22:10

Dobry wieczór .
Mogę prosić o namiary do kwatery.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.Marcin
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Otok Vis - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone