Oszustwo czy marketink. Booking.com
napisał(a) StaryMarek » 05.12.2022 21:05
Zapewne każdy nazwie to marketingiem.
Ja natomiast uważam że jest to żerowanie na naiwnych, mało zorientowanych. Czyli? Oszustwo?
Korzystam z booking.com od wielu lat. Miałem zaufanie do tego portalu, ale to zaufanie spada. Szkoda że nie ma alternatywy, bo jednak w niektórych przypadkach booking jest jedyny.
Ich oferta to - "wyrównujemy ceny", czyli jak znajdziesz gdzieś taniej to wyrównują. G...o prawda. Znalazłem i nawet korespondować nie chcieli. Po dwóch wysłanych informacja korespondencja się urwała.
Teraz jednak o czymś innym. Celowym wprowadzaniu w błąd pod pretekstem dobrze czynienia.Od wielu lat jeździmy na Istrie, na Koversade. Rezerwowałem przez booking ale zorientowałem się że taniej jest bezpośrednio. Bez pośredników. Strona jest po polsku więc problemu nie ma.
Jednak z ciekawości zaglądnąłem do Booking.com jaka oferta u nich.
Musiałem się napić jak zobaczyłem rewelacyjną promocje. 20 listopada i innych dniach była informacja iż z okazji Black Friday Booking oferuje rewelacyjne 30% zniżki. Trochę żałowałem , bo rezerwacje już mam. Moja rezerwacja była za około 5500 zł. 30% to duża promocja.
Wchodzę na booking i zaniemówiłem. Ta sama rezerwacja 10 300 zł. Oczywiście skreślone i z okazji promocji Black Friday booking do końca listopada oferuje ze zniżką w cenie 6729 zł. To nawet drożnej niż ja zapłaciłem bez promocji.
Ale nie to jest istotne. Minął 1 grudzień, promocja się skończyła i ta sama rezerwacja w tym samym czasie jest za 6709 zł.
I co? czy to jest uczciwe?