Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oszust w Czarnogórze

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Snooky
Podróżnik
Oszust w Czarnogórze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Snooky » 12.07.2013 16:09

Witajcie
Pisałem niedawno post , iż chciałbym wybrać się do Albanii, ale teraz nie o tym .
Posłuchajcie .
Co prawda było to 2 lata temu, jeździliśmy cały czas do HR i postanowiliśmy wybrać się do Czarnogóry.
Pojechaliśmy "na dzika" nie rezerwując nic wcześniej . Naszym celem był Ulcinj .
Po tylu godzinach jazdy samochodem , wjechaliśmy zmęczeni do Ulcyna, myśleliśmy o szukaniu kwatery. Byliśmy na długiej prostej drodze na światłach, gdy nagle podjechał do nas stary, lekko korodujący Opel Kadett na tamtejszych rejestracjach. Pan ściągnął nas na pobocze i zapytał czy nie szukamy noclegu. Zaproponował, abyśmy pojechali za nim do jego biura. Tak też zrobiliśmy. I co się okazało? Że pan wcale nie jest taki biedny jak jego wysłużony samochód ! Ale to nic, weszliśmy do jego biura, zrobił nam kawę i przedstawił swoją ofertę . Skuszeni przyjęliśmy ją.Tłumaczył, że ma kilka domów a w nich poszególne apartamenty do wynajęcia. Pojechaliśmy wraz z nim do jego domu. Było w nim ładnie, podłogi wyłożone marmurami itd. Przywitała nas jego miła żona . Jednak gdy zapytaliśmy gdzie jest łóżko dla dziecka, dali nam materac, który położyli na tę zimną podłogę. Tam miało spać nasze dziecko. Nie do pomyślenia. Następnie powiedział, że o 22 wszyscy maja być w pokojach i nie wychodzić do rana. Pan dobrze mówił po polsku , nawet na jego biurze była polska flaga.
Pan bardzo prosił abyśmy nie rozmawiali z innymi wynajmującymi dlatego, że daje nam promocyjną cenę. Chciałbym też dodać , że jadąc do jego domu, Pan nie wracał już Kadettem tylko nowym Vw Polo :!: .
My jednak zapytaliśmy pewnego starszego miłego Pana który ludziom na ulicy proponował noclegi u siebie ile bierze za noc. Ten podał swoją cenę. Byliśmy zszokowani ! 3 x mniejsza cena niż u Pana u którego się zatrzymaliśmy !. Starszy powiedział na niego "mafia" . Zaniepokoiliśmy się i chcieliśmy wyprowadzić się od niego . Ten powiedział że "on jest free człowiek" "to jest free biznes" i on jest free i on może dawać ceny jakie chce. Zerwaliśmy z nim umowę, zabraliśmy pieniądze i odjechaliśmy. Pan zachowywał się .. hmm... hamsko to zbyt lekkie określenie, pewnie się domyślicie. Wrzeszczał wręcz na nas . Znaleźliśmy 2 pokoje z łazienkami i kuchnią u Panii Olji Klikować też w Ulcynie na plaży LIMAN 2. Panii bardzo miła, spędzaliśmy z nią i jej mężem Żeljkiem wieczory pijąc kawę i jedząc kolacje . Nawet pojechaliśmy wraz z nimi do siostry Pana Żeljka kilka kilometrów w góry. Miała ona restaurację rybną . Wszystko było bardzo smaczne. Płaciliśmy u nich 10 € od osoby za noc czyli sumując 30€ za noc.
Wracając do tematu oszusta. Uważajcie wjeżdżając do Ulcyna na tego oszusta. Ma ceny 3x większe niż inni ! Żeruje na tym, że turyści przyjeżdżając są zmęczeni. Jego biuro jest na samym wjeździe do Ulcyna od strony Baru/Petrovaca/Budvy. Tak jak wspomniałem na dachu jego biura powiewa polska flaga i pisze INFORMACIA TURISTIĆKA.
Tak właśnie spędziliśmy 1 dzień naszego urlopu w Czarnogórze.
Obrazek
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 12.07.2013 20:08

Nie widać obrazka.
Snooky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Snooky » 12.07.2013 20:12

Ten obrazek jest tutaj najmniej ważny. To jest mapa .
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 12.07.2013 20:27

Aha, myślałem, że na obrazku będzie widać warunki w jakich przyszło Wam spędzić ten felerny dzień.
Snooky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Snooky » 13.07.2013 11:39

Niestety nie mamy takich zdjęć . Dodam tylko, że gdy chcieliśmy opuścić pokój tego "pana" , zabrać pieniądze itd, niechcieli wypuścić nas w domu. Pan zachowywał się (nie obrażając nikogo) jak chory psychicznie .
Jakbyś chciał się więcej o nim dowiedzieć to mój mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2013 12:02

A ktoś mi wytłumaczy na czym to oszustwo polegało?
Idąc tym tropem to właściciel Mariotta to oszust,bo można mieszkać w hotelu Gromady za 1/3 ceny?
Sprzedający słoik Neski w delikatesach ,to oszust bo w Biedronce jest taniej?
Ktoś podaje cenę,klient się decyduje to gdzie tu oszustwo?Pistolet do głowy przyłożył?Ale wtedy też by nie był oszustem ale bandytą.
Że ktoś zmęczony?To moze trzeba było jechać z noclegiem po drodze i przyjechać wypoczętym.

Tekst o mafii jezdżącej VW Polo tez niezły ;)

Bodajże na Interhome ogladałem ostatnio domki do wynajęcia.Ceny od 1,5 tys,przez 3 tys,5 tys do 30 tys na tydzien za obiekt .
To dopiero mafia i oszuści .
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.07.2013 14:43

hepik napisał(a):A ktoś mi wytłumaczy na czym to oszustwo polegało?
Idąc tym tropem to właściciel Mariotta to oszust,bo można mieszkać w hotelu Gromady za 1/3 ceny?
Sprzedający słoik Neski w delikatesach ,to oszust bo w Biedronce jest taniej?
Ktoś podaje cenę,klient się decyduje to gdzie tu oszustwo?Pistolet do głowy przyłożył?Ale wtedy też by nie był oszustem ale bandytą.
Że ktoś zmęczony?To moze trzeba było jechać z noclegiem po drodze i przyjechać wypoczętym.

Tekst o mafii jezdżącej VW Polo tez niezły ;)

Bodajże na Interhome ogladałem ostatnio domki do wynajęcia.Ceny od 1,5 tys,przez 3 tys,5 tys do 30 tys na tydzien za obiekt .
To dopiero mafia i oszuści .

Nikt do Mariotu do Chorwacji nie jeżdżi a większość osób woli te pieniądze przewalić na coś innego niż gościowi w portki pchać i sądzę że na tyle długo jesteś na forum że wiesz o co chodzi i tłumaczyć Ci nie trzeba.Chyba nie lubisz płacić sporo więcej skoro obok to samo masz dużo taniej?.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2013 14:52

Z napisał(a):Chyba nie lubisz płacić sporo więcej skoro obok to samo masz dużo taniej?.

Dokładnie tak ;)
Idę do jednego apt,tam mi pan pokazuje i mówi -90 eu/doba.

To ja mu mówię senkju, albo hvala, albo dzięki, albo spasiba.
I idę(jadę ) do następnego.
I tam mi mówi ktoś 30 euro/doba.
To ja -OK.
Ale nigdy bym tego pierwszego nie nazwał oszustem.
Jego chałupa,jego cena.Równie dobrze może wołać 900 euro.Albo 1900.
Gdzie tu oszustwo?
(zwłaszcza,że miał marmury na podłodze ;))
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.07.2013 17:08

hepik napisał(a):
Z napisał(a):Chyba nie lubisz płacić sporo więcej skoro obok to samo masz dużo taniej?.

Dokładnie tak ;)
Idę do jednego apt,tam mi pan pokazuje i mówi -90 eu/doba.

To ja mu mówię senkju, albo hvala, albo dzięki, albo spasiba.
I idę(jadę ) do następnego.
I tam mi mówi ktoś 30 euro/doba.
To ja -OK.
Ale nigdy bym tego pierwszego nie nazwał oszustem.
Jego chałupa,jego cena.Równie dobrze może wołać 900 euro.Albo 1900.
Gdzie tu oszustwo?
(zwłaszcza,że miał marmury na podłodze ;))

A jak nazwiesz gościa który drze mordę na Ciebie i z domu nie chce wypuścić?. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2013 18:53

Z napisał(a):A jak nazwiesz gościa który drze mordę na Ciebie i z domu nie chce wypuścić?. :D

No jak?
Jak był prawdziwym mafioso (a poruszanie się dwoma autami,w tym nowym VW Polo na to wskazuje)to przynajmniej musiał mordę rozedrzeć jak mu już zastrzelić (albo utopić w Jadranie),z jakiś względów nie wypadało.
Czyli dupa nie mafia ;)

W sumie na jego miejscu też bym sie wk...ł,gdybym znowu skorodowanym Oplem Kadetem musiał w upale jeździć następnego jelenia szukac ;)

PS
Tak na poważnie,w polskim ustawodawstwie jest cós takiego jak umowa ustna.
Ktoś proponuje cenę,ty widzisz co bierzesz za ta cenę,to umowa obowiązuje.
W całym opisie nie widać niczego ,co by tę umowę uczyniło nieważną.
Jest gdzieś watek Plumka,która wynajęła swoją wtedy chałupkę dla kilkunastu Polaków,na kilkanascie dni.A ci po jednym noclegu,znaleźli taniej i ja olali.
Może nie do końca adekwatne ale...
Ostatnio edytowano 14.07.2013 19:12 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 14.07.2013 19:11

Do kosza ten wątek.
Nic nie wnosi tylko zaśmieca forum.
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2013 19:20

A dlaczego nic nie wnosi?
Wg mnie sporo wnosi.
1.Jadąc w ciemno,nie wybieraj kwatery na totalnym zmeczeniu,kiedy ci już wszystko jedno.
2.Miej jakiekolwiek pojecie o średnich cenach w miejscu do którego jedziesz.
3.Ratuj honor Prawdziwego Polaka i katolika,który jak juz mówi tak ,to przynajmniej to tak ,nie kończy sie jakąs rejteradą dnia następnego.
4.A nawet jeśli juz rejterujesz w obronie swojego portfela i własnej dupowatości(znaczy robisz z gęby du.ę) to nie dorabiaj ideologii ,że jakis czarnogórski mafioso chciał cie oszukać,pokazując co ma za konkretnie określona cenę.
5.Niewykluczone,że "mafioso" oprócz Opla Kadeta(skorodowanego) i nówką WV Polo ,dysponował extra wypasioną motorówką,którą na zakończenie tygodniowego pobytu swoich gości dowoził na wypasiona kolacje do Dubrovnika ;)
Ale tego juz sie nie dowiemy ;)
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 14.07.2013 19:43

hepik napisał(a):A dlaczego nic nie wnosi?
Wg mnie sporo wnosi.
1.Jadąc w ciemno,nie wybieraj kwatery na totalnym zmeczeniu,kiedy ci już wszystko jedno.
3.Ratuj honor Prawdziwego Polaka i katolika,który jak juz mówi tak ,to przynajmniej to tak ,nie kończy sie jakąs rejteradą dnia następnego.
4.A nawet jeśli juz rejterujesz w obronie swojego portfela i własnej dupowatości(znaczy robisz z gęby du.ę) to nie dorabiaj ideologii ,że jakis czarnogórski mafioso chciał cie oszukać,pokazując co ma za konkretnie określona cenę.
5.Niewykluczone,że "mafioso" oprócz Opla Kadeta(skorodowanego) i nówką WV Polo ,dysponował extra wypasioną motorówką,którą na zakończenie tygodniowego pobytu swoich gości dowoził na wypasiona kolacje do Dubrovnika ;)

Dobre :lol:

Do kosza!!!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2013 19:45

krzyswerm napisał(a):
hepik napisał(a):A dlaczego nic nie wnosi?
Wg mnie sporo wnosi.

Dobre :lol:

Do kosza!!!!

Napisz to w wątku do modów.
Snooky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Snooky » 20.07.2013 23:07

Dobrze, wy myślicie że mafia to bmkami musi jeździć itd.
Wiecie, czarnogóra to nie polska, tam jest inna rzeczywistość , ale ok . Życzę wam miłych wakacji w takim razie i zapraszam do tego pana .
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe