Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oszuści w Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mitam
Croentuzjasta
Oszuści w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 11.09.2004 19:14

Jeżdżę do Chorwacji od trzech lat wypoczywać. Zawsze wypoczywam tam wspaniale. Uważam Chorwatów za przyjaciół Polaków i mam dla nich wielki szacunek. Jednak wczoraj gdy wyjeżdżałem do Polski po zatankowaniu benzyny na stacji INA w Szybeniku młody chłopak który kasuje pieniądze usiłował mnie oszukać na 75 kun. Zatankowałem benzyny za 235 kun a on dał mi kwitek 310 kun. Gdy wróciłem do dystybutora to zauważyłem jaka suma jest na dystrybutorze i wróciłem się żeby zainterweniowaniać. Wtedy młody chłopak stwierdził że nastapiła pomyłka i oddał pieniądze. Jestem pewien że celowo dał mi inny kwitek ponieważ jak sprawdziłem godzina tankowania za sume 310 kun była z godziny 12.37 a ja tankowałem ok.17.00
Zdaję sobie sprawę że jest to przypadek incydentalny ale jednak pozostawił rysę na moim zdaniu o przyjaźni polsko-chorwackiej.
Jednak za rok znowu tam jadę.Chorwacja to piękny kraj i jak się juz przekonałem że są tam przede wszystkim porządni i uczciwi ludzie a ten przypadek to tylko incydent.
Co o tym sądzicie ?
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 11.09.2004 19:20

też tak sądzę... incydent
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 11.09.2004 19:37

tylko przez jednego durnia łasego na 75 kun cierpia wszyscy porządni i prwadziwi Chorwaci ale to tak jakz Polakami jedni zachowują się jak na turyste przystało a inni tylko rakija i ognia.
Po przyjeździe nic nie pamietają
many
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 11.09.2004 19:55

ja w tym roku placilem "frycowe" (100kun) policajowi, ktory zgarnal je do kieszeni. mam znajomego w chorwacji-policjanta zreszta. jak uslyszal co sie stalo to naskoczyl na mnie i pytal dlaczego nie spisalem numerow tego skubanca-zaraz by z nim zrobili porzadek...za rok rowniez mam zamiar sie tam pojawic.
bazyl!
dzieki za zrozumienie-myslalem, ze bedzie klapa. myslalem, ze mamy jednego barda. teraz jest drugi z najpiekniejszego miasta w kraju. :D
-m.
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 11.09.2004 20:01

mane mam prośbę szukam kontaktów z policjantami w Cro bo sam jestem "gliną". Jeśli możesz to skontaktuj mnie z tym znajomym.
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 11.09.2004 20:12

Many , rozumiem , że moja pogawedka przy stole spodobała się ? :oops:
Mam jeszcze kilka takich
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 11.09.2004 20:25

ja uważam że fajnie napisane bazyl :D
s3/c3
many
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 11.09.2004 20:31

bazyl byla wyborna uczta duchowa dla oklepanego podkladu muzycznego pn. "jolka jolka"-moj ulubiony. sam tak gnalem przez noc...ehhh!!!...i teraz bym pognal.
wal jak w dym z kolejnymi. jak dojedziesz do 2002 r. wpadne i ja na chwile, wiec baczmy aby bylo po kolei dla potomnosci i archiwizacji. a jest super wlasnie dlatego, ze tylko esencja...reszta to tu, to gdzie indziej.
mitam-pomysle, ale to odleglejsza sprawa. w kazdym razie badzmy w kontakcie (jesli sprawa aktualna). prosbe przekaze w jakim sms-ie lub liscie.
pzdr.
-m.
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 11.09.2004 21:37

jeśli się podobało , to mogę przesłać resztę z muzyką na mejla ... mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2004 22:34

mitam napisał(a):Jeżdżę do Chorwacji od trzech lat wypoczywać. Zawsze wypoczywam tam wspaniale. Uważam Chorwatów za przyjaciół Polaków i mam dla nich wielki szacunek. Jednak wczoraj gdy wyjeżdżałem do Polski po zatankowaniu benzyny na stacji INA w Szybeniku..... ......przypadek to tylko incydent.
Co o tym sądzicie ?

Jeśli chodzi o stację INA przy głównej drodze (obwodnicy miasta) w pobliżu marketów to chyba nie przypadek.... :evil: ....w pierwszej połowie sierpnia...podczas tankowania tam ...chciano mi dodać także zużycie poprzedniego tankującego.... obsługujący przy dystrybutorze był super miły, pytał jak tam wakacje itp. ..a jednocześnie próbował kantować.... na tą stację uważajcie....
Nie sądzę, by jednostkowe wyskoki obrzydziły wypoczynek w tym pieknym kraju...ale wg mnie takie przypadki należy piętnować.... zresztą na forum był juz podobny wątek...gdzie oszukują...itp...
jurekg
Croentuzjasta
Stacja INA w Szibeniku

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 12.09.2004 05:48

Witam wszystkich. byłem w Chorwacji na przełomie lipca i sierpnia br. Był to mój drugi pobyt w tym pieknym kraju. Jak w tamtym roku i w tym tankowałem w stacjach OMV - wielka kultura. Wracając z Grebasticy do Polski po wojażach musiałem się zatankować właśnie w Szibeniku. Zona z synem siedzieli w samochodzie a ja wyszedłem do dystrybutora ale przyszedł pan zaczął lać paliwo i kazał iść w między czasie zapłacić do kasy. Przy kasie pan mi powiedział 270kn ale ja mówię płącę kartą i w tym momencie zaczął mnie przepraszać po podaniu numeru stanowiska-bardzo duży ruch na stacji- kwota zmieniła się na 235 kn. Po otwarciu portfela zobaczył moją gwiazdę policyjną i zaczął mnie bardzo przepraszać. Więc widzę ze nie ja tylko miałem tam przypadek oszustwa. pozdrawiam w przyszłym roku też jadę pomimo tego incydentu to Chorwcja i Chorwaci to cudowny krai i cudowni ludzie. :D
many
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 12.09.2004 08:10

bazyl'u i...volumen'ie! :evil:
bazyl, jak byles sam wszystko zrozumiales (tak myslalem), jak dolaczyl volumen to zostawiliscie pelno okruszkow na stole i...sobie poszliscie. :?
dopiero przyszla Ona i postawila bukiet polnych kwiatow i...troszke posprzatala.
chcialem aby stol ten, byl zbiorem gawed a nie gadaniny.
nie niszcz tego co stworzyles sam - nie kazdego Stworca obdarza talentem.
z wyrazami dalszego szacunku dla Was obojga
-m.
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 12.09.2004 18:52

Jurekg jeśli masz ochote pogadać z kumplem z branży to zadzwoń poi służbowej 8694240 po 20.09.2004roku :lol:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 12.09.2004 19:10

many napisał(a):bazyl'u i...volumen'ie! :evil:
bazyl, jak byles sam wszystko zrozumiales (tak myslalem), jak dolaczyl volumen to zostawiliscie pelno okruszkow na stole i...sobie poszliscie. :?
dopiero przyszla Ona i postawila bukiet polnych kwiatow i...troszke posprzatala.
chcialem aby stol ten, byl zbiorem gawed a nie gadaniny.
nie niszcz tego co stworzyles sam - nie kazdego Stworca obdarza talentem.
z wyrazami dalszego szacunku dla Was obojga
-m.

Już masz posprzątane many. W wątku o spotkaniu cromaniaków tez jest sporo nie na temat. I co z tego?
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 12.09.2004 20:17

Witam
Bysliśmy w tym roku z grupą znajomych między innymi w Baśce Vodzie - miejsce super, ale...wieczorkiem na dyskotekach zwlaszacz jak zauwaza ze czlowiek wypije o jedno piwko wiecej to czesto myla euro z kunami ( oczywiscie nie musze mowic na czyja korzysc ) zdazylo nam sie to nie raz i nie dwa ( reszty w kunach tez dokladnie nie naliczaja - niestety zawsze niekorzystnie w jedna strone ). Niezapomnę też jak pani przyjmujac zamowienie od nas doskonale nas rozumiala ale jak zwracalismy jej przeterminowane piwo ( naprawde nie dalo sie pic ) to udawala ze jezyka nie zna. Pomimo tego i tak bym tam wrocil dla calej reszty.

Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone