Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oświadczyny w błękitnej Grocie Bisevo

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz84
Plażowicz
Oświadczyny w błękitnej Grocie Bisevo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 16.08.2013 13:57

Cześć wam. Na początek przepraszam jeśli nie po raz pierwszy poruszam ten temat, ale muszę zapytać, ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne. Bieżącego roku w połowie września z moją najdroższą wybieramy się do Chorwacji. Zaplanowaliśmy dwutygodniowy pobyt na riwierze Makarskiej. Już od jakiegoś czasu myślę o oświadczynach i chciałbym ją zaskoczyć właśnie w Chorwacji w błękitnej jaskini na wyspie Bisevo. Oczywiście w planach zwiedzania groty nie ma, a moja piękności nawet nie zdaje sobie sprawy o istnieniu jej, wiec chcę zorganizować poza jej wiedzą wycieczkę w to miejsce wypożyczając jakąś taxi wodną. Ja i Ona tylko we dwoje nie wliczając sternika, który za opłatą nas by tam zawiózł (z resztą miło by było jakby ktoś uwiecznił tą chwilę). Z tego co czytałem to jaskinia robi duże wrażenie, więc dwukrotnie bym ją zaskoczył. Raz wycieczką, a drugi pierścionkiem. Oczywiście nie omieszkam zabrać ukradkiem ze sobą szampana itp. Co myślicie o tym wszystkim i czy to dobry pomysł?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.08.2013 14:36

Respect :!: :!: :D

minus tego jest taki, że na 100% powie "tak", nawet jak Cię nie będzie kochała :lol: ....ale to juz w kategorii żartu :lol:
Ostatnio edytowano 16.08.2013 14:39 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
Marmarka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marmarka » 16.08.2013 14:38

Bédzie zachwycona :)
ja bym byla ;P
Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 16.08.2013 14:52

Oglądałem zdjęcia groty na google i śliczne są te gdzie błękit odbija się od ścian skały i wszystko w koło jest niebieskie. Czy tam jest tak przez cały czas? Zależy mi jeszcze na uzyskaniu informacji gdzie mogę znaleźć Panów (sterników) którzy za opłatą nas tam zawiozą. Nie mówię o statkach lub firmach które oferują takie atrakcje, ponieważ ma to być romantyczne, a nie w tłoku turystów co mnie też martwi bo nie wiem jaką porę wybrać.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 16.08.2013 15:08

Nigdy tam nie byłem ... ale myślę, że w Komiży spokojnie znajdziesz paru sterników.
Pewnie warto pogooglać, ewentualnie popytać, ale sądze że na miejscu nie ma problemu.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 16.08.2013 15:38

Z Makarskiej do Modrej Spilii :!: 8O
Chyba helikopterem. :D

trzymajcie się :wink:
Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 16.08.2013 17:39

Niekoniecznie musi być z Makarskiej, będziemy tam swoim autem więc to nie problem nawet podjechać 100km w jedną bądź w drugą stronę, tylko za bardzo nie wiem gdzie można takich sterników złapać
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.08.2013 18:04

Tędy.

Tylko się umówcie, bo jak znam życie, to podjedziecie tam w tej samej godzinie i tłok się zrobi ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 16.08.2013 18:38

Mariusz84 napisał(a):Niekoniecznie musi być z Makarskiej, będziemy tam swoim autem więc to nie problem nawet podjechać 100km w jedną bądź w drugą stronę, tylko za bardzo nie wiem gdzie można takich sterników złapać

Z Hvaru na końcu wyspy Hvar do Komiży płynie się koło 3 godzin. A musisz dostać się z lądu na Hvar i wąską drogą przejechać cały Hvar. Jak Ci tak zależy to radziłbym ze Splitu popłynąć na Vis, zaklepać jakiś romantyczny nocleg w Komiży a z Komiży to już bliziutko. Poczytaj sobie tu. :)

pzdr :wink:
Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 19.08.2013 17:13

A może ktoś z was zna inne miejsca warte zaproponowania na tą okazje bądź jakieś pomysły? :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 20:12

Mariusz84 napisał(a):A może ktoś z was zna inne miejsca warte zaproponowania na tą okazje bądź jakieś pomysły? :)

Z moim stażem, to trochę tak, jakby podpowiedzieć ci jak popełnić seppuku ;)

Ale obawiam się, ze nic nie przed tym nie powstrzyma, więc rzucę dwie propozycje, aczkolwiek widzę jeden problem - mianowicie wychodzi na to, że szukasz jakiegoś ustronnego, intymnego miejsca, a w takim razie jedyne, jakie mi przychodzi do głowy to Jeziora Plitvickie w lutym :D

Natomiast latem, to jest taka mała kapliczka na końcu półwyspu za Marina Frapa w Rogoznicy. Miejsce fajne, w sumie chyba bardzo nie uczęszczane, ale ma ten minus, że trzeba przejść do niego koło całej Mariny. Chyba można tez z drugiej strony, od północy, ale nie szedłem więc musiałbyś najpierw sprawdzić.

I drugie - na samym końcu Ciovo, od strony Splitu, masz mocno odosobnioną i rzadko odwiedzaną Gospe od Prizidnice.
Nawet, jeżeli ktoś by się kręcił, to możesz wciągnąć lubą na sam szczyt klifu. Widoki przednie. I cisza :)

Pozdrawiam
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.08.2013 20:21

Fajny pomysł :) .
Jak się urzeczywistni to napisz jak ukradkiem szampana przemyciłeś :) .
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 19.08.2013 20:25

Moim zdaniem cała Chorwacja jest takim miejscem. Wystarczy tylko "dopieścić" szczegóły :). Jakaś knajpka z widokiem na morze, romantyczna kolacja przy lampce wina... Jeśli wolisz bardziej kameralnie, to też nie powinno być problemu. Uroczych, klimatycznych zakątków w Chorwacji nie brakuje. Serce Ci podpowie co wybrać :)
Powodzenia :)
PS.
A tak generalnie: przemyślałeś to dobrze? :wink:
Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 19.08.2013 20:54

Dziękuje za kolejne rady i wskazówki, nie omieszkam poczytać trochę o tym co napisaliście. A czy przemyślałem to dobrze? Oczywiście że tak, już dawno temu teraz myślę jak to wszystko zaaranżować. A powiedzcie mi, nie będę miał problemu z wynajęciem łodzi ze sternikiem za odpowiednią kwotę ze Splitu do Bisevo?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 21:41

Mariusz84 napisał(a): A czy przemyślałem to dobrze? Oczywiście że tak ...

To przemyśl to raz jeszcze, bo jak ostatnio zapomniałem o urodzinach swojej,
to właśnie ląduje w Rzymie do końca tygodnia w ramach przeprosin :lol:

Jak się oświadczysz w takich niespotykanych warunkach, to niewiele miejsc zostanie ci na przeprosiny ;)
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC