Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oświadczyny w błękitnej Grocie Bisevo

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 19.08.2013 20:51

weldon napisał(a):
Mariusz84 napisał(a): A czy przemyślałem to dobrze? Oczywiście że tak ...

To przemyśl to raz jeszcze, bo jak ostatnio zapomniałem o urodzinach swojej,
to właśnie ląduje w Rzymie do końca tygodnia w ramach przeprosin :lol:

Jak się oświadczysz w takich niespotykanych warunkach, to niewiele miejsc zostanie ci na przeprosiny ;)

Ale z tym Rzymem to poszedłeś na całość :) Dobrze, że moja żona tego nie czyta... :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2013 21:09

Nie miałem wyboru. Sama sobie prezent zrobiła :)

Było nie zapominać :D
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 19.08.2013 21:28

Cholera... Urodziny mojej pokrywają się z rocznicą ślubu. Gdybym (nie daj Boże) zapomniał, to mogłoby się na Rzymie nie skończyć :wink:
OK. Kolego Mariuszu, to oczywiście żarty :). Poza tym, zanim dojdzie do takich sytuacji... :)
Gdynianin
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gdynianin » 24.08.2013 17:02

Jadę do Duce na początku września i również chciałbym się w cro oświadczyć;) łatwo jest kupić pierścionek, gorzej wymyślić jak go wręczyć :P
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.08.2013 17:56

Gdynianin napisał(a):Jadę do Duce na początku września i również chciałbym się w cro oświadczyć;) łatwo jest kupić pierścionek, gorzej wymyślić jak go wręczyć :P

wykup rafting albo konioning na Cetinie i już masz fajne okoliczności przyrody....

zaręczyny polecam na kajaku pod wielkim bukiem na Zrmanji (kameralnie i plastycznie)
Gdynianin
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gdynianin » 25.08.2013 07:44

Cetina dosyć blisko mojego miejsca pobytu, ale co mam tam wykupić? :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.08.2013 08:15

Gdynianin napisał(a):Cetina dosyć blisko mojego miejsca pobytu, ale co mam tam wykupić? :D

http://www.rafting-cetina.com/default.aspx

Ze Splitu na Biševo prywatny kurs 900 euro

http://www.split-excursions.com/private ... oat-tours/
Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 25.08.2013 16:38

Wow cena nie jest mała, Janusz Bajcer a z wyspy Hvar na Bisevo orientujesz się ile może wynieść taki kurs? Mam jeszcze jedno pytanko. Może uda mi się dotrzeć autem na wyspe Hvar, bądź Vis. Przyjmijmy, że plan wypali. To czy można gdzieś na Visie zjeść romantyczną kolacje?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.08.2013 16:57

Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 27.08.2013 13:42

Robi się co raz ciekawiej :) przynajmniej już wiem, że można indywidualnie popłynąć na Bisevo. Jedyny minus to ta cena ale myslę, żę odpowiednie poszukanie, małe targowanie się i będzie dobrze :D
Mariusz84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz84 » 28.08.2013 15:12

Już wiem jak ugryźć wszystko tak by nie zbankrutować przy tym wszystkim. :) Faktycznie ceny usług oferujących podróż z Hvaru na Bisevo nie są małe. Myślę iż najlepszym wyjściem z całej sytuacji będzie pozostać na lądzie jak w planach, a w jakiś dzień zaskoczyć moją Panią (oczywiście wszystko trzymając w tajemnicy aż do samego końca) pojechać autem do splitu i ze splitu popłynąć Jadrolinija na Vis tylko..... i tu rodzi się kilka pytań.
1. Autko musi zostać w Splicie tyko gdzie? Bo płacić 370kun za prom by auto towarzyszyło nam w podróży to lekka przesada :P biorąc pod uwagę powrót to już 740kun
2. Czy z wyspy Vis nie będzie problemu załatwienia wpłynięcia do błękitnej groty i za jaką cenę?
3. Jest szansa we wrześniu wynajęcia pokoju na wyspie na noc lub dwie?
4. Czy można jechać w ciemno między 5-10 września i szukać apartamentu?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.08.2013 16:05

Mariusz84 napisał(a):...
2. Czy z wyspy Vis nie będzie problemu załatwienia wpłynięcia do błękitnej groty i za jaką cenę?
3. Jest szansa we wrześniu wynajęcia pokoju na wyspie na noc lub dwie?
4. Czy można jechać w ciemno między 5-10 września i szukać apartamentu?

Może ten autor coś Ci doradzi?
Ja bym zapytał na PW.
Powodzenia.
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 28.08.2013 21:31

Witam! Oświadczyny w błękitnej mogą być romantyczne ale....nie muszą. Właśnie wróciłam z wyspy Vis i pontonem dopłynęliśmy do groty. Wrażenia niezapomniane, żadne zdjęcia tego nie oddadzą ale... ruch tam jest spory, czasami trochę nerwów aby łódka o łódkę nie uderzyła, bo grota dość wąska. W samej grocie ma się zaledwie parę minut aby podziwiać uroki, bo już następni czekają.Brak tam atmosfery na takie okoliczności. Więc obawiam się, że skórka nie warta wyprawki. Zwłaszcza z Hvaru ale to tylko moje sugestie, życzę powodzenia :D
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 30.08.2013 21:15

Witam ponownie!!
Odpowiadając na Twoje pytania to: na wyspie spędziliśmy 15 dni i była to najpiękniejsza wyspa , na jakich byliśmy w Chorwacji, a byłam 10. raz. Prom dopływa do miasta Vis, z którego do Komiży można dojechać albo TAXI albo autobusem, a przystanek sąsiaduje z portem, do którego wpływa prom. Nie wiem tylko z jaką częstotliwością ale jest to na pewno jakoś połączone z kursami promu. Między Visem a Komiżą jest ok. 17km. W samej Komiży jest sporo miejsc, gdzie można wykupić wycieczkę do Biseva, a ceny oscylują między 70-90 kun od osoby, w tym jest bilet do jaskini(40kun). Będąc w Komiży na pewno zauważysz oferty. We wrześniu pewnie będzie mniejszy ruch ale ważne jest, aby znaleźć się w samej jaskini między 11 a 12 godziną, bo wtedy jest najładniej. Jeśli miałbyś jakieś pytania to chętnie coś podpowiem, pozdrawiam :)
maciejk9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejk9 » 06.09.2013 06:25

Potrafi ktoś podpowiedzieć jak dojechać do kościółka Gospe od Prizidnice na Ciovo?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Oświadczyny w błękitnej Grocie Bisevo - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone