Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ostrzeżenie !!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
ostrzeżenie !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2010 13:20

2 tygodnie temu w nocy na stacji benzynowej przy autostradzie na Węgrzech podczas postoju w ciemnym miejscu zauwazyłem dziwnie przygladających się nam mężczyzn . Postanowiłem przestawić auto w oświetlone miejsce. Po powrocie z toalety okazało się, że mam kapcia, trzeba było zmienić koło. Już w Chorwacji u wulkanizatora okazało się, że opona została potraktowana trzykrotnie nożem. Poczatkowo posadzałem wulkanizatora o niecny czyn ale nie miał u siebie ani używanych ani nowych opon. Opona do wyrzucenia, stracony cały dzień na szukaniu(wyspa Hvar) conajmniej używki na rezerwę. Mężczyźni jak wcześniej zauważyłem poruszali się autem na wegierskich numerach
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 14.07.2010 00:45

Podobno parkingi przy stacjach i motelach są najniebezpieczniejsze. Znajomych okradli w czasie noclegu, wynieśli wszystko z samochodu, chyba wszystkie pieniadze, a najgorsze że nikt nie chciał im potem pomóc - mieli poprosić rodzinę o przysłanie pieniędzy na powrót. Pomogła jakaś pani z polskiej ambasady - pożyczyła im po prostu pieniądze. Ale już nie wiem jakie to było państwo, w drodze z grecji.
BRS
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRS » 14.07.2010 01:12

bluesman napisał(a):2 tygodnie temu w nocy na stacji benzynowej przy autostradzie na Węgrzech podczas postoju w ciemnym miejscu zauwazyłem dziwnie przygladających się nam mężczyzn . Postanowiłem przestawić auto w oświetlone miejsce. Po powrocie z toalety okazało się, że mam kapcia, trzeba było zmienić koło. Już w Chorwacji u wulkanizatora okazało się, że opona została potraktowana trzykrotnie nożem. Poczatkowo posadzałem wulkanizatora o niecny czyn ale nie miał u siebie ani używanych ani nowych opon. Opona do wyrzucenia, stracony cały dzień na szukaniu(wyspa Hvar) conajmniej używki na rezerwę. Mężczyźni jak wcześniej zauważyłem poruszali się autem na wegierskich numerach

Dzięki za przestroge! Wyjeżdżam do CRO 12 sierpnia i jade właśnie przez Węgry, będe musiał byc czujny...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi