Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostrzeżenie przed parkingiem BP za Grazem i nie tylko.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.09.2013 18:57

Mnie też ukąsiła pszczoła na basenie w Austrii.
Miejski,bardzo ładny basen w Lofer,wokół basenu trawka nisko skoszona,mnóstwo ludzi,piękna pogoda.
Raz poszedłem do basenu boso(zamiast w klapkach) i na moje nieszczęście nadepnąłem na osę,która była w trawie i co....?Ukąsiła skubana,noga spuchła,pobolało i tyle.

Zastanawiam się teraz kogo zaskarżyć o odszkodowanie:
-kraj związkowy Salzburg,który wydał mi sommercard
-miasto Lofer
-basen
-bar,w którym sprzedawali m.in. lody
-neckermann-a za to,że mi sprzedali wczasy
-własciciela gdzie spałem,ze mnie nie ostrzegł przed osami
-pracodawcę,że mi dał urlop w siepniu
Poradzcie proszę KOGO?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2013 19:13

Przecież nie ukąsił Ciebie
-kraj związkowy Salzburg,który wydał mi sommercard
-miasto Lofer
-basen
-bar,w którym sprzedawali m.in. lody
-neckermann-a za to,że mi sprzedali wczasy
-własciciela gdzie spałem,ze mnie nie ostrzegł przed osami
-pracodawcę,że mi dał urlop w sierpniu
Ukąsiła pszczoła wal chłopie do ula.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.09.2013 19:16

No widzisz a warszawiak uderza do austriackiego bp pod graz-em
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2013 19:21

Czy Ty masz jakiś kompleks na punkcie Warszawy?
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.09.2013 19:26

Mam kompleks na ludzką głupotę w której warszawiacy wiodą prym,zaskarżając kogo popadnie i za co popadnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2013 19:30

Może masz rację, lecz odnoszę nieodparte wrażenie, że wpisu obecnego tu Warszawiaka nijak nie kumasz.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.09.2013 19:40

Odpowiedziałem wcześniej,że jak się nie podoba bo:
dymi grill,zepsuła się roleta,nie gra tv to wychodzę i ostrzegam innych na forum tak jak to zrobił,choć bardzo ważną informacją jest cena bo jeżeli było to 20E/dzień to ok.
Mam tylko zastrzeżenia do pozywania o odszkodowanie stacji benzynowej w Austrii za ukąszenie osy.
Dałem przykład z metrem gdzie warszawiacy walą drzwiami i oknami po odszkodowanie za budowę metra.
Pocieszam się tylko,że i tak to kiedyś zapłacą w biletach bo ja metrem jeżdzić nie zamierzam.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 24.09.2013 19:48

No ja bardzo przepraszam, ale też jestem ze stolicy... 8O 8O 8O
Tu widzę dla niektórych to jakaś zbrodnia mieszkać w Warszawie.... 8O

Pozdrawiam.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.09.2013 19:53

Krzysiekm napisał(a):Odpowiedziałem wcześniej,że jak się nie podoba bo:
dymi grill,zepsuła się roleta,nie gra tv to wychodzę i ostrzegam innych na forum tak jak to zrobił,choć bardzo ważną informacją jest cena bo jeżeli było to 20E/dzień to ok.
Mam tylko zastrzeżenia do pozywania o odszkodowanie stacji benzynowej w Austrii za ukąszenie osy.
Dałem przykład z metrem gdzie warszawiacy walą drzwiami i oknami po odszkodowanie za budowę metra.
Pocieszam się tylko,że i tak to kiedyś zapłacą w biletach bo ja metrem jeżdzić nie zamierzam.

Po pierwsze, prawdziwych Warszawiaków z dziada pradziada to niewielki procent.
Ponad połowa to tzw " słoik ", także z Twojego miasta. Więc miej pretensje do swoich ziomków zza miedzy - że robią wioskę w Warszawie uważając się za "warszawiaków"

ostatni weekend wszyscy śledziliśmy, co się dzieje na budowie warszawskiego metra. Na skutek osunięcia się ziemi ewakuowano w piątek rano mieszkańców dwóch kamienic. Do tej pory nie wszyscy powrócili do domów. Niestety, inwestycje, które służą ogółowi, potrafią wyrządzać szkody jednostkom. Chodzi o pęknięcia na ścianach czy wypaczone okna. Takich przykładów może być więcej. Właściciel nieruchomości nie musi się godzić ze skutkami ubocznymi prowadzenia inwestycji. Kodeks cywilny pozwala bowiem żądać usunięcia szkód lub wypłaty odszkodowania.

Jeśli by Ci chałupę sąsiad zaczął burzyć też byś uderzył po środki prawne.

Czyli mówisz że za 20EUR pasuje Ci dymiący grill na balkonie, zepsuty TV oraz zepsuta roleta ?
To może zapłać 5EUR - i zamieszkaj w garażu właściciela - będzie taniej i grill na balkonie, zepsuty TV oraz zepsuta roleta- nie będzie problemem.

Niektórzy tutaj nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Jeśli Dario7 zapłacił za apartmani - to logiczne jest że wymaga minimum komfortu na wczasach. Skończyły się czasy że właściciel robi łachę że wogóle u niego jesteśmy.
Ostatnio edytowano 24.09.2013 20:00 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 24.09.2013 19:58

No ta dyskusja w ogóle nie ma już sensu zeszła na jakieś dziwne animozje, odbiegając od meritum 8O
Proponuję zamknąć temat bo już chyba nikt nie wie o co chodzi :mrgreen:

Pozdrawiam.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.09.2013 20:03

Nie napisałem,ze za 20E mi pasuje napisałem,że jeżeli za te "warunki" płaci 20E to jest ok,więc nie tylko ja jak widzisz nie czytam ze zrozumieniem,apartmanów jest setki i nikt taki nie zepsuje mi wakacji bo rezygnuję po jednym dniu.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.09.2013 20:12

Nie mógł zrezygnować po jednym dniu skoro zapłacił całość już następnego dnia rano.
Więc byłby 100% kwoty w plecy.

Więc nawet nie zrezygnuje rano ponieważ właściciel nie odda mu połowy kasy zapłaconej poprzedniego dnia.

Ja płaciłem od razu więc też nie miałbym jak rezygnować.

Zapłacił rano za całość, właścicielka obiecała naprawić....trudna sprawa
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.09.2013 20:21

To faktycznie po herbacie.....współczuję
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2013 20:25

Widzisz jakie to proste.
Ps.Mam nadzieje, że nic się Koledze nie stało.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.09.2013 20:28

Należą mu się współczucia, a Wy od razu atakiem na autora postu.

I incydent z osą naprawdę jest niemiły - nawet nikt nie napisał że dobrze że się tak skończyło. Ot taka polska znieczulica.
Tylko opluć i wyśmiewać się.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ostrzeżenie przed parkingiem BP za Grazem i nie tylko. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone