napisał(a) Andzia* » 21.07.2017 13:13
Czytam te wszystkie komentarze i takie nasuwają mi się spostrzeżenia ...
Będę bronić rodaków, gdyż większość z nas zachowuje się kulturalnie i przyzwoicie. Nasze dzieci też potrafimy doprowadzić do porządku, tak aby innym nie zakłócały wypoczynku.
Powiedzmy sobie szczerze, większość z nas jedzie wypocząć nad pięknym Adriatykiem, zobaczyć znów te piękne widoki, poczuć piękne zapachy pinii i posłuchać koncertu cykad.
Niestety nie jesteśmy bogatym narodem tak jak Niemcy, Włosi itd. Większość z nas wyjeżdża na wakacje systemem ekonomicznym : produkty spożywcze zakupione w Pl i posiłki przygotowywane w apartamencie. Jasne, że są tacy co mają kasę i stołują się tylko w restauracjach i super - ja niestety tak nie mam. Owszem idę z rodziną raz czy dwa na obiad w restauracji jak jesteśmy na wyjeździe i zwiedzamy. Bardzo chciałabym, żeby było mnie stać na taki prawdziwy urlop bez garów itd.... ale cieszę się z tego co mam, że w ogóle mogę jechać do CRO.
Często czytam negatywne komentarze w tym temacie, wręcz niektórzy drwią z innych Cromaniaków, że wożą wodę mineralną czy inne rzeczy z PL, ktoś kiedyś skomentował- dosłownie: to lepiej niech zostanie w Pl i nie jedzie do Cro na urlop....A ja przepraszam bardzo, proszę się zamienić... to co nam uboższym to już urlop w Cro się nie należy ?????? Co to ma być - dyskryminacja ???
Wracając do restauracji: mój mąż jest z wykształcenia kucharzem , kelnerem. Przez około 15 lat pracował w gastronomi i dobrze zna temat. Zawsze zostawia napiwek, bo wie co to znaczy....
Nie może być tak, że nas Polaków będą traktować bleee, bo co ??? Bo mniej wydajemy? Bo zamówię 2 pizze a nie 6? Ale zapłacę za te 2 pizze i podziękuję.... Chorwaci zaczynają szaleć i w dupach się im przewraca - oczywiście nie wszyscy ....to tak samo jak nie wszyscy Polacy piją alkohol, krzyczą, nie płacą w restauracjach.....
Jesteśmy również klientami , turystami i nie dajmy się poniewierać.
Ba !!!!!! stanowimy prawdopodobnie największy % turystów odwiedzających i wczasujących się w Cro.
Właściciel zachował się niegrzecznie, a to że poleciały epitety w jego stronę to akurat mnie nie dziwi coś za coś
ale pogróżki i przemoc fizyczna to już przestępstwo ......