Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostrzegam przed biurem podróży WIMAR za Strumienia

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewa007
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa007 » 30.08.2006 22:47

Ostrzegam przed skorzystaniem z usług biura podróży WIMAR Strumień ul. Leśna. Za ich pośrednictwem byłam w Chorwacji w dniach 16 do 28.08.br.
Ja jechałam własnym samochodem, (reszta grupy zdezelowanym autokarem), na miejscu miałam opłacone noclegi i wyżywienie. Gdy dotarłam do celu podróży (wyspa Pag), okazało się, że rezydent nie ma dla nas pokoju, bo nic nie wiedział o naszym przyjeździe, nie wpłynęły też pieniądze za nasze noclegi i posiłki. Rezydent chciał nas po prostu zostawić na ulicy. Właściciel biura WIMAR Marek Wietrzny, po długim telefonicznym poszukiwaniu go (na szczęście się udało złapać go po paru godzinach na komórce) powiedział, żebyśmy tam na miejscu zapłacili rezydentowi koszty naszego pobytu, o on następnego dnia prześle pieniądze. Gdy zapytałam go, dlaczego jest niezapłacone i co zrobił z naszymi pieniędzmi, odpowiedział, że miał jakieś rozliczenia. Nie zgodziłam się na żadne ponowne płacenie na miejscu (jak to, mam płacić 2 razy ???), ale też nie chciałam po tak długiej i męczącej podróży spędzić nocy w samochodzie. Mój upór, stanowczość i konsekwencja doprowadziły do tego, że rezydent zapłacił za pierwszy nocleg, a rano następnego dnia pieniądze doszły. Ale już to podważyło wiarygodność firmy. Potem okazało się, nie doszły pieniądze za noclegi jakichś innych dwóch rodzin i zostały one gdzieś przekwaterowane (tak, Polacy w Chorwacji znikają na stołówkach, dziś są, jutro ich nie ma). Na koniec też niezły numer - okazało się, że stołówka jest prowadzona nielegalnie i pewnego wieczoru nie dostaliśmy obiadokolacji, bo wpadła jakaś inspekcja i stołówkę zamknięto. No więc potem nosili nam jedzenie ukradkiem do pokojów. Zabawnie to wyglądało. Tylko te posiłki nie wyglądały zabawnie już od początku, bo porcje były mikroskopijne, tak śniadania jak i obiadokolacje. Jedynie kucharki bardzo miłe, ale jakieś takie zagubione, czy wystraszone, nie wiem, podobno właśnie się dowiedziały, że są zatrudnione nielegalnie. Ludzie, którzy przyjechali na następny turnus, też mieli problemy z zakwaterowaniem, nie doszły pieniądze za noclegi. icon_eek.gif icon_eek.gif icon_evil.gif icon_evil.gif[i]. Rezydent niejaki Mirek Kwiatkowski to krętacz, nic nie wie, dziwi się sam sobie, po co tu jeszcze siedzi, straszy że ucieknie do Polski...nazwaliśmy go Komediant. Cała ta impreza to totalna porażka i żenada. Nigdy więcej i Wam też nie polecam. Wszyscy, którzy maczali palce w organizacji tej imprezy zawiedli, tylko pogoda wynagrodziła nas słońcem. Ewa.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 31.08.2006 06:19

ewa007 napisał(a):Ostrzegam przed skorzystaniem z usług biura podróży WIMAR Strumień ul. Leśna. Za ich pośrednictwem byłam w Chorwacji w dniach 16 do 28.08.br.
Ja jechałam własnym samochodem, (reszta grupy zdezelowanym autokarem), na miejscu miałam opłacone noclegi i wyżywienie. Gdy dotarłam do celu podróży (wyspa Pag), okazało się, że rezydent nie ma dla nas pokoju, bo nic nie wiedział o naszym przyjeździe, nie wpłynęły też pieniądze za nasze noclegi i posiłki. Rezydent chciał nas po prostu zostawić na ulicy. Właściciel biura WIMAR Marek Wietrzny, po długim telefonicznym poszukiwaniu go (na szczęście się udało złapać go po paru godzinach na komórce) powiedział, żebyśmy tam na miejscu zapłacili rezydentowi koszty naszego pobytu, o on następnego dnia prześle pieniądze. Gdy zapytałam go, dlaczego jest niezapłacone i co zrobił z naszymi pieniędzmi, odpowiedział, że miał jakieś rozliczenia. Nie zgodziłam się na żadne ponowne płacenie na miejscu (jak to, mam płacić 2 razy ???), ale też nie chciałam po tak długiej i męczącej podróży spędzić nocy w samochodzie. Mój upór, stanowczość i konsekwencja doprowadziły do tego, że rezydent zapłacił za pierwszy nocleg, a rano następnego dnia pieniądze doszły. Ale już to podważyło wiarygodność firmy. Potem okazało się, nie doszły pieniądze za noclegi jakichś innych dwóch rodzin i zostały one gdzieś przekwaterowane (tak, Polacy w Chorwacji znikają na stołówkach, dziś są, jutro ich nie ma). Na koniec też niezły numer - okazało się, że stołówka jest prowadzona nielegalnie i pewnego wieczoru nie dostaliśmy obiadokolacji, bo wpadła jakaś inspekcja i stołówkę zamknięto. No więc potem nosili nam jedzenie ukradkiem do pokojów. Zabawnie to wyglądało. Tylko te posiłki nie wyglądały zabawnie już od początku, bo porcje były mikroskopijne, tak śniadania jak i obiadokolacje. Jedynie kucharki bardzo miłe, ale jakieś takie zagubione, czy wystraszone, nie wiem, podobno właśnie się dowiedziały, że są zatrudnione nielegalnie. Ludzie, którzy przyjechali na następny turnus, też mieli problemy z zakwaterowaniem, nie doszły pieniądze za noclegi. icon_eek.gif icon_eek.gif icon_evil.gif icon_evil.gif[i]. Rezydent niejaki Mirek Kwiatkowski to krętacz, nic nie wie, dziwi się sam sobie, po co tu jeszcze siedzi, straszy że ucieknie do Polski...nazwaliśmy go Komediant. Cała ta impreza to totalna porażka i żenada. Nigdy więcej i Wam też nie polecam. Wszyscy, którzy maczali palce w organizacji tej imprezy zawiedli, tylko pogoda wynagrodziła nas słońcem. Ewa.

No to trzeba żądać odszkodowania od tego biura !
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 31.08.2006 09:01

Ja to zawsze sprawdzam biuro w rejestrze zezwoleń.
A tam pisze ,że Wimar nie ma zezwolenia na organizację imprez turystycznych od 2004.
,,decyzja Wojewody Śląskiego z 15.04.2004 w sprawie wygaśnięcia zezw.Nr 496''
ewa007
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa007 » 31.08.2006 10:09

Podobny los spotkał uczestników turnusu z biura podróży Andorra w Katowicach - siedziba mieści się w centrum handlowym Belg Katowice ul. Graniczna. Przed tym nieuczciwym biurem także pragnę przestrzec. Ewa.
paulina1983
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulina1983 » 31.08.2006 11:10

Ludzie przed każdym wyjazdem należy sprawdzić biuro podróży, czy jest w rejestrze biur turystycznych. Ani ta Andorra z Katowic ani Wimar ze Strumienia nie są. Nikt was o tym nie poinformował?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.08.2006 12:23

Dziwię się, że przy takiej łatwości znalezienia kwatery w Chorwacji, za wszelką chcecie korzystać z biur w Polsce. W Chorwacji załatwiałem 2 razy pobyt za pośrednictwem miejscowego biura i było OK. Pierwszy wyjazd do Cro za pośrednictwem polskiego TUI czy Neckermanna na Pulę, to była porażka.
Przy wyjeździe do Chin, sądzę, że lepiej z biurem :lol: ale do Cro 8O .

Pozdrawiam

FUX
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 31.08.2006 12:45

Dla młodych ludzi zwłaszcza studentów, którzy się jeszcze fury nie dorobili :wink: biuro to jest jakaś opcja.
Ale rzeczywiście lepiej wykupić w takiej sytuacji sam przejazd a kwatery i wycieczki organizować samemu .
T.o.m.a.s.z.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) T.o.m.a.s.z. » 31.08.2006 13:22

coś jeszcze w linku o katowickim Andorze, może to nie chorwacja ale warto przestrzec

http://sosnowiec.naszemiasto.pl/wydarzenia/344846.html
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 31.08.2006 14:09

Poza bezpośrednimi kłopotami klientów to strasznie zła reklama dla Polski. Oby jak najmniej tego typu przygód i biur podróży "Krzak".

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone