Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostrava

Dział poświęcony przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2024
StaryPustelnik
Autostopowicz
Ostrava

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryPustelnik » 17.04.2024 13:54

Dzień dobry!
Wybieram się na południe i tak myślę że z Warszawy nie dam rady dalej dojechac jak do Ostrawy. Jaki hotel przy autostradzie numer 1 polecacie? A następnego dnia planuję dojazd do Wiednia.
To chyba nie jest zbyt napięty plan. Google zaplanowało mi podróż na jeden dzień ale nie będę szarżował!
Pozdrawiam!
lukass8421
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukass8421 » 29.04.2024 12:51

Cześć. W odpowiedzi na drugą część twojego pytania. Z Warszawy do Ostrawy jest niecałe 400 km w całości po trasach szybkiego ruchu. Nie wiem, o której wyjeżdżasz ani twoich możliwości, ale sądzę, że do Wiednia spokojnie dojedziesz. A drugiego dnia kolejne ~500 km i jesteś nad Adriatykiem.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 29.04.2024 13:06

Przecież to teraz poniżej 4 godzin z Warszawy, wiem ze wakacyjny chillout może się włączyć ale bez przesady - do Wiednia spokojnie dojedziesz. ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.04.2024 20:54

Co najmniej raz w miesiącu robię trasę z Mazur przez Warszawę do domu, czyli na czeską granicę. Trasa od wyjazdu z Warszawy do domu to około 3 godzin jadąc zgodnie z przepisami. Jeżeli już planujesz nocleg w tamtych okolicach to może spokojniej i lepiej w okolicach Bohumina lub po polskiej stronie w Chałupkach np w Zamku https://www.zamekchalupki.pl/pl/o-nas/historia.html
StaryPustelnik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryPustelnik » 10.05.2024 19:34

Dzięki wszystkim,
Ale jak się człowiek nie śpieszy to różnie można dobrać drogi.
Dojechałem do Pragi i spedziłem tam rewelacyjne trzy dni. Teraz drugi dzień jestem w Wiedniu i jest pięknie. Chociaż hotel podły. Posiadajac viniety, ale GPS poprowadził mnie bocznymi dróżkami z Pragi do Wiednia i to była piękna podróż przez Morawskie i Austriackie wioseczki tak małe że poza kościółkiem nie było tam nawet karczmy. Teraz ludzie namawiają mnie do odwiedzenia Salzburga w drodze do Insbrucku! Wiem że to kompletnie nie po drodze ale tak zachwalają że może się skusze zwłaszcza że wiadomości z Chorwacji nie są budujące, ludzie narzekają na ceny i pazerność Chorwatów. Jeśli ceny takie jak we Włoszech to lepiej zaliczyć Południowy Tyrol! Co o tym myślicie?
Pozdrawiam!
StaryPustelnik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryPustelnik » 10.05.2024 19:38

Dzięki za namiar na zamek w Chałupkach, przyda się na drogę powrotną.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 15.05.2024 21:16

Szarżował ??.... OMG z jednym noclegiem jeszcze rozumiem, możesz gdzieś w Mikulovie lub koło Wiednia.....2 noclegi?? nie szkoda Ci czasu ??... Chyba, że planujesz coś zwiedzać jeszcze ....

Powrót do Wakacje 2024

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone