Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostatnie przemyślenia przed wyjazdem.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 18.08.2005 19:25

Wyjeżdżamy 20.08. o 2.00 z Wrocławia. Trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię. Wszystko już przygotowane. Dwa samochody, czerwony seat cordoba-oznakowany i zielony volkswagen polo. Tylko jak oglądam prognozę pogody to.......?????? :roll: , a jak jechać w Chorwacji ? , jeżeli autostradą to mogę się naciąć na korki w tunelach..... ?????? :roll: , a jeżeli przez plitwice, to trochę zakrętów i wolna jazda..... ale może będzie mimo to szybciej :wink: . Acha - jedziemy do Mimic. Mimo tych zagadek humory mamy wyśmienite i jesteśmy nastawieni bardzo pozytywnie na wspaniały wypoczynek!!!! :lol: Wszystkim , którzy będą jechali w ten dzień, i nie tylko życzymy szczęśliwej jazdy, będziemy się po drodze mocno rozglądać, może spotkamy CRO.PL. Pozdrawiam ido usłyszozobaczenia na forum 04.09. :lol: :lol: :lol:
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 18.08.2005 20:40

jedziemy w tym samym terminie ale nieoznakowanymi Ibizką i Suzi z Krakowa ok 10 rano 20.08 najpierw do Primostenu a potem pod Dubrovnik. Jeśli chodzi o korki to bądź spokojny - w tym terminie i w naszą stronę nie będzie korków - daję głowę! Byliśmy tak samo w zeszłym roku i korki były ale na powrót bo... kto jedzie teraz nad morze na koniec wakacji?! Teraz wracają ludzie z dzieciakami do szkoły a najpóźńiej za tydzień więc zaufaj mi - korków nie będzie.
Szerokiej drogi - JACEK.
PS. uciekam się pakować bo żonka mnie goni... :)
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 18.08.2005 20:48

IgnisDriver napisał(a):jedziemy w tym samym terminie ale nieoznakowanymi Ibizką i Suzi z Krakowa ok 10 rano 20.08 najpierw do Primostenu a potem pod Dubrovnik. Jeśli chodzi o korki to bądź spokojny - w tym terminie i w naszą stronę nie będzie korków - daję głowę! Byliśmy tak samo w zeszłym roku i korki były ale na powrót bo... kto jedzie teraz nad morze na koniec wakacji?! Teraz wracają ludzie z dzieciakami do szkoły a najpóźńiej za tydzień więc zaufaj mi - korków nie będzie.
Szerokiej drogi - JACEK.
PS. uciekam się pakować bo żonka mnie goni... :)
Jacek tej głowy to chyba szkoda? Ale myślisz pozytywnie i to jest cool :lol: Wspaniałych wakacji. Zbyszek.
malibuuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) malibuuu » 18.08.2005 20:56

kominesku napisał(a):Dwa samochody, czerwony seat cordoba-oznakowany i zielony volkswagen polo.

hm... oznakowany samochód ... poprawcie mnie jeśli sie myle. Chodzi o naklejke cro.pl ? eh... ja pewnie za młody forumowicz by coś takiego sobie nakleiś więc może powiecie jakie trzeba warunki spelnic by dostać taka naklejke. Jeśli żadnych to szkoda ze nie uda mi sie jej nakleic jeszcze przed wyjazdem ale bede sie rozgladac :D
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 18.08.2005 21:31

malibuuu napisał(a):
kominesku napisał(a):Dwa samochody, czerwony seat cordoba-oznakowany i zielony volkswagen polo.

hm... oznakowany samochód ... poprawcie mnie jeśli sie myle. Chodzi o naklejke cro.pl ? eh... ja pewnie za młody forumowicz by coś takiego sobie nakleiś więc może powiecie jakie trzeba warunki spelnic by dostać taka naklejke. Jeśli żadnych to szkoda ze nie uda mi sie jej nakleic jeszcze przed wyjazdem ale bede sie rozgladac :D

Warunek :
1. znalezc w archiwum link do nalepki "cro.pl" zrobionej w worldzie.
2. wydrukowac na drukarce.
3. przykleic na samochód a jeszcze lepiej szybe od wewnątrz :wink:

i niech mnie ktos ze starych wyjadaczy poprawi jesli sie myle :)

i kiedy jedziesz i gdzie bo ja makarska juz w poniedziałek wyjazd 8)
malibuuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) malibuuu » 18.08.2005 22:17

Tygrys napisał(a):
Warunek :

hm.. o widze że kolega z Radomia miło miło ... wyjazd już jutro około 18 -19 okolice Makarskiej przez BiH VW Golf IV ciemny grafit jak znajde to chyba z naklejką :P 4 osoby wiek 24-32 lata + i dziecko 3,5 roku

szkoda że nie ten sam termin fajnie byłoby sie podłączyć a tak apropos gdzie w Radomiu jest (jeśli jest :/) wypożyczalnia bagażników na dach ... mam kłopoty z zapakowaniem sie buuu pozdrawiam Agata
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.08.2005 23:13

malibuuu napisał(a):
Tygrys napisał(a):
Warunek :

hm.. o widze że kolega z Radomia miło miło ... wyjazd już jutro około 18 -19 okolice Makarskiej przez BiH VW Golf IV ciemny grafit jak znajde to chyba z naklejką :P 4 osoby wiek 24-32 lata + i dziecko 3,5 roku

szkoda że nie ten sam termin fajnie byłoby sie podłączyć a tak apropos gdzie w Radomiu jest (jeśli jest :/) wypożyczalnia bagażników na dach ... mam kłopoty z zapakowaniem sie buuu pozdrawiam Agata

Naklejaj i jedź.
logo/logo1.doc

Ja jeszcze dopisałem swój nick.
Szczęsliwej podróży.

Pozdrawiam
Grzegorz G.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz G. » 18.08.2005 23:54

kominesku napisał(a):Wyjeżdżamy 20.08. o 2.00 z Wrocławia. Trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię. Wszystko już przygotowane. Dwa samochody, czerwony seat cordoba-oznakowany i zielony volkswagen polo. Tylko jak oglądam prognozę pogody to.......?????? :roll: , a jak jechać w Chorwacji ? , jeżeli autostradą to mogę się naciąć na korki w tunelach..... ?????? :roll: , a jeżeli przez plitwice, to trochę zakrętów i wolna jazda..... ale może będzie mimo to szybciej :wink: . Acha - jedziemy do Mimic. Mimo tych zagadek humory mamy wyśmienite i jesteśmy nastawieni bardzo pozytywnie na wspaniały wypoczynek!!!! :lol: Wszystkim , którzy będą jechali w ten dzień, i nie tylko życzymy szczęśliwej jazdy, będziemy się po drodze mocno rozglądać, może spotkamy CRO.PL. Pozdrawiam ido usłyszozobaczenia na forum 04.09. :lol: :lol: :lol:

Szczesliwej podrozy,pamietaj pozdrow BOŻA,super pogody zyczy Grzegorz. :arrow: :D :D
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 19.08.2005 02:49

malibuuu napisał(a):hm.. o widze że kolega z Radomia miło miło ... wyjazd już jutro około 18 -19 okolice Makarskiej przez BiH VW Golf IV ciemny grafit jak znajde to chyba z naklejką :P 4 osoby wiek 24-32 lata + i dziecko 3,5 roku

4 osoby i piąta w foteliku to bedzie problem zapakowac sie w jednego golfa. A wypozyczalania boksów w radomiu??? chyba nie iestnieje:) sklep to wiem ze jest na przy wiadukcie: MOTORMIS
ul. Słowackiego 59, tel. 363 37 65 ale tam chyb atylko sprzedają.
Co do terminu to jade w poniedziałek zeby uniknac korków ale widze ze jedziecie na noc potem przez Bih wiec i wam raczej nie grozą. No chyba ze na "dzien dobry" jeszcze zanim wyjedziecie z radomia. pomiedzy radomiem a skarżyskeim jest chyba 4 czy 5 wahadeł. remontują 2 mosty i jak zwykle drogi. Dzis ok 15ej korek był starszny juz na 1szym wahadle czyli wierzchołek góry lodowej, koniec widziałem a początku nie. Musze zadzwonic do kumpla który jezdzi tą trasą kilka razy w tygodniu bo jak mam 40 kilometrów jechac 1,5-2 godziny to moze lepiej pojechac boczną drogą przez wierzbice i wachock i wyjechac w skarzysku do E77 ?
Pozdrawiam i ide spac bo chyba pozno :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2005 08:30

Jadąc w sobotę do Cro na pewno wybrałbym drogę przez Plitvice, a nie autostradę. Niedawno nasłuchałem się komunikatów w HR radio o wielokilometrowych korkach na autostradzie przed tunelami w weekendy. Było to jednak w w czasie 27.07 - 14.08. Nie mam doświadczeń co się dzieje w II połowie sierpnia. Życzę Wam, by było bez korków.
No i udanych wakacji
pzdr
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 19.08.2005 11:17

slapol napisał(a):Jadąc w sobotę do Cro na pewno wybrałbym drogę przez Plitvice, a nie autostradę. Niedawno nasłuchałem się komunikatów w HR radio o wielokilometrowych korkach na autostradzie przed tunelami w weekendy. Było to jednak w w czasie 27.07 - 14.08. Nie mam doświadczeń co się dzieje w II połowie sierpnia. Życzę Wam, by było bez korków.
No i udanych wakacji
pzdr
I bądź tu polaku mądry, Myślę żedecyzję którędy jechać podejmę joż w CRO, jak przejadę Słowenię. Dzięki :lol:
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 19.08.2005 11:18

Grzegorz G. napisał(a):
kominesku napisał(a):Wyjeżdżamy 20.08. o 2.00 z Wrocławia. Trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię. Wszystko już przygotowane. Dwa samochody, czerwony seat cordoba-oznakowany i zielony volkswagen polo. Tylko jak oglądam prognozę pogody to.......?????? :roll: , a jak jechać w Chorwacji ? , jeżeli autostradą to mogę się naciąć na korki w tunelach..... ?????? :roll: , a jeżeli przez plitwice, to trochę zakrętów i wolna jazda..... ale może będzie mimo to szybciej :wink: . Acha - jedziemy do Mimic. Mimo tych zagadek humory mamy wyśmienite i jesteśmy nastawieni bardzo pozytywnie na wspaniały wypoczynek!!!! :lol: Wszystkim , którzy będą jechali w ten dzień, i nie tylko życzymy szczęśliwej jazdy, będziemy się po drodze mocno rozglądać, może spotkamy CRO.PL. Pozdrawiam ido usłyszozobaczenia na forum 04.09. :lol: :lol: :lol:

Szczesliwej podrozy,pamietaj pozdrow BOŻA,super pogody zyczy Grzegorz. :arrow: :D :D
Dzięki. Na pewno pozdrowię. :lol:
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 06.09.2005 16:08

Grzegorz , pozdrowienia przekazaliśmy. Prosili żeby podziękować i również przekazują pozdrowienia. Liczą, że wpadniecie do nich w przyszłym roku. PZDR. Było super :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone