Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostatnie porady:)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciek_mon
Globtroter
Ostatnie porady:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_mon » 20.08.2005 06:18

Wiam ze juz wiele razy dopytywalem sie co i jak :oops: no ale mam juz taki charakter:) a teraz jeszcze jedna goraca prosba gdyby ktos z doswiatczonych forumowiczow moglby pozbierac to wszystko do kupy i strescic:) pytania: trasa? ( jade do mariny ), zwiedzanie ( co warto ), KASA ( ile zabrac ) nie jestem w zarzadzie orlenu raczej przecietnie zarabiajacy student. Jesli czegos zapomnialem to prosze dodac cos od siebie! Z gory dziekuje za wszelaka pomoc:)
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 20.08.2005 06:28

8O 8O 8O 8O co studiujesz :?: :?: :?: :?:
maciek_mon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_mon » 20.08.2005 07:03

mysle ze to nie ma znaczenia co studjuje?
prosilem o porady a nie o wywiad srodowiskowy :D
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 20.08.2005 12:10

Czyli pewnie socjologie.
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 20.08.2005 15:41

musi tak :lol: :lol:
maciek_mon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_mon » 20.08.2005 16:36

widze ze zart sie was 3maja ale mam gdzies ciebie rysiu i ciebie g. drzycimski i wasze porady. i na przyszlosc jesli nie macie nic sensownego do powiedzenia to nie wypowiadajcie sie wogole chamy z pegeru 8)
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 20.08.2005 17:21

sluchaj OMC mgr, widze ze nie tylko nas dwoch "masz gdzies"
ale wszystkich, którzy odpowiadali na twoje wcześniejsze pytania.
Nie stać cie nawet aby wszystkie uzyskane informacje scalic ?
może jeszcie zawieżć cie do CRO i polożyc na plazy?
Wyłazi tu twój charakter(ek) aż za bardzo.
Czy masz już kogoś kto za ciebie napisze pracę magisterską ?
serdecznie cie pozdrawia cham z PGR-u :lol:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.08.2005 19:30

ale jazda,,,,,sie porobilo!!!!!! :(
az strach posta napisac !!!!!!!!!! :(
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.08.2005 21:01

Pewien przeciętnie (sam to tak określił) zarabiający student, którego akurat znam, jeździ sportowym Chevroletem... Ile mu toto zżera paliwka i ile np. jedna opona do tego kosztuje... Więc myślę, że i na odpowiednio drogą kwaterę w Chorwacji go stać...

A porad dotyczących kosztów, jakie trzeba ponieść na 1 dzień pobytu w Chorwacji, jest na forum całe mnóstwo. Studentów ponoć nie uczą już wiedzy encyklopedycznej tylko zasad logicznego myślenia i wyciągania prawidłowych wniosków, więc masz duże pole do popisu :)
Podpowiem Ci tylko, że wszystkie kalkulacje musisz sporządzić na podstawie własnych potrzeb i widzimisiów (ja np. nie muszę pić codziennie 3 piw, ale za to piję 5 kaw) i pomnożyć przez ilośc dni.

Każdy z forumowiczów ma swoje metody na obliczanie funduszy potrzebnych do spędzenia jego wymarzonych wakacji w Cro :)

Plumek

P.S. I przed wyjazdem najlepiej poćwicz uśmiech i umiejętność nie stwarzania sztucznych problemów - bo inaczej będziesz tam miał ciężki żywot... Taki nieprzystosowany i aspołeczny będziesz...
maciek_mon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_mon » 22.08.2005 12:48

dzieki plumek:) rady jak najbardziej przydatne
co do wczesiejszych postow to troche mnie ponioslo ale uwazam ze jesli ktos nie ma nic do powiedzenia na dany temat to niech sie nie wypowiada wogole i najlepiej omija takie posty
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 22.08.2005 13:17

maciek_mon napisał(a):Wiam ze juz wiele razy dopytywalem sie co i jak :oops: no ale mam juz taki charakter:) a teraz jeszcze jedna goraca prosba gdyby ktos z doswiatczonych forumowiczow moglby pozbierac to wszystko do kupy i strescic:) pytania: trasa? ( jade do mariny ), zwiedzanie ( co warto ), KASA ( ile zabrac ) nie jestem w zarzadzie orlenu raczej przecietnie zarabiajacy student. Jesli czegos zapomnialem to prosze dodac cos od siebie! Z gory dziekuje za wszelaka pomoc:)

1. trasę musisz wybrać sam bo metod na "zrobienie" jej (trasy) jest kilka.
2. Zwiedzić możesz wszystko, jedni lubią mury, inni góry a inni parki narodowe itp.
3. Kasa - jeśli masz opłaconą kwatere a jedzenie i picie zabierasz z polski to możesz zarówno nic nie wydać albo wydać kilka tyś euro. Wszystko zależy od ciebie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone