Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostatnia stacja benzynowa w PL na A1 lub przy A1

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2013 11:42

Witam. Jako, że mam karty paliwowe i tankowanie w PL kosztuje mnie osobiście 0zł mam pytanie. Gdzie mam ostatnią stację przed Czeską granicą na lub przy A1? Niestety nie mogę tankować podczas urlopu za granicą.

Mogę tankować z Routex na:

BP
STATOIL
Agip
Aral
OMV

lub:

ORLEN
BLISKA

Z góry dziękuję
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 27.06.2013 12:05

Odcinek A1 na Śląsku nie posiada jeszcze żadnej stacji benzynowej!
A więc pozostaje ci zjazd z Autostrady :( , Gliwice węzeł A1 i A4 kierunek na Gliwice stacja Orlen.
Potem zjazd na Wodzisław , w Wodzisławiu przy ostatnio wybudowanej obwodnicy koło ronda z prawej strony jest Orlen .
No chyba że pojedziesz na Cieszyn to masz na S1 BP i przed granicą ostatnią stacją jest Orlen z cenami z kosmosu :( .
Wybór należy do ciebie.
nocad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nocad » 27.06.2013 12:06

np. Orlen w Chałupkach
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2013 12:09

To chyba te Chałupki wychodzą najlepiej. Już będąc w Czechach jest zjazd na Chałupki? Dużo sie czasu traci na dojazd i z powrotem na wjazd?

Jak zerkam na satelite na google maps to nie widać aby na tym ślimaku gdzie po prawej Chalupki a po lewej Bohumin był mozliwy zjazd ...
nocad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nocad » 27.06.2013 12:16

wydaje mi się, że jest zjazd.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 27.06.2013 12:17

Ja planuje dotankować w Jastrzębiu http://goo.gl/maps/XoEDl
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 27.06.2013 12:24

Orlen
Bogumińska 254, 47-460 Chałupki ‎

http://goo.gl/maps/3R0es
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 27.06.2013 12:28

piotrulex napisał(a):To chyba te Chałupki wychodzą najlepiej. Już będąc w Czechach jest zjazd na Chałupki? Dużo sie czasu traci na dojazd i z powrotem na wjazd?

Jak zerkam na satelite na google maps to nie widać aby na tym ślimaku gdzie po prawej Chalupki a po lewej Bohumin był mozliwy zjazd ...

Jadąc od strony polskiej od Wodzisławia przejeżdżasz przez Gorzyce, Olzę i trafiasz do Chałupek przed światłami (i byłym przejściem granicznym) skręcasz (z tego co pamiętam) w prawi o po chwili widać białego "oreła" na tle czerwonym :)
Chałupki to nie Chicago.. tam trzeba się bardzo postarać, żeby się zgubić, lub czegoś nie znaleźć :)

Pozdrav
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2013 12:34

toomas napisał(a):Ja planuje dotankować w Jastrzębiu http://goo.gl/maps/XoEDl

Widzę, ze jest to moje ulubione BP a i tak w tym miejscu omija się ten nieszczęsny niedokończony wiadukt. Będzie tam więc mała przerwa przed wjazdem na dobre drogi i tankowanie

Tę opcje na razie biore za najlepszą, dzięki

Widzę, że są tam nawet 2 stacje BP

http://www.bp.com/retail/iframe.do?cate ... Id=7068433
Ostatnio edytowano 27.06.2013 12:43 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 27.06.2013 12:36

piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2013 12:46

mcbas napisał(a):https://www.cro.pl/autostrada-a1-w-polsce-dokad-t33048-450.html
poczytaj...

Dzięki, tam właśnie szukałem ale w ilości stron informacja umknęła
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.06.2013 15:06

Orlen w Chałupkach do końca sierpnia bodajże jest zamknięty. Najlepsze rozwiązanie - BP w Jastrzębiu.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 27.06.2013 16:25

MRK napisał(a):Orlen w Chałupkach do końca sierpnia bodajże jest zamknięty. Najlepsze rozwiązanie - BP w Jastrzębiu.

Przebudowa Orlenu ?
borkows
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) borkows » 01.07.2013 15:34

Ja mam pytanie w kwestii tej stacji BP. Możnatam kupić winietę czeską? Bo po co za niecałe 10km zatrzymywać się znowu na czeskim Shell'u?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.07.2013 15:40

borkows napisał(a):Ja mam pytanie w kwestii tej stacji BP. Możnatam kupić winietę czeską? Bo po co za niecałe 10km zatrzymywać się znowu na czeskim Shell'u?

Nie wiem czy można kupić

W kwestii odowiedzi na drugie pytanie - po to aby nie płacic prowizji na polskim BP tylko kupić za tyle ile to tak naprawdę kosztuje. Ja mogę stracić dodatkowe 5 minut na czeskiego Shella aby nie wydawac pewnie kolejnych 10zł na zbędną prowizję
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies