Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostatnia stacja benzynowa w PL na A1 lub przy A1

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
corsarz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) corsarz » 09.05.2016 11:19

dids76 napisał(a): ja np zjeżdżam w Austrii z autostrady już w Ilz, chętnie polecę Ci stację przy B69 gdzie jest dosyć dobra cena paliwa, tylko czy będziesz tamtędy jechał :?:

Siemka, ja bedę tamtedy jechał od Ilz do Mureck, więc poproszę o namiar na stację.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.05.2016 10:40

corsarz napisał(a):
dids76 napisał(a): ja np zjeżdżam w Austrii z autostrady już w Ilz, chętnie polecę Ci stację przy B69 gdzie jest dosyć dobra cena paliwa, tylko czy będziesz tamtędy jechał :?:

Siemka, ja bedę tamtedy jechał od Ilz do Mureck, więc poproszę o namiar na stację.

W ubiegłym roku tankowałem w tamtych okolicach na dwóch stacjach.
Jedna jest jeszcze na B66, tutaj: https://goo.gl/maps/X6TjAQ6cQ1H2 Tylko się nie zdziw, bo wyglada jak by była u jakiegoś bauera na placu :oczko_usmiech: :mrgreen:
Druga jest już przy B69, tutaj https://goo.gl/maps/BLp8w9aVpFq
Tankowałem na obu, żadnych problemów z jakością nie było, ceny dosyć niskie :papa:
corsarz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) corsarz » 10.05.2016 10:54

dids76 napisał(a):Jedna jest jeszcze na B66, tutaj: https://goo.gl/maps/X6TjAQ6cQ1H2 Tylko się nie zdziw, bo wyglada jak by była u jakiegoś bauera na placu :oczko_usmiech: :mrgreen:

Płatności kartą obsługują obie ? A zaglądałeś do toalety, na której sprawiają lepsze wrażenie ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.05.2016 11:34

Kartą płaciłem na tej drugiej (ale na obu chyba jest możliwość). W toaletach nie byłem, przy tej drugiej jest mała knajpka, wiec powinno być ok. Pamiętaj, że jak większość stacji na wiochach w Austrii otwarta jest tylko w dzień maks do 21-22. W ubiegłym roku na tej drugiej byłem w niedzielę wieczorem, przed 21 i już kończyli.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 19.05.2016 19:51

Stacja Shell przy B69 mogę polecić zawsze tam tankuję wracając z Cro lub z Italy :)
Kibelek na Shellu jest płatny(0,50E)za paliwo można śmiało płacić kartami.
Od zeszłego roku płacisz pracownikowi za paliwo w euro a reszte wydaje ci automat :D
Bo nawet tam się zdarzało że nie wydawali rachunków :)
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 19.05.2016 19:52

corsarz napisał(a):
dids76 napisał(a):Jedna jest jeszcze na B66, tutaj: https://goo.gl/maps/X6TjAQ6cQ1H2 Tylko się nie zdziw, bo wyglada jak by była u jakiegoś bauera na placu :oczko_usmiech: :mrgreen:

Płatności kartą obsługują obie ? A zaglądałeś do toalety, na której sprawiają lepsze wrażenie ?

Kibelek na Shellu czysty i pachnący ale płatny 0,50 euro
marena01
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marena01 » 20.05.2016 06:14

kodens79 napisał(a):Stacja Shell przy B69 mogę polecić zawsze tam tankuję wracając z Cro lub z Italy :)
Kibelek na Shellu jest płatny(0,50E)za paliwo można śmiało płacić kartami.
Od zeszłego roku płacisz pracownikowi za paliwo w euro a reszte wydaje ci automat :D
Bo nawet tam się zdarzało że nie wydawali rachunków :)

nie wprowadzaj w błąd,niema czegoś takiego jak SHELL na tej trasie :papa:
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 27.05.2016 12:58

Stacja prezentuje się bardzo dobrze jednak ceny paliw bardzo wysokie tj. autostradowe. Aktualnie ON - 4,29, kawałek dalej np. w Jastrzębiu - 3,98.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.05.2016 13:03

Ja zawsze zjeżdzam do Jastrzębia na BP, w sumie te 5 minut to żadne opóźnienie a różnica w cenie jest ogromna, ostatnio rok temu za tą różnicę miałem gratis hotdogi dla całej rodzinki :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.05.2016 13:09

Południowiec napisał(a):Stacja prezentuje się bardzo dobrze jednak ceny paliw bardzo wysokie tj. autostradowe. Aktualnie ON - 4,29, kawałek dalej np. w Jastrzębiu - 3,98.

Ostatnio A1 jechałem we wtorek, ceny tam były wyższe niż na normalnych stacjach (np w Raciborzu), ale niższe niż na Lotosie przy A1. Ja zawsze patrzę na cenę Pb95 i na Lotosie była po 4,69 a na Uniwar w Gorzyczkach po 4,49 ( Auchan w Raciborzu 4,29).
Jurek89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek89 » 05.07.2016 12:41

Gdzie jest ostatnia stacja przed granica z Czechami ? tak żeby do tankować samochód na dalsza podroż. I jakiej sieci ?? proszę o odpowiedzieć żebym mógł zaplanować sobie tankowanie. Najlepiej jakaś stacja "markowa" np orlen bp itp
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 05.07.2016 12:46

Jurek89 napisał(a):Gdzie jest ostatnia stacja przed granica z Czechami ? tak żeby do tankować samochód na dalsza podroż. I jakiej sieci ?? proszę o odpowiedzieć żebym mógł zaplanować sobie tankowanie

Tylko czy tankowanie na polskiej stacji w tamtym rejonie autostrady nie będzie droższym rozwiązaniem niż zatankowanie w Czechach lub w Austrii?
Ja np tankuję w okolicach Siewierza a później w Austrii, dodam, że nie mam ekonomicznego samochodu ;)
Austriackie paliwo poza autostradą niby jest nieco droższe od naszego ale gdy się weźmie pod uwagę niższe spalanie, jakie na nim uzyskuję-wychodzi taniej.
Jurek89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek89 » 05.07.2016 12:52

kojacek napisał(a):
Jurek89 napisał(a):Gdzie jest ostatnia stacja przed granica z Czechami ? tak żeby do tankować samochód na dalsza podroż. I jakiej sieci ?? proszę o odpowiedzieć żebym mógł zaplanować sobie tankowanie

Tylko czy tankowanie na polskiej stacji w tamtym rejonie autostrady nie będzie droższym rozwiązaniem niż zatankowanie w Czechach lub w Austrii?
Ja np tankuję w okolicach Siewierza a później w Austrii, dodam, że nie mam ekonomicznego samochodu ;)
Austriackie paliwo poza autostradą niby jest nieco droższe od naszego ale gdy się weźmie pod uwagę niższe spalanie, jakie na nim uzyskuję-wychodzi taniej.

A jak to wyglad z cenami w Czechach lub Austrii ? i jakiej marki stacje tam polecasz? zawsze wakacje byly samolotem tak że nie było problemu z tankowaniem ,a teraz wole wiedzieć na co zwrócić uwage.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 05.07.2016 13:03

kojacek napisał(a):Tylko czy tankowanie na polskiej stacji w tamtym rejonie autostrady nie będzie droższym rozwiązaniem niż zatankowanie w Czechach lub w Austrii?... Austriackie paliwo poza autostradą niby jest nieco droższe od naszego ale gdy się weźmie pod uwagę niższe spalanie, jakie na nim uzyskuję-wychodzi taniej.

Zgadzam się z Kolegą i uważam, że jeśli ktoś nie musi to niech nie tankuje. Oszczędność złudna a jakość w szczególności w porównaniu z paliwem w Austrii (ale i w SLO i HR jest OK) dyskusyjna. Co do cen za granicą można zajrzeć np. tuhttps://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html
Jurek89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek89 » 05.07.2016 13:06

To mówicie że lepiej jechać dalej i dopiero tankować np gdzieś w Austrii?? Słowenie chce jechac przez MLP . Jakie stację tam polecacie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ostatnia stacja benzynowa w PL na A1 lub przy A1 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone