Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ostatnia stacja benzynowa w PL na A1 lub przy A1

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2017 19:13

dids76 napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Tak z dzisiaj, bo się tam zaplątałem - Uniwar Gorzyczki:
- ON za 4.75
- LPG za 1.99

Szalone ceny... Np. na CircleK w Rybniku, diesel był po 4.22.

Na Auchan w Raciborzu ON 4.02 PB95 4.28. Ale ma iść w dół :oczko_usmiech: :mrgreen:

To tanio. W Rybniku diesel kosztuje mnie jakieś 4.10-4.25 (głównie tankuję na Orlenie ze względu na kartę BT).
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 04.06.2017 13:06

Czy między stacjami w Węgierskiej Górce (Orlen), w Milówce (Mixpol) i w Zwardoniu (Moya), będą jakieś zauważalne różnice w cenie ON?
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 04.06.2017 14:20

coglin napisał(a):Czy między stacjami w Węgierskiej Górce (Orlen), w Milówce (Mixpol) i w Zwardoniu (Moya), będą jakieś zauważalne różnice w cenie ON?

Najtaniej będzie w Milówce, tylko czy ma to dla Ciebie jakieś znaczenie. Na zbiorniku oszczędzisz 4-6 zł.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 04.06.2017 18:49

Ze względu na jakość paliwa nie polecam tankować w Milówce.
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 06.06.2017 03:14

coglin napisał(a):Czy między stacjami w Węgierskiej Górce (Orlen), w Milówce (Mixpol) i w Zwardoniu (Moya), będą jakieś zauważalne różnice w cenie ON?

Również nie polecam Mixpol - stacja prywatna, nie wiadomo, co mają "w dołku". Jak jeżdżę od 6 lat to Moya w Zwardoniu ma zawsze ok.10gr drożej na litrze, niż Orlen w Węgierskiej Górce. Na zbiorniku to daje "aż" ok.5zł. oszczędności - w CRO Karlovaćko gratis :D
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 06.06.2017 15:57

Czy otworzyli już może stacje benzynowe przy A1 ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2017 16:06

urbinio napisał(a):Czy otworzyli już może stacje benzynowe przy A1 ?

A w którym miejscu...?
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 06.06.2017 16:10

Za Katowicami a przed granica. Czy może lepiej nie tankować w PL a zatankować w Austrii po 600 km. Bo czytam i widzę, ze są różne opinie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2017 16:17

urbinio napisał(a):Za Katowicami a przed granica. Czy może lepiej nie tankować w PL a zatankować w Austrii po 600 km. Bo czytam i widzę, ze są różne opinie.

W Mszanie masz BP, w Gorzyczkach Uniwar. Olej napędowy u tych ostatnich niedawno stał po 4.75, gaz - 1.99. Trochę z trasy masz jeszcze Orlen w Wodzisławiu Śl. (tu jest zdecydowanie taniej - ON był po 4.25, LPG 1.85) a na węźle Żory (Rowień) - Lotos. Do wyboru, do koloru.
Ostatnio edytowano 06.06.2017 16:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 06.06.2017 16:20

Przy takiej cenie chyba nie ma sensu tankować, myślisz że lepiej w Austrii ? Podobno drożej ale lepsza jakość ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2017 16:21

urbinio napisał(a):Przy takiej cenie chyba nie ma sensu tankować, myślisz że lepiej w Austrii ? Podobno drożej ale lepsza jakość ?

Zależy, co tankować :) Jeszcze miesiąc temu miałem auto na gaz, teraz mam diesla. Gaz i ogólnie paliwa są w Austrii droższe ale na stacjach poza autostradami są w normalnych cenach.
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 06.06.2017 16:23

Diesel, generalnie chodzi mi żeby nie zjeżdzać z autostrady
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2017 16:35

urbinio napisał(a):Diesel, generalnie chodzi mi żeby nie zjeżdzać z autostrady

Na Orlen w Wodzisławiu Śl. nie masz daleko, ewentualnie jak Ci się chce - spróbuj tankować zaraz po przekroczeniu granicy, na EuroOil ropa jest po jakieś 29 Kč.
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 06.06.2017 16:40

Pääkäyttäjä napisał(a):

Na Orlen w Wodzisławiu Śl. nie masz daleko, ewentualnie jak Ci się chce - spróbuj tankować zaraz po przekroczeniu granicy, na EuroOil ropa jest po jakieś 29 Kč.

Na jakiej ulicy jest ta stacja ?? Rybnicka ?? Dobra znalazłem Wodzisławska 57.
dzieki wielkie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2017 16:46

urbinio napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):

Na jakiej ulicy jest ta stacja ?? Rybnicka ?? Dobra znalazłem Wodzisławska 57.
dzieki wielkie

Pardon, dla mnie to ciągle Wodzisław ale to jest Wodzisławska 97, 44-325 Mszana. W poprzednim poście masz link do mapy. Dojazd prosty jak obsługa cepa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ostatnia stacja benzynowa w PL na A1 lub przy A1 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone