Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Osiołkiem dookoła Rabu i Mljetu, z macedońskim finałem

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 28.03.2023 10:22

maslinka napisał(a):Atrakcję turystyczną stanowi przejazd tramwajem z Aradu do Ghioroc trasą dawnej kolejki podmiejskiej.

To byłby poważny argument dla mojego, dorosłego już, syna, żeby tam pojechać i nie tylko się przejechać, ale także sfotografować tramwaj na tej zabytkowej trasie. :wink:

maslinka napisał(a):Wnętrze Soboru Św. Trójcy jest przepiękne i na pewno warto tu zajrzeć:

Zdecydowanie - wnętrze robi ogromne wrażenie, a od złota bolą aż oczy :) .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.03.2023 13:52

mysza73 napisał(a):Wielkie dzięki za relację :D

No a teraz "idę" do rumuńskiej relacji, bo widzę, że się zaczęła :smo:

:papa: :papa: :papa:

Aga, dzięki za towarzystwo! :D
W rumuńskiej relacji niestety nie będzie żółwi ;), ale kilka innych zwierzaków się pojawi 8) Miśki powinny Ci się spodobać :mrgreen:

majkik75 napisał(a):Ale dziękuję, za znów dzięki Tobie poznany kawałek świata. Macedonia chyba najmniej mi "siada" i ten Rab na początku ... Ale ogrom opisów i zdjęć jakie dzięki Tobie można poznać, jest niezaprzeczalny :)

Pozdrawiam, Michał :papa:

Sądziłam, że Macedonia nie może się nie podobać ;)
W każdym razie polecam, bardziej niż Rab ;) Może kiedyś się przekonasz :D

Pozdrawiam :papa:

Nefer napisał(a):
maslinka napisał(a):Wnętrze Soboru Św. Trójcy jest przepiękne i na pewno warto tu zajrzeć:

Zdecydowanie - wnętrze robi ogromne wrażenie, a od złota bolą aż oczy :) .

Tak, zdecydowanie na bogato 8) Jak wnętrz cerkwi, które odwiedziliśmy w tamtym rejonie Rumunii. Natomiast drewniane cerkwie Maramureszu to zupełnie inna bajka, bardziej moja ;)
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 28.03.2023 18:00

Dzięki za relację, śmigam Twoim tropem w czerwcu na Mljet do Kozaricy, z powrotem przez Mostar. Czuję, że to może być top - ale czemu nie, w końcu to jubileuszowy 10 wyjazd, więc nastawiam się na wspaniałe wrażenia. Pozdrawiam!!!
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 28.03.2023 19:23

Fantastyczne wakacje i świetna, jak zawsze, relacja.
Z przyjemnością podróżowałam z wami :) .

Idę szukać Rumunii :mrgreen: .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.03.2023 19:28

Hercklekot napisał(a):Dzięki za relację, śmigam Twoim tropem w czerwcu na Mljet do Kozaricy, z powrotem przez Mostar. Czuję, że to może być top - ale czemu nie, w końcu to jubileuszowy 10 wyjazd, więc nastawiam się na wspaniałe wrażenia. Pozdrawiam!!!

Ja też myślę, że to będzie top! :D Życzę Wam tego :D

morgana napisał(a):Fantastyczne wakacje i świetna, jak zawsze, relacja.
Z przyjemnością podróżowałam z wami :) .

Dzięki! Cieszę się, że Ci się podobało :D

morgana napisał(a):Idę szukać Rumunii :mrgreen: .

Wrzucam link, żeby łatwiej było znaleźć :D:
raportul-z-rumunii-t57155.html
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 29.03.2023 11:35

maslinka napisał(a):meldujemy się w domu (bardzo wcześnie jak na powrót z urlopu), po 27 dniach wakacji :D

4 tygodnie w rozjazdach, tylko pozazdrościć :) .

maslinka napisał(a):Była to wspaniała i różnorodna podróż!

A relacja z tej podróży też bardzo ciekawa, inspirująca, wyborna. Z wielką przyjemnością tu do Ciebie zaglądałem.
I bardzo dziękuję, że miałem taką możliwość. :)
crooopka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) crooopka » 30.03.2023 11:44

Dzięki Ci Maslinko za świetną relację, pokazujesz piękne miejsca :hearts:
Teraz uciekam do rumuńskiej bo jestem bardzo ciekawa tego kraju :)
anielkak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielkak » 30.03.2023 17:16

Dziękuję za relację, będzie dla mnie inspiracją :) .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.03.2023 19:26

Nefer napisał(a):A relacja z tej podróży też bardzo ciekawa, inspirująca, wyborna. Z wielką przyjemnością tu do Ciebie zaglądałem.
I bardzo dziękuję, że miałem taką możliwość. :)

Dziękuję za miłe słowa :D Teraz zapraszam do Rumunii 8)

crooopka napisał(a):Dzięki Ci Maslinko za świetną relację, pokazujesz piękne miejsca :hearts:

Cieszę się, że Ci się podobało :D

anielkak napisał(a):Dziękuję za relację, będzie dla mnie inspiracją :) .

Fajnie! Lubię inspirować innych i inspirować się innymi :mrgreen:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 30.03.2023 20:36

maslinka napisał(a):Teraz zapraszam do Rumunii 8)

Tak, tak, mignął mi jakiś raportul. :mrgreen: :)
Zaproszenie przyjęte :).
croktoś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 30.03.2023 20:45

Dziękuję,jak zwykle zainspirowana :hut:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 31.03.2023 00:03

Przegapiłem zakończenie relacji :oops: , na usprawiedliwienie mam tylko to , że kończyłem jedną ( turecką ) , a startowałem z drugą ( czeską ) relacją , próbując oszukać grypę . . .
Agnieszko , dziękuję , śledzenie Twojej relacji to była przyjemność :D

Jeżeli chodzi o Rumunię , to Smerf Maruda powiedziałby : "Ja wiedziałem że tak będzie" , ale ja tak nie napiszę :smo: :papa:

Pozdrawiam
Piotr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.03.2023 20:06

Nefer napisał(a):
maslinka napisał(a):Teraz zapraszam do Rumunii 8)

Tak, tak, mignął mi jakiś raportul. :mrgreen: :)

;)

croktoś napisał(a):Dziękuję,jak zwykle zainspirowana :hut:

Bardzo mnie to cieszy :hearts:

piotrf napisał(a):Przegapiłem zakończenie relacji :oops: , na usprawiedliwienie mam tylko to , że kończyłem jedną ( turecką ) , a startowałem z drugą ( czeską ) relacją , próbując oszukać grypę . . .

Dużo zdrówka!

piotrf napisał(a):Agnieszko , dziękuję , śledzenie Twojej relacji to była przyjemność :D

Dzięki za towarzystwo i komentarze :D

piotrf napisał(a):Jeżeli chodzi o Rumunię , to Smerf Maruda powiedziałby : "Ja wiedziałem że tak będzie" , ale ja tak nie napiszę :smo: :papa:

:mrgreen:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 31.03.2023 20:59

Hejka
Tu też nadrabiam
Jestem pod wrażeniem Waszego mieszkanka w Aradzie :)
I wieczornego miasta też

Angielskim nie ma co się przejmować, odkąd wiem, że wiele anglojęzycznych nacji nie rozumie Szkotów - nie peniam :)
Inna sprawa, że z językiem cały czas mam duży kontakt - czy w pracy, staram się czytać i kupować książki w "oryginale" czy Netflixy i Prime'y oglądamy wyłącznie z angielskimi napisami ;)

:papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.04.2023 10:49

tony montana napisał(a):Hejka
Tu też nadrabiam
Jestem pod wrażeniem Waszego mieszkanka w Aradzie :)
I wieczornego miasta też

To mieszkanie może przebić tylko inna rumuńska kwaterka, którą zaraz pokażę :mrgreen: (W Raportulu 8))

tony montana napisał(a):Angielskim nie ma co się przejmować, odkąd wiem, że wiele anglojęzycznych nacji nie rozumie Szkotów - nie peniam :)

Przejmuję się, bo kiedyś mój angielski był bardzo dobry. Prawie ;) zostałam studentką filologii angielskiej...
Miałam kontakt z językiem, teraz nie mam, więc regres to normalna sprawa. Szkoda mi tego, co zapomniałam, a nie na wszystko mam czas. Może wrócę do tego 8)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Osiołkiem dookoła Rabu i Mljetu, z macedońskim finałem - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies