napisał(a) maslinka » 05.03.2023 22:21
ziemniak napisał(a):Ze stolic europejskich to Skopje i Praga wywarło na mnie największe wrażenie.
Wysoko oceniłeś Skopje
Ja aż tak to nie...
Dla mnie najpiękniejszy jest chyba Budapeszt, bardziej mi się podoba od Paryża czy Rzymu. No i jeszcze Sarajewo, może nie najpiękniejsze, ale najciekawsze; trudno porównywać te dwie stolice.
ziemniak napisał(a):Co prawda do zaliczenia został nam się jeszcze Madryt, Sztokholm, Kijów, Tirana, Ateny oraz Istambuł, Astana, Moskwa (z krajów częściowo leżących w Europie).
Wszystkie pozostałe europejskie stolice widziałeś? Dużo tego
U mnie też sporo, ale nie aż tyle. Najbardziej "egzotyczne" miasta, w których byłam, to chyba Sztokholm i (na drugim biegunie) Mińsk, nie ten Mazowiecki
piotrf napisał(a):W takim razie minęliśmy się o dzień , 28 -go rano wyjechaliśmy
Rzeczywiście było blisko
piotrf napisał(a):. . . tak jak w Timisoarze i Oradei , więc może następnym razem
W Timisoarze byliśmy, w Oradei też (w sierpniu), choć tylko przejazdem. Ja jestem jednak zakochana w Braszowie, mogłabym tam zamieszkać
Myślę, że to świetne miejsce do życia, jeśli chodzi o wielkość miasta (nie za duże, nie za małe) i jego położenie