Macedonia jest czaderska!
Gdyby jeszcze miała dostęp do morza (bo dla mnie jezioro to jednak tylko jezioro) byłaby idealna na wakacje.
piekara114 napisał(a):Macedonia jest czaderska!
Gdyby jeszcze miała dostęp do morza (bo dla mnie jezioro to jednak tylko jezioro) byłaby idealna na wakacje.
su-petar napisał(a):Tymczasem sam zostałem namówiony na wyjazd do Splitu na koncert Severiny Wyjazd pojutrze
wiola2012 napisał(a):Ta plaża, którą odkryliście oraz kolor i przejrzystość wody, jest tak świetna, jakbyście byli dalej w Cro, a nie nad jeziorem.
Osiołek okazał się niezastąpiony .
piotrf napisał(a):Agnieszko , Waszą plażę poznałem ( chociaż w tym roku do niej nie dopłynąłem ) , od niej mniej niż kilometr w kierunku południowym znajduje się plaża pod skałą i za kolejne pół kilometra - następna . Wiosną i jesienią zupełnie pusta w tygodniu , niestety w weekendy pełna kajakarzy
maslinka napisał(a):Chętnie połączylibyśmy go z trekkingiem na szczyt Magaro
Franz napisał(a):maslinka napisał(a):Chętnie połączylibyśmy go z trekkingiem na szczyt Magaro
Bardzo przyjemna, chociaż krótka trasa.
Franz napisał(a):A jezioro Prespa kojarzy mi się z urokliwymi widokami oraz z podwodnymi tajemniczymi przedmiotami.
Bo jest to jeszcze dla nas mało znany kraj, więc jest przygodą Tak samo miałam na początku wyjazdów do Cro, ale po 14 pobytach jest zdecydowany przesyt, bo nie ma właśnie ten przygody i zaskoczenia.maslinka napisał(a):I więcej się dzieje niż w Cro, bardziej "przygodowo" jest
Oj jest długa. Na mapie na aż tak długą nie wygląda. A jakie był zasady parkowania na tym parkingu? Bo patrzyliśmy na to (na zaś) i nie znaleźliśmy infomaslinka napisał(a):Na starówkę mamy dość daleko, musimy przejść caaałą długą promenadę:
Nie wiem czy wiesz, ale przesąd mówi, że perłę trzeb dostać od kobiety, która Ci dobrze życzy (mama, siostra, przyjacióła) lub samej sobie kupić. Bo perła rodzi się w bólu, więc jest i symbolem łez, więc nigdy od kochanego męża. Osobiście wypatrzyłam sobie ładną bransoletkę, taką elegancją, np na święta czy wyjście do małej czarnej, ale ostatecznie nie kupiłam....maslinka napisał(a):No cóż, może następnym razem , chociaż fanką pereł, obojętnie - naturalnych czy sztucznych, nie jestem.
I to jest kolejne ekstra miejsce. Zakręcone, zaskakujące, ale z przyjemnością kolejny raz tam się zatrzymuję.maslinka napisał(a): bo przecież jutro przeprowadzamy się do Skopje
Ale fajne miejsce. Szkoda, że nie ma jakiś domków czy app na terenie, bo było by idealne na lipiec - jak muszę mieć klimę w Macedonii, bo inaczej się nie da...piotrf napisał(a): a po drugiej - prowadząca do naszej ostatniej miejscówki , czyli Camper Stop "K'j Divono"
No cóż, jesteście w końcu w stolicy, trzeba się dostosować...maslinka napisał(a): Z rajskiego campingu trafiliśmy do betonowego serca miasta i przynajmniej na początku, bardzo nam się to nie spodobało...
Powiem Ci, że moje odczucie jest takie, że w tym roku było chłodniej niż w latach poprzednich, a w Skopje bywamy w drodze do Grecji w okolicy 7 lipca, więc jeszcze nie przyzwyczajeni do temperatur, ale temp. taka sama...maslinka napisał(a):Kiedy w końcu się wygrzebiemy, uderzy w nas niemożliwy do wytrzymania ukrop: 36 stopni w cieniu A będzie przed 18:00...
piekara114 napisał(a):Bo jest to jeszcze dla nas mało znany kraj, więc jest przygodą Tak samo miałam na początku wyjazdów do Cro, ale po 14 pobytach jest zdecydowany przesyt, bo nie ma właśnie ten przygody i zaskoczenia.maslinka napisał(a):I więcej się dzieje niż w Cro, bardziej "przygodowo" jest
piekara114 napisał(a):A jakie był zasady parkowania na tym parkingu? Bo patrzyliśmy na to (na zaś) i nie znaleźliśmy info
piekara114 napisał(a):Nie wiem czy wiesz, ale przesąd mówi, że perłę trzeb dostać od kobiety, która Ci dobrze życzy (mama, siostra, przyjacióła) lub samej sobie kupić. Bo perła rodzi się w bólu, więc jest i symbolem łez, więc nigdy od kochanego męża. Osobiście wypatrzyłam sobie ładną bransoletkę, taką elegancją, np na święta czy wyjście do małej czarnej, ale ostatecznie nie kupiłam....
piekara114 napisał(a):Powiem Ci, że moje odczucie jest takie, że w tym roku było chłodniej niż w latach poprzednich, a w Skopje bywamy w drodze do Grecji w okolicy 7 lipca, więc jeszcze nie przyzwyczajeni do temperatur, ale temp. taka sama...
Kapitańska Baba napisał(a):Bardzo podobał mi się Wasz ostatni wieczorny ochrydzki spacer - świetny klimat miasta
Kapitańska Baba napisał(a):Gorzej z nową miejscówą - chyba nie byłabym jednak w stanie na wakacjach zamieszkać w bloku wielkiego miasta. Może jeszcze w drodze na urlop...ale na powrocie jakoś nie do końca.
Powrót do Nasze relacje z podróży