Gratuluję super wyprawy i wspaniałych fot. Chociaż Rycie to się chyba należy nagroda za cierpliwość - wytrzymać w ekipie samych fotografów łatwo nie jest

Pozdrav

Ania
Interseal napisał(a):Przepraszam Leszka za OT... ale Agnieszko, wiatr Was w ten weekend nie porwał w Żywieckim..?
maslinka napisał(a):
Mariusz, Ty pewnie byłeś na Babiej. Jak było?Też była w naszych tegorocznych planach, ale później tak się złożyło, że mało chodziliśmy. Musimy się najpierw "rozgrzać", zanim pójdziemy na dłuższą trasę. Więc pewnie Babia w przyszłym roku, bo nas niedługo zima zastanie
Lidia K napisał(a):maslinka napisał(a):
Mariusz, Ty pewnie byłeś na Babiej. Jak było?Też była w naszych tegorocznych planach, ale później tak się złożyło, że mało chodziliśmy. Musimy się najpierw "rozgrzać", zanim pójdziemy na dłuższą trasę. Więc pewnie Babia w przyszłym roku, bo nas niedługo zima zastanie
O szlakach na Babią Górę.
Bez przesady Maslinko z niezbędną rozgrzewką. Najważniejsza jest pogoda. Żeby Babiej Góry nie zasypało.
Leszek Skupin napisał(a):
Tyle dźwigałem w plecaku, a Ty mi jeszcze kazałabyś zabrać buty na zmianę na asfalt![]()
saaaadystka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
maslinka napisał(a):Mariusz, Ty pewnie byłeś na Babiej. Jak było?Też była w naszych tegorocznych planach, ale później tak się złożyło, że mało chodziliśmy. Musimy się najpierw "rozgrzać", zanim pójdziemy na dłuższą trasę. Więc pewnie Babia w przyszłym roku, bo nas niedługo zima zastanie
Pozdrawiam serdecznie i sorki za OT.
Interseal napisał(a):maslinka napisał(a):Mariusz, Ty pewnie byłeś na Babiej. Jak było?Też była w naszych tegorocznych planach, ale później tak się złożyło, że mało chodziliśmy. Musimy się najpierw "rozgrzać", zanim pójdziemy na dłuższą trasę. Więc pewnie Babia w przyszłym roku, bo nas niedługo zima zastanie
Wysłałem Ci maila - nie wiem czy doszedł, bo jakieś problemy były.
maslinka napisał(a):. Może macie jakieś propozycje ciekawych tras w Beskidzie Śląskim? Byliśmy na Baraniej, na Błatniej, na Skrzycznem... [.
Fatamorgana napisał(a):Kolejne rundy to:
Węgierska Górka- Glinne- Malinowska Skała- Barania
maslinka napisał(a):Interseal napisał(a):Przepraszam Leszka za OT... ale Agnieszko, wiatr Was w ten weekend nie porwał w Żywieckim..?
Na szlakach w pobliżu Hali Boraczej nie wiało tak bardzo. Zrobiliśmy sobie "lajtową" wycieczkę z Żabnicy przez Ostry Wierch i Prusów na Boraczą. Niestety na hali dużo ludzi, którzy wjechali sobie samochodami i niestety zachowywali się jak "buraki", więc nazwałam to miejsce "Halą Buraczaną"Porażka! Musimy uważniej dobierać szlaki. Potem zrobiliśmy małą pętelkę, wracając. Skończyło się "asfaltowaniem" niestety. Ogólnie wypad udany do momentu dojścia na Boraczą. Fajny widokowo szlak i ładna pogoda (po południu w sobotę słonko świeciło
) Wycieczka była też częściowo pomyślana jako grzybobranie, więc trochę schodziliśmy ze szlaku w poszukiwaniu grzybów. Znaleźliśmy tylko jednego podgrzybka
ale za to był ogromny!
Mimo wszystko fajnie było w górkach. W ten weekend musimy zrobić coś ambitniejszego. Może macie jakieś propozycje ciekawych tras w Beskidzie Śląskim? Warunek: brak wyciągu, bo od razu robi się tłoczno i nieprzyjemnie
Byliśmy na Baraniej, na Błatniej, na Skrzycznem... Zastanawiam się nad Klimczokiem, podejście od Szczyrku. Tylko ten wyciąg na Szyndzielnię... (stamtąd to tylko spacerek na Klimczok, więc pewnie będą tłumy)
typ napisał(a):Lidia, co do drabinki, trzeba się przełamać - na pewno dostaniesz, nie ma tam innych problemów oprócz ekspozycji...
jest drabinka i widać że schodzisz tam bez zbytniego "naciągania rąk".
......
Twardzielki...
......
I na koniec pod Giewontem. Korki. Słyszałem w radiu że w tym roku był jeszcze większy tłok i nawet regulowali ruch gdzieś poniżej Giewontu. Przecież takie chodzenie po górach nie ma sensu....
Fatamorgana napisał(a):Wlk. Racza z Rycerki Górnej z przejściem na kultowy Przegibek, widokami na Małą Fatrę