Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orla Perć - hard core - przełamać lęki

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.10.2009 08:10

Leszek. Dopiero teraz na tą wyprawę wpadłem.
Podziwiam!
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 03.10.2009 08:23

Leszek Skupin napisał(a):Bardzo charakterystyczna skałka może ktoś będzie wiedział, w którym to jest miejscu, bo ja już nie pamiętam :oops:
Obrazek
Foto Misiek.

Zamarzła Przełęcz: (2126 m n.p.m.)

Najniższe obniżenie grani pomiędzy Gąsienicową Doliną a Doliną Pięciu Stawów Polskich,. Przełęcz o dwóch siodłach rozdzielonych małą turniczką. We wschodnim siodle tkwi kilkumetrowej wysokości maczuga skalna tzw. chłopek, doskonale widoczna z obu stron grani.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.10.2009 09:12

Dzięki Lidio :D fajna ta wanta. :D Zdawać by się mogło, że w każdej chwili może się przewrócić, ale pod nią między kamieniami stoi zapalony znicz. Kilka ton pewno waży ;) (znaczy się ta wanta... nie znicz :lol:)

Dzisiaj ciąg dalszy ze zdjęć kumpli z zachodu słońca pod Kozim Wierchem. Pewno będą mi sie starali łeb urwać, za to co zrobię, ale moim zdaniem wybrałem najlepsze zdjęcia :devil:. Długo się wahałem, które wybrać, ale .... zostawili mi wolną rękę więc mają co chcieli :devil:

Foto Al.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Foto Misiek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrav :papa:
Ostatnio edytowano 18.01.2012 12:08 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 4 razy
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.10.2009 13:50

Szacun panowie.
kasia72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia72 » 03.10.2009 20:53

Kolega na ostatnim zdjęciu wygląda jak mnich w trakcie medytacji :)
Zdjęcia zaje..... , po prostu dech zapiera. Szacun panowie :D
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 03.10.2009 21:45

Trzecie i przedostatnie najfajniej pokazuje przedwieczorne góry.

Btw. Zamarzła Przełęcz? 8O
Przy Zamarłej Turni z tymi pięknymi stromymi płytami opadającymi ku 5 Stawom znajduje się Zmarzła Przełecz. Nazwa wzięta od Zmarzłego Stawu poniżej w dolinie.
Tak czy siak, można tam zmarznąć. :lol:
Nawet w sierpniu, w czasie opadów śniegu i spadku temperatury do 0st.
Co miałem wątpliwą przyjemność przeżyć.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 04.10.2009 00:23

Leszek Skupin napisał(a):Bardzo charakterystyczna skałka może ktoś będzie wiedział, w którym to jest miejscu, bo ja już nie pamiętam :oops:
Obrazek
Foto Misiek.

Lesiu, miałeś szczęście, że ta skała jeszcze jest. :D
Ktoś już ją usiłował zepchnąć. :wink: :lol: :lol: :lol:
.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 04.10.2009 15:02

Witam. Dzięki koledze Leszkowi za tę relację. Jak pięknie wracają wspomnienia. Byłem z żoną kilka razy na Orlej Perci. Od 20 lat chodzimy po Tatrach i twierdzę, że nic nie może równać się z Orlą. Każde zdjęcie z Twojej relacji przywołuje własne wspomnienia, obrazy. Tatry były naszą miłością do momentu kontuzji kolana mojej żony. Teraz też wędrujemy po Tatrach, ale już nie tak intensywnie. Za to dzięki kontuzji zyskaliśmy Cro, ponieważ okazało się,że nie możemy po wypadku jechać w Tatry, pojechaliśmy więc na Peljesac i zyskaliśmy naszą drugą miłość turystyczną. Jeszcze raz dziękuję. :D :D :D
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 04.10.2009 21:44

Leszek przez tyle lat nie byles ? gdzies ty sie uchował.
Ale tak sobie przeczytałem, i mysle sobie ze ty to sie kreujesz na jakiegos dziadka a nie Faceta w sile wieku sredniego ;))
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.10.2009 11:05

JacYamaha napisał(a):Szacun panowie.

Szacun, szacun.... mnie tam na szczycie nie było ;)
kasia72 napisał(a):Kolega na ostatnim zdjęciu wygląda jak mnich w trakcie medytacji :)
Zdjęcia zaje..... , po prostu dech zapiera. Szacun panowie :D

Kolega Ryta :?: hehe bo to taki medytator filozof jest ;) ma swoją filozofię życia :lol:
Fatamorgana napisał(a):Trzecie i przedostatnie najfajniej pokazuje przedwieczorne góry.

Btw. Zamarzła Przełęcz? 8O
Przy Zamarłej Turni z tymi pięknymi stromymi płytami opadającymi ku 5 Stawom znajduje się Zmarzła Przełecz. Nazwa wzięta od Zmarzłego Stawu poniżej w dolinie.
Tak czy siak, można tam zmarznąć. :lol:
Nawet w sierpniu, w czasie opadów śniegu i spadku temperatury do 0st.
Co miałem wątpliwą przyjemność przeżyć.

No to nie zazdroszczę zmarznięcia w sierpniu 8O Fata ... czy Ty przypadkiem nie przybywasz tu do nas z KKM-u :?:
Jolanta M napisał(a):Lesiu, miałeś szczęście, że ta skała jeszcze jest. :D
Ktoś już ją usiłował zepchnąć. :wink: :lol: :lol: :lol:
.

Misiek też to miał w planach, ale nikt mu z pomocą nie pospieszył :lol:
piamir napisał(a):Witam. Dzięki koledze Leszkowi za tę relację. Jak pięknie wracają wspomnienia. Byłem z żoną kilka razy na Orlej Perci. Od 20 lat chodzimy po Tatrach i twierdzę, że nic nie może równać się z Orlą. Każde zdjęcie z Twojej relacji przywołuje własne wspomnienia, obrazy. Tatry były naszą miłością do momentu kontuzji kolana mojej żony. Teraz też wędrujemy po Tatrach, ale już nie tak intensywnie. Za to dzięki kontuzji zyskaliśmy Cro, ponieważ okazało się,że nie możemy po wypadku jechać w Tatry, pojechaliśmy więc na Peljesac i zyskaliśmy naszą drugą miłość turystyczną. Jeszcze raz dziękuję. :D :D :D

Miło mi :D
Monte Christo napisał(a):Leszek przez tyle lat nie byles ? gdzies ty sie uchował.
Ale tak sobie przeczytałem, i mysle sobie ze ty to sie kreujesz na jakiegos dziadka a nie Faceta w sile wieku sredniego ;))

Się nie kreuję tylko piszę jak jest... Misiek może potwierdzić wszystko co tu napisałem ;) Może poza tym, że napisałem, że dałem z siebie 110%, bo w to nie wierzy, ale to jest już kwestia wiary, a nie faktów :lol:

P.S. Gdzie się uchowałem :?: Za biurkiem w pracy :lol:
MAPA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAPA » 05.10.2009 21:19

Superfajna męska wyprawa !
Podziwiam, że tak prosto zza biurka, bez zaprawy w góry :wink:
Cenię Cię za to, że nie koloryzujesz, tylko szczerze piszesz "myślałem, że nie dam rady", etc.
Piękne zdjęcia, zamglone szczyty górskie są magicznie piękne ...
Oj będziesz miał co wspominać :D
Pozdrawiam serdecznie.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 06.10.2009 02:43

Leszek Skupin napisał(a):Fata ... czy Ty przypadkiem nie przybywasz tu do nas z KKM-u :?:

Też, choć pomiędzy pustynią a mirażami jest jeszcze kilka innych miejsc gdzie się pojawiam i znikam. :) :wink:
Richu mnie zachęcił.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.10.2009 07:56

MAPA napisał(a):Superfajna męska wyprawa !
...
Pozdrawiam serdecznie.

Kolejna ;) i na pewno nie ostatnia.... tak coś czuję :lol:

Również pozdrawiam :)

Fatamorgana napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Fata ... czy Ty przypadkiem nie przybywasz tu do nas z KKM-u :?:

Też, choć pomiędzy pustynią a mirażami jest jeszcze kilka innych miejsc gdzie się pojawiam i znikam. :) :wink:
Richu mnie zachęcił.

No to Rysiek odwalił kawał dobrej roboty, że tu z nami jesteś :D

:papa:

P.S. Jak to się robi na KKMie :?: :arrow: Obrazek :D
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 06.10.2009 08:38

Leszku, dzięki za fajną relację, świetne zdjęcia :!:
Zazdroszczę widoków na żywo i wrażeń, gratuluję odwagi ale przede wszystkim rozsądku. Szacun :mrgreen:
Twoja relacja rozbudziła moje marzenia o wejściu hen wysoko pod samiuśkie niebo ale jednoczenie przypomniała o respekcie do majestatu górskiego i niestety zmartwiła, że ta wielkość tak bardzo jest zadeptywana masową (pseudo)turystyką.
Pozdrav
i do zobaczenia na szlaku

:papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.10.2009 08:44

Andy, toż to nie koniec wyprawy, zakończyła się sobota, poszliśmy spać ... ja w filancówce, a kumple pod schroniskiem na karimatkach i w śpiworach :D

Obrazek
Foto Al.

, a rano...

c.d.n. już wkrótce ;)
Ostatnio edytowano 18.01.2012 12:10 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Orla Perć - hard core - przełamać lęki - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone