ines napisał(a):Witaj,
Byłam w zeszłym roku w Orebic we wrześniu.
Woda ciepła jak zupa, wszędzie pustki, turyści na plaży to większość Polacy i Anglicy.
Mieścina sympatyczna, mieszkaliśmy w pięknym apartamencie (sypialnia,salon,kuchnia, łazienka,duży taras z widokiem na Korcule) prawie przy samej plaży..25E za dwie osoby, oczywiście jazda w ciemno..
Dla mnie Peljesac jest piękny, chyba najpiękniejsze miejsce w Cro..dzikie i takie jeszcze nieodkryte do końca przez turystów
Dużo było już o Orebic na forum wystarczy poszukać
ps. Olgumira daj szansę Chorwacji, z powodu nietrafionego apartamentu nie powinnaś przekreslac tego pięknego kraju..
Nie mogliście zmienić apartamentu?
Ja zawsze jeżdżę w ciemno i pewnie dlatego unikam takich sytuacji..jeśli mi się nie podoba zmieniam miejsce i tyle
Pozdrawiam
darek1 napisał(a):ines napisał(a):Witaj,
Byłam w zeszłym roku w Orebic we wrześniu.
Woda ciepła jak zupa, wszędzie pustki, turyści na plaży to większość Polacy i Anglicy.
Mieścina sympatyczna, mieszkaliśmy w pięknym apartamencie (sypialnia,salon,kuchnia, łazienka,duży taras z widokiem na Korcule) prawie przy samej plaży..25E za dwie osoby, oczywiście jazda w ciemno..
Dla mnie Peljesac jest piękny, chyba najpiękniejsze miejsce w Cro..dzikie i takie jeszcze nieodkryte do końca przez turystów
Dużo było już o Orebic na forum wystarczy poszukać
ps. Olgumira daj szansę Chorwacji, z powodu nietrafionego apartamentu nie powinnaś przekreslac tego pięknego kraju..
Nie mogliście zmienić apartamentu?
Ja zawsze jeżdżę w ciemno i pewnie dlatego unikam takich sytuacji..jeśli mi się nie podoba zmieniam miejsce i tyle
Pozdrawiam
No koleżanka to jest ładna to i nie ma problemów ze znalezieniem kwatery. Do tego wygadana i wyedukowana, to też nie jest bez znaczenia. A co ma zrobić taka osoba co świat jej poskąpił urody, no co?
Nic, tylko dalej szukać kwatery, może ktoś wynajmie brzydocie.
Pozdrawiam.
dangol napisał(a):Z kwaterą w każdym kraju można trafić dobrze lub źle...
A temperatura wody?
Cóż o tej porze roku oznacza zimna woda w Adriatyku? Pewnie nie mniej niż 19 czy 20 stopni C W Chorwacji liczymy na więcej, ale przecież taka temperatura nie jest żadnym koszmarem (w ubiegłorocznym zimnym wrześniu nie było to dla mnie czymś zniechęcającym) . Pomyśl sobie, że w tym samym terminie, gdy Jadran straszył Cię "zimną" wodą, w Bałtyku miała ona stopni 12... Sprawdzone
MWN napisał(a):
NIEPRAWDA! Właśnie wróciłem z Bałtyku, woda super ciepła 20 stopni. A 12 to ona ma tylko w Kołobrzegu z powodu upswellingu. W Cro też byłem właśnie w Orebicu. Woda też mniej więcej koło 20-22 stopnie. Niewielka różnica, tu i tu kąpałem się non stop.