Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2010 23:57

kev21 napisał(a): ja nie bede lamal regulaminu.

Troszkę jednak łamiesz ten regulamin :wink: :!:
miss_agent
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miss_agent » 04.02.2010 18:18

Oj tam - tylko troszkę :lol:

Już mi się ta nasza zima dała we znaki i nie mogę się doczekać lata!!
I słońca... I morza... I urlopu!!
:D :D :D
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 19:31

renatalato napisał(a):No rybki i inne morskie przysmaki też były w innym dniu

Obrazek

Witaj danie wygląda cudownie no i napewno równie dobrze smakuje jak to danie się nazywa i podaj proszę dokładną lokalizację tej restauracji :roll:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.03.2010 21:52

Na tej stronie pisałam:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=181 ... &start=615

konoba Vrgorac w Perna

Obrazek
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 23:30

Wybacz przeoczyłem dzięki za informację :roll:
gienia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gienia » 14.03.2010 15:56

W 2009 byliśmy w Orebicu. Te dwa tygodnie wakacji wspominam naprawdę cudownie. Na forum krąży wiele zdań na temat tej miejscowości. Piszecie, że dużo Polaków-to fakt. Na plaży, czy podczas wieczornych spacerów brzegiem plaży non stop słychać nasz język. Jeżeli chodzi o knajpki, to jest ich sporo, ale niektóre naprawdę zatłoczone. Lecz jedzenie przepyszne. Osobiście polecam lodziarne (niestety zapomniałam nazwy) , która znajduje się na promenadzie brzegiem plaży. Ceny przystępne a lody przepyyyyszne, i do tego miła obsługa mówiąca również w języki polskim. Do tego polecam Orebić ludziom lubiącym nie tylko leżeć na plaży, ale i zwiedzać. Można zwiedzić cały Peljesac i Korcule.
Dodam jeszcze, że podczas pobytu wybraliśmy się na wycieczkę kajakową na pobliskie wyspy i naprawde nie mamy czego żałować. Świetnie jest popatrzeć na Orebić z "innego brzegu" :)
Obrazek
Rzeczywiście Orebić jest trochę zatłoczony, ale mi osobiście to nie przeszkadza;)

pozdrav :D
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.03.2010 16:25

gienia napisał(a):W 2009 byliśmy w Orebicu. Te dwa tygodnie wakacji wspominam naprawdę cudownie. Na forum krąży wiele zdań na temat tej miejscowości. Piszecie, że dużo Polaków-to fakt. Na plaży, czy podczas wieczornych spacerów brzegiem plaży non stop słychać nasz język.

A ja znowu na odwrót trafiam na Czechow.
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 14.03.2010 17:45

gienia napisał(a):W 2009 byliśmy w Orebicu. Te dwa tygodnie wakacji Dodam jeszcze, że podczas pobytu wybraliśmy się na wycieczkę kajakową na pobliskie wyspy i naprawde nie mamy czego żałować. Świetnie jest popatrzeć na Orebić z "innego brzegu" :)

Rzeczywiście Orebić jest trochę zatłoczony, ale mi osobiście to nie przeszkadza;)

pozdrav :D

Piszesz o wycieczce kajakowej - daj namiar na wypożyczalnie i czy można również wypożyczyć inny sprzęt pływający jak tak to jaki i w jakiej cenie :?:
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 14.03.2010 17:54

gonzo napisał(a):
gienia napisał(a):W 2009 byliśmy w Orebicu. Te dwa tygodnie wakacji wspominam naprawdę cudownie. Na forum krąży wiele zdań na temat tej miejscowości. Piszecie, że dużo Polaków-to fakt. Na plaży, czy podczas wieczornych spacerów brzegiem plaży non stop słychać nasz język.

A ja znowu na odwrót trafiam na Czechow.

To może sporządzimy listę terminów. Wtedy będziemy wiedzieć kiedy to można się spodziewać obywateli danych państw w Orebić. Pierwsza połowa lipca głównie Polacy (tak było w 2009r) :oczko_usmiech:
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 14.03.2010 18:01

Druga polowa lipca 2009-Polacy.. :?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.03.2010 18:02

Nie wiem, dlaczego Wam Czesi przeszkadzają...
Ja mam ich w sąsiedztwie co rok i jest ok.
Wole ich, niz napier... Polaków, lażących po wsi z puszkami Tyskiego o 10 rano w stanie mocno zawianym i rzucających q...mi... :roll:
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 14.03.2010 18:34

Druga połowa czerwca 2009 - Polacy :?
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.03.2010 19:29

FUX napisał(a):Nie wiem, dlaczego Wam Czesi przeszkadzają...
Wole ich, niz napier... Polaków, lażących po wsi z puszkami Tyskiego o 10 rano w stanie mocno zawianym i rzucających q...mi... :roll:

Czy ja napisałem że mi Czesi przeszkadzają???
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 14.03.2010 20:37

FUX napisał(a):Nie wiem, dlaczego Wam Czesi przeszkadzają...

Witaj fuks wydaje mi się, że nie zrozumiałeś gonza :la:
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 15.03.2010 07:29

W sierpniu 2007r byłem z rodziną na Korculi-to wyspa leżąca tuż obok Orebica.Do Orebica pływaliśmy promem (bodaj20kun/osobe)i muszę przyznać mojej poprzedniczce,że Orebic i okolice są bajeczne!My dodatkowo wynajęliśmy motorówkę(120zł/4godziny)i pływaliśmy od wysepki do wysepki-przeżycia niezapomniane!Co do Polaków...Owszem było ich wielu,ale nie mam niemiłych wspomnień.Sam jestem Polakiem i wypraszam sobie by ktoś źle się wypowiadał o naszym narodzie!Wolę słyszeć j.polski niż np.niemiecki,a poza tym wiele można się dowiedzieć od Polaków np.co warto zobaczyć,zwiedzić,a jakich miejsc unikać lub na które szkoda wydawać kase.Ps.oprócz przepysznych lodów w Orebicu gorąco polecam winiarnie w których można zakupić smaczne winka regionalne prosto z aparatu lub leżakowane.Pozdrawiam maniaków Chorwacji :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone