Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2010 21:23

crotraveller napisał(a):Będziesz Orebic? Spójrz na te informacje:

crotraveller - Molim, ovdje nije mjesto za reklame :wink:

PUNKT 10 REGULAMINU FORUM: Zamieszczanie reklam wymaga zgody administratora forum
szybbkki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 10.01.2010 22:49

Orebic, Polecam... Dobre miejsce wypadowe. Mozna pozwiedzac. Poplynac na KORCULE, MLJET (ze STONA). Zwidzic caly polwysep, powycieczkowac sie promami. Dla rodzicow z dziecmi dobrym rozwiazaniem na kilka dni jest STON... Gdybys mogla napisz jakie masz priorytety, wielu corocznych bywalcow cos doradzi, pokieruje. Sam ze wzgledu na planowany 3 wyjazd na Peljesac z mila checia poczytam... szczegolnie od deskarzy.. ;-)) pozdrowienia. m.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 11.01.2010 12:56

Nie powinieneś pisać Kumoter nic złego o Cro, bo Cię zjedzą. Dobrze że jesteś z tamtąd, to masz dystans, którego tak wielu maniakom brakuje i każdy syf pozłocą żeby lepiej wyglądało.
miss_agent
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miss_agent » 14.01.2010 17:59

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
W końcu się odważyłam i inauguruję swoją bytność na forum cro.pl w formie pisanej :wink: :wink:
Do tej pory spędzałam czas na lekturze postów innych użytkowników :)
Moja przygoda z Chorwacją rozpoczęła się rok temu w Okrug Gornji na Ciovo i na tym, jak widać się nie zakończyła :lol:
Wiem jaką popularnością na forum cieszy się Ciovo :) ale muszę powiedzieć, że ja osobiście jestem bardzo zadowolona z wyboru, bowiem miejsce to spowodowało, że Chorwacja mnie zauroczyła!
W tym roku wybieramy się z mężem i przyjaciółmi do Perny /koło Orebica. Tak się rozpędziłam, że już zarezerowałam nam apartament :lol:
Mam nadzieję, że urlop będzie udany:)!
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.01.2010 18:34

Witaj miss-agent! Perna ma ten plus, że wszędzie jest blisko na plażę, minus zaś taki, że zawsze trzeba przejść przez drogę (z małymi wyjątkami), no i do Orebica jest ok 5 km.
miss_agent
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miss_agent » 14.01.2010 18:49

A czy mógłbyś mi coś więcej o tym miasteczku powiedzieć? Byłabym bardzo zobowiązana :lol: :lol:
aśkaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aśkaj » 14.01.2010 19:25

Inez...podaj proszę namiar na kwaterkę w której mieszkaliście.

pozdrav
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.01.2010 22:20

To mała mieścinka, raczej droga przy której ulokowane są domki, o góry masyw sw. Eliasza, na dole morze. dobre miejsce wypadowe w góry. Niedaleko Kuciste z dobrym miejscem do sportów wodnych.

Obrazek
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 14.01.2010 22:32

miss_agent napisał(a):A czy mógłbyś mi coś więcej o tym miasteczku powiedzieć? Byłabym bardzo zobowiązana :lol: :lol:

Witaj
To raczej osada, niż miasteczko.

Obrazek

Obrazek
miss_agent
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miss_agent » 15.01.2010 17:43

Dziękuję :lol:

Apartament zarezerwowałam w Willi Mirjana - może ktoś miał juz okazję tam gościć?
Jestem też ciekawa, czy są tam jakieś restauracje czy knajpki?

A tak poza tym, jak słusznie zauważył MWN - wydaje mi się, że jako baza wypadowa - ta mieścinka to jest słuszny wybór 8)

Z uwagi jednak, że jeszcze trochę czasu do wyjazdu mi zostało (wyjazd 21 sierpnia:)) zastanawiam się, które miejscowości w tym rejonie warto przy okazji odwiedzić...
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.01.2010 23:26

Konoby są dwie, w jednej jadaliśmy, jutro coś wkleję i napiszę.
Pozdrawiam
P_Piotrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) P_Piotrek » 16.01.2010 00:06

Robsonek napisał(a): (...) Włoska owszem dobra do salatek gotowania ale wogole nie nadaje sie do zjedzenia z samym pieczywem a Chorwacka owszem (...)

Moim zdaniem - Włoska też się nadaje, tylko trzeba troszkę więcej wina do popicia :) I ziół można troszkę więcej posypać, ale jest OK! :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.01.2010 09:48

Knajpy rzeczywiście są dwie i mają (co jest niezwykłe w Cro) niezłe jedzenie. Czasem jeździłem tam lub chodziłem z Orebica. W każdym razie życzę Ci udanego pobytu!
miss_agent
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miss_agent » 16.01.2010 13:04

renatalato napisał(a):Konoby są dwie, w jednej jadaliśmy, jutro coś wkleję i napiszę.
Pozdrawiam

Czekam z niecierpliwością :)

MWN napisał(a):Knajpy rzeczywiście są dwie i mają (co jest niezwykłe w Cro) niezłe jedzenie. Czasem jeździłem tam lub chodziłem z Orebica. W każdym razie życzę Ci udanego pobytu!

Ślicznie dziękuję :)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 17.01.2010 01:13

Konoba Vrgorac

Właśnie szykowano jakąś imprezkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone