Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 24.07.2009 10:03

W Orebic na ulicy gdzie mieszkaliśmy- od blaca..była mała winiarnia..bardzo dobre winka :)
robo111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robo111 » 24.07.2009 10:26

Przyjechałem właśnie z Orebica i najbardziej co mnie zaskoczyło to niebywała ilość Polaków, miałem wrażenie że to jest jakiś najazd, myślę że było ich więcej niż Chorwatów nie mówiąc już o innych nacjach.
Beata Bydg.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata Bydg. » 24.07.2009 11:32

Zgadzam się! My wróciliśmy cztery dni temu z Orebica i ilość Polaków była przerażająca. Czuliśmy się jak na promenadzie w Mielnie a nie 1850 km. od domu. Myślę, że jakieś 90% to byli Polacy a 10% to inne narodowości... Tak poza tym to miasteczko mile nas zaskoczyło, super apartament, fantastyczna pogoda i krystalicznie czysty Adriatyk. Trochę powalające były ceny i to nie w knajpach bo wychodziło tyle samo jakbyśmy jedli w knajpie w centrum Bydgoszczy ale za podstawowe produkty w Konzumie i Studenacu. Pieniążek do Adriatyku wrzucony i napewno wrócimy do Cro za rok!!!
.:Kasia:.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) .:Kasia:. » 24.07.2009 12:30

robo111 napisał(a):Przyjechałem właśnie z Orebica i najbardziej co mnie zaskoczyło to niebywała ilość Polaków, miałem wrażenie że to jest jakiś najazd, myślę że było ich więcej niż Chorwatów nie mówiąc już o innych nacjach.

święta racja :D gdyby nie te góry i Adriatyk momentami człowiek mógłby pomyślec że jest nad naszym morzem....
a słynne lody z Orbica sa pyszniutkie !!!! :)
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 24.07.2009 14:33

... co drugie auto (w sezonie) jest na polskich numerach... nigdzie indziej w Cro nie widziałem tego fenomenu :roll: :o :roll:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.07.2009 17:54

W czerwcu te proporcje były nieco inne: 50% Polacy, reszta to w kolejności: Czesi, BiH, A, I, D, Węgrzy, Anglicy i Amerykanie. Sporo było Chorwatów, ale jak ktoś miał rejestrację z Dubrownika lub splitu to trudno odróżnić turystę od mieszkańca.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 26.07.2009 11:29

Ja też właśnie wróciłem z Orebica. Tam jest kolonia Polaków. Wspaniałe miejsce na wypoczynek. Polecam każdemu. W razie pytan podaje moje gg: 9098521
Rojodziejowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rojodziejowa » 26.07.2009 17:11

Wróciłam dzis. Juz bym chciała wrócić. Piękne miejsce. Zakupione wino u Indijana i w willi AnaDingacz. Pyszności. Lody w Oazie odwiedzane bardzo często :) I te kojoty po nocach :)
Wspaniale!
Al Cro nalepki nie widziałam :/
adamgcko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamgcko » 26.07.2009 17:27

My wróciliśmy z Orebica tydzień temu , mieszkaliśmy w tym samym apartamencie co ines , dobre winko kupowaliśmy od Darko w winiarni na tej samej ulicy . Orebic spokojna mieścinka , lodziarnia , marina , świeża roślinność.Okolice Orebica zachęcają do wycieczek , piękne widoki .Polecam wycieczkę do Trpanj i kąpiel w zatoce Divna....
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.07.2009 18:53

adamgcko napisał(a):My wróciliśmy z Orebica tydzień temu , mieszkaliśmy w tym samym apartamencie co ines , dobre winko kupowaliśmy od Darko w winiarni na tej samej ulicy . Orebic spokojna mieścinka , lodziarnia , marina , świeża roślinność.Okolice Orebica zachęcają do wycieczek , piękne widoki .Polecam wycieczkę do Trpanj i kąpiel w zatoce Divna....

Ile płaciliście za apartament w tym roku?W ogóle w którym mieszkaliście-które piętro :) ? Fakt, że to szczyt sezonu...a winko u Darko dobre i blisko było, my co wieczór z buteleczkami biegaliśmy :)
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 26.07.2009 19:08

Rojodziejowa napisał(a):Wróciłam dzis. Juz bym chciała wrócić. Piękne miejsce. Zakupione wino u Indijana i w willi AnaDingacz. Pyszności. Lody w Oazie odwiedzane bardzo często :) I te kojoty po nocach :)
Wspaniale!
Al Cro nalepki nie widziałam :/

W jakiej części Orebica mieszkałaś bo ja nie słyszałem kojotów :(
Rojodziejowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rojodziejowa » 26.07.2009 20:10

Przy końcu ulicy Braca Radic - pierwsza po prawej od wjazdu :)
adamgcko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamgcko » 26.07.2009 20:25

ines napisał(a):
adamgcko napisał(a):My wróciliśmy z Orebica tydzień temu , mieszkaliśmy w tym samym apartamencie co ines , dobre winko kupowaliśmy od Darko w winiarni na tej samej ulicy . Orebic spokojna mieścinka , lodziarnia , marina , świeża roślinność.Okolice Orebica zachęcają do wycieczek , piękne widoki .Polecam wycieczkę do Trpanj i kąpiel w zatoce Divna....

Ile płaciliście za apartament w tym roku?W ogóle w którym mieszkaliście-które piętro :) ? Fakt, że to szczyt sezonu...a winko u Darko dobre i blisko było, my co wieczór z buteleczkami biegaliśmy :)

Witam ines , mieszkaliśmy w apartamencie na I piętrze po prawej stronie , cena 45E .Rezerwacji dokonaliśmy już w grudniu 2008 . Twoja relacja zwróciła naszą uwagę na ten region i przekonaliśmy się , że warto było tam pojechać.Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.07.2009 21:34

adamgcko napisał(a):
ines napisał(a):

Witam ines , mieszkaliśmy w apartamencie na I piętrze po prawej stronie , cena 45E .Rezerwacji dokonaliśmy już w grudniu 2008 . Twoja relacja zwróciła naszą uwagę na ten region i przekonaliśmy się , że warto było tam pojechać.Pozdrawiam

:) my mieszkalismy na 2 pietrze , patrząc na budynek od morza lewy apartament :) Mieliśmy przepiękny widok :)
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 26.07.2009 22:10

Witam ja też właśnie wróciłem z Orebica więć te 90 % to chyba również ja Tak na marginesie to z racji ilości turystów w Orebicu często wyjeżdzaliśmy na Korczulę i na plażę w Divnej. Bardzo spodobała mi się Priżba na Korczuli a już ośrodek Priścapac był rewelacyjny. Za rok to Korczula i właśnie Priżba.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone