Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.07.2009 22:47

Szczerze?? To jeżdżę tam od kilku lat i co rok w "fajnej" knajpce z poprzedniego rok coś się zmienia, choć nie zawsze jedzenie na gorsze :) czasem po prostu atmosfera, ale tą w gruncie rzeczy dyktują turyści. My lubimy knajpkę kolo portu, przy parkingu, taka na pięterku, ma fajne fotele :)
Mój mąż twierdzi, że na Peljesacu najlepsze są mule, ze Stonu oczywiście, ale ja tego nie potwierdzę - nie jadam :)
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 01.07.2009 22:49

yskyerka napisał(a):Szczerze?? To jeżdżę tam od kilku lat i co rok w "fajnej" knajpce z poprzedniego rok coś się zmienia, choć nie zawsze jedzenie na gorsze :) czasem po prostu atmosfera, ale tą w gruncie rzeczy dyktują turyści. My lubimy knajpkę kolo portu, przy parkingu, taka na pięterku, ma fajne fotele :)
Mój mąż twierdzi, że na Peljesacu najlepsze są mule, ze Stonu oczywiście, ale ja tego nie potwierdzę - nie jadam :)

Ale są jednak knajpki z owocami morza?
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 01.07.2009 22:52

HubertBiad-bedziemy w Orebicu po raz drugi.Bylismy 2 lata temu.No a bedzie nasz pierwszy raz w powiekszonym skladzie. :wink:
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 01.07.2009 22:56

Aha-a psa nam nie policzyli...Jedziemy dokladnie do tego samego apartamentu co 2 sezony temu.
Rojodziejowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rojodziejowa » 01.07.2009 23:01

A kojarzycie tam wypożyczalnie rowerów?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.07.2009 23:03

HubertBiad napisał(a):
yskyerka napisał(a):Szczerze?? To jeżdżę tam od kilku lat i co rok w "fajnej" knajpce z poprzedniego rok coś się zmienia, choć nie zawsze jedzenie na gorsze :) czasem po prostu atmosfera, ale tą w gruncie rzeczy dyktują turyści. My lubimy knajpkę kolo portu, przy parkingu, taka na pięterku, ma fajne fotele :)

Na pewno. Ale po mule zawsze jedziemy sami i sami je robimy w białym winie wg przepisu Chorwatki Aidy.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.07.2009 23:03

Rojodziejowa napisał(a):A kojarzycie tam wypożyczalnie rowerów?

Skuterów tak, ale rowerów nie bardzo.
Rojodziejowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rojodziejowa » 01.07.2009 23:07

No to jeszcze jedno pytanie :) I dziś już więcej nie męczę.
Fish Picnic
Czy jest organizowany i jaki jest koszt? Trzeba mieć duża grupę, czy oni sami sobie ją organizują?
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 01.07.2009 23:08

KumoterSzyszkownik napisał(a):Aha-a psa nam nie policzyli...Jedziemy dokladnie do tego samego apartamentu co 2 sezony temu.

To pewnie wiele się zmieniło przez dwa lata. Chciałem właśnie spytać o knajpki i jedzenie.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.07.2009 23:13

Rojodziejowa napisał(a):No to jeszcze jedno pytanie :) I dziś już więcej nie męczę.
Fish Picnic
Czy jest organizowany i jaki jest koszt? Trzeba mieć duża grupę, czy oni sami sobie ją organizują?

Nigdy z tego nie korzystaliśmy, im więcej o tym czytam tym większa mam na to ochotę. W sezonie na pewno coś takiego jest organizowane, zapewne jakieś informacje będą podane przy agencji.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 01.07.2009 23:14

Rojodziejowa-o rowery pytaj w hotelach.Wpisalem w Googlach wynajem rowerow w Orebicu i wyskoczylo mi kilka hoteli,gdzie m.in.na stanie do wypozyczenia byly wlasnie rowery. :D
Niestety nie interesowalem sie tym 2 lata temu.Z racji posiadania psa tzw.niebiegajacego-przemiezalismy okolice z tzw.buta. :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.07.2009 04:51

yskyerka napisał(a):
Rojodziejowa napisał(a):No to jeszcze jedno pytanie :) I dziś już więcej nie męczę.
Fish Picnic

Nigdy z tego nie korzystaliśmy, im więcej o tym czytam tym większa mam na to ochotę. W sezonie na pewno coś takiego jest organizowane, zapewne jakieś informacje będą podane przy agencji.

Nigdzie nie musisz szukać-sami Cię znajdą... :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.07.2009 07:25

FUX napisał(a):
yskyerka napisał(a):
Fish Picnic

Nigdzie nie musisz szukać-sami Cię znajdą... :wink:

Co racja to racja :)

Nęci mnie ten Fish Picnic ale z tego co czytam to impreza w zasadzie od rana do wieczora, popołudnia, obawiam się, że moja półtoraroczna wiercipięta tyle nie wytrzyma :)
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 02.07.2009 08:28

yskyerka napisał(a):
HubertBiad napisał(a):

Na pewno. Ale po mule zawsze jedziemy sami i sami je robimy w białym winie wg przepisu Chorwatki Aidy.

A czy mogłabyś podac ten przepis? Rok temu w Orebicu własnie gospodyni robiła nam pyszne mule w białym winie, ale gapa nie spytałam o przepis. W tym roku też chcielibysmy kupic w Stonie mule, tylko co z nimi zrobić?
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 02.07.2009 08:39

Rojodziejowa napisał(a):Jeszcze bym się chciała spytać, jeśli zagląda tutaj czasem jakiś stały bywalec Orebica/Peljesaca, o jakieś miejsca, które można szczególnie polecić ze względu na smakołyki Dalmaceńskie.
Prześledziłam cały wątek i z tego co zdążyłam się zorientować, to potrafi się wiele zmienić. Np. taka konoba Trzy Palmy podobno się troszkę popsuła. Może na pocieszenie znalazł się jakiś rodzynek, który zostawia po sobie niezapomniane wrażenia kulinarne?

Polecam konobe (pierwsza od wjazdu) w Boraku. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone