Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2008 22:55

Lucy11 napisał(a):Witam, witam.

KRK to taki skrót lotniskowy :wink: i oczywiście chodzi o Kraków.

O jak ładnie , jednak są polskie literki :wink: :lol: :lol:

Tak trzymaj w następnych postach.

Villa Marija Orebič

OREBIČ
Lucy11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lucy11 » 02.12.2008 23:01

Ja potwornie nie znoszę pisać Polskimi literkami, ale będę się starać. Ja z tych co się ciągle śpieszą .....

Dziękuje za ten link. Właśnie tam znalazłam tą wille i jak na złość nic więcej o niej w wszechświecie i takie to mi się wydało leciutko podejrzane.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2008 23:25

Lucy11 napisał(a):Ja potwornie nie znoszę pisać Polskimi literkami, ale będę się starać. Ja z tych co się ciągle śpieszą .....

A ja bardzo nie znoszę , jak muszę czytać tekst , szczególnie dłuższy bez polskich liter :wink:
Tu na forum jest dużo relacji z wakacji, dość obszernych i szczegółowych, nie wyobrażam sobie tych relacji czytać , gdyby były napisane tak jak Twój pierwszy post.

Nie wiem czy wiesz , ale jest taka akcja BYKOM-STOP i ja ją popieram.
Upominam tu na forum nie tylko Ciebie, innych też, z różnym skutkiem :wink: :lol:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 03.12.2008 00:38

Janusz - Tobie wypada upominać i rób to nadal, bo czynisz to z wdziękiem :)
Lucy - Janusz ma rację. Dbanie o język to teraz największy przejaw patriotyzmu. Niedawno czytałem o awanturze o partykułę li w języku chorwackim. Ale były emocje ! I dobrze.

A co do Orebica - dwa lata temu załatwialiśmy bazę przez Orebic-tours. Bardzo sympatycznie, miło , bezpretensjonalnie spędziliśmy tydzień w Villa Sonja I.
Ale czas nie stoi w miejscu. Co było dobre sezon wcześniej nie musi być dobre za rok.
Pozdrawiam :)
mariazk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariazk » 03.12.2008 09:01

Ja potwornie nie znoszę pisać Polskimi literkami, ale będę się starać. Ja z tych co się ciągle śpieszą .....

Dziękuje za ten link. Właśnie tam znalazłam tą wille i jak na złość nic więcej o niej w wszechświecie i takie to mi się wydało leciutko podejrzane.

Ja Lucy mogę polecić dom, a właściwie dwa domy, gdzie są apartamenty "przyzwoitych" rozmiarów, podobnie jak i cena.
Podaję pierwszy lepszy namiar znaleziony przez wyszukiwarkę, bo domy są widoczne na kilku stronach, chyba na tej co chciałaś rezerwować też widziałam.
WillaI
WillaII
:D

To przy okazji ćwiczenie z instrukcji wklejania linków do stron zgodnie z tym co tu .I cieszę się jeżeli wyszło... :smo:
Lucy11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lucy11 » 03.12.2008 22:34

Janusz Bajcer napisał(a):
Lucy11 napisał(a):Ja potwornie nie znoszę pisać Polskimi literkami, ale będę się starać. Ja z tych co się ciągle śpieszą .....

A ja bardzo nie znoszę , jak muszę czytać tekst , szczególnie dłuższy bez polskich liter :wink:
Tu na forum jest dużo relacji z wakacji, dość obszernych i szczegółowych, nie wyobrażam sobie tych relacji czytać , gdyby były napisane tak jak Twój pierwszy post.

Nie wiem czy wiesz , ale jest taka akcja BYKOM-STOP i ja ją popieram.
Upominam tu na forum nie tylko Ciebie, innych też, z różnym skutkiem :wink: :lol:

Rany już dawno nie czułam się jak w szkole:) ale mnie posadziliście do kozy. Niestety moja praca to angielski, angielski , angielski -prawie zapomniałam zdań klecić w ojczystym języku. Jak powiedziałam będę się starać - ale już dość tłumaczenia. Upominanie mnie do unikania byków spełzło na niczym już wielu nauczycielom;) Niektórzy po prostu tak maja ze je robią.

Dziękuję za namiary na pokoje mariazk, zaraz pośle dalej w świat.Choć wierzę że się ktoś znający wille Marija.
mariazk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariazk » 03.12.2008 22:40

:lol:
Nie ma sprawy. Gdybyś miała jakieś pytania do tych domów to jak najbardziej się polecam.
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.12.2008 23:25

Lucy11 napisał(a):Rany już dawno nie czułam się jak w szkole:) ale mnie posadziliście do kozy. Niestety moja praca to angielski, angielski , angielski -prawie zapomniałam zdań klecić w ojczystym języku.

To bardzo źle o nauczycielce świadczy :cry:
Ale dobrze , że złożyłaś deklarację starania się.

Pozwól , że zacytuję mały fragmencik ze strony BYKOM-STOP.

"Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony!"

I jeszcze pkt.e regulaminu forum:

"Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale. Używaj polskich znaków (chyba, że piszesz z zagranicy i masz zagraniczną klawiaturę). Nie cytuj postów całości, cytuj tylko te fragmenty na które odpowiadasz."

Ps. Życzę dobrych namiarów na Orebič :lol:
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 04.12.2008 21:58

Jak pisałam kilka postów wcześniej jadę :D do Orebica w sierpniu. Wiem, wiem straszny tłok, ale tylko taki termin udało się ustalić. Kwatera Villa Opacak czy ktoś może o nią zahaczył? :papa:
HubertBiad
Odkrywca
Stacje LPG na Półwyspie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 03.01.2009 22:56

Mam pytanko dotyczące stacji tankowania gazu lpg?
Czy wogóle na półwyspie znajduje się takowa?
Jeżeli nie to gdzie jest najbliższa?
Vjetar
Legenda
Re: Stacje LPG na Półwyspie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.01.2009 23:00

HubertBiad napisał(a):Mam pytanko dotyczące stacji tankowania gazu lpg?

Zacznij czytanie od tego
HubertBiad
Odkrywca
Re: Stacje LPG na Półwyspie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 03.01.2009 23:43

JacYamaha napisał(a):
HubertBiad napisał(a):Mam pytanko dotyczące stacji tankowania gazu lpg?

Zacznij czytanie od tego

Dzieki za info. Napewno się przyda lecz z tego tekstu wynika że w makarskiej jest ostatni lpg.
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 17.01.2009 17:23

Lucy11 napisał(a):Orebic to nasze miejsce na ziemi. Chyba tak moge powiedziec po zeszlorocznych wakacjach.

Jednakze po minie jaka okazal sie apartament przy ul.Starcevica (DOM1)postanowilam zasiegnac tym razem troche jezyka i poszukac informacji u was.

Niestety nic nie udalo mi sie wynalesc. Czy ktos z was zna moze apartamenty w Willa Marija?
.........................

Też jestem zainteresowany informacjami o tej willi. Może jednak ktoś tam był?
A jeśli nie to może szersze pytanie. Czy ktoś korzystał z pośrednictwa == reklama == i jakie ma wrażenia?
Pozdrawiam

Jarek
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 14.03.2009 19:54

A my z żonką i 5 letnim synkiem wybieramy się do apartamentu Rafaella w Orebicu, JAkieś sugestie a może opinie do tyczące tego apartamentu?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.03.2009 21:36

HubertBiad:
wklej sobie ten link:
http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthreads.php?ubb=download&Number=552102&filename=936150-
W później lpg w Metkovic a dalej Dubrovnik-Komolac (tam tankowałem).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone