Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomlolo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlolo » 06.09.2008 20:44

Krzysiek, co do ceny gospodarz jakoś dokładnie się nie określił, ale zaproponuj 10e/os. i pewnie się zgodzi bo większość kwater jest tu pusta.
Wspomniał że może oddać górny duży apartament, bo na dolny będzie zajęty przez ludzi którzy pomagają mu przy zbiorach winogronu, które za tydzień rozpoczyna. Można zadzwonić przed przyjazdem, chętnie wyjedzie po gości na początek miasta żeby nie szukać.
Gospodarz nazywa się Darko Bogoević-Marusić a to telefony do niego to:
stacjonarny +385-20-713-475
kom +385-98-92-95-080
mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Bez odbioru :lol: bo jutro już na Hvarze 8)
Pozdr.Tomek.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 06.09.2008 21:33

Duży podświetlany szyld walnęło jakieś auto już w czerwcu, więc pewnie go zdjęli. Ale knajpu już nie ta sama: muzyka kiepska i obsługa inna; nie ma tego klimatu jak dawniej. Jeszcze pozakładali jakieś płachty niby od wiatru. Lipa.

Niech ktoś poszuka zamieściłem dokładne fotosy.
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 07.09.2008 00:56

Jeszcze tylko dwa dni i Orebic będzie nasz :-) już chodzę jak zakrecona
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 07.09.2008 16:01

Dzieki Tomku za namiary do gospodarza, prawdopodobnie skorzystamy. Dobrego wypoczynku na wyspie. Pozdrawiam :D :D
5 DDW. Gorączka rośnie. Pozdr. Krzysiek. :D :D :D
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 26.10.2008 19:11

Witam Wszystkich! :lol:
A ja już planuję wakacje 2009 :roll: i po przeczytaniu tych 31 stron wiem, że to będzie Orebic. :lol: :lol: :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.10.2008 19:29

Liliana napisał(a):Witam Wszystkich! :lol:
A ja już planuję wakacje 2009 :roll: i po przeczytaniu tych 31 stron wiem, że to będzie Orebic. :lol: :lol: :lol:

Jedź. Warto! Każdy znajdzie coś tam dla siebie. Od nagiej plaży po doskonałe czerwone wytrawne wino w piekarni koło banku. Acha. Starsza Kobieta przynosila na targ za....y żóty ser owczy. Mniaaammmmm.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 26.10.2008 20:04

Cholerka, a tym razem miała być część pólnocna... chyba jednak znów z tego nici-ciągnie coraz mocniej na południe :D
Lucy11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lucy11 » 01.12.2008 22:23

Orebic to nasze miejsce na ziemi. Chyba tak moge powiedziec po zeszlorocznych wakacjach.

Jednakze po minie jaka okazal sie apartament przy ul.Starcevica (DOM1)postanowilam zasiegnac tym razem troche jezyka i poszukac informacji u was.

Niestety nic nie udalo mi sie wynalesc. Czy ktos z was zna moze apartamenty w Willa Marija?

W zeszlym roku apartament zinternetu okazal sie tak przestrzennym, ze otwierajac drzwi od lazienki uderzalo sie o lozka. Pomine iz na pietrach powyzej parteru woda w kranach pojawiala sie jedynie w nocy jak wszyscy spali lub w srodku dnia jak nikogo nie bylo.

O myciu sie lub myciu naczyn o ludzkich porach nie bylo wiec mowy. Jedynym wyjsciem bylo odmieszkanie zaplaconych dni ( bo zwrot nie wchodzil w gre) i szukanie nowego lokum. Znalezlismy u przemilej osoby aczkolwiek standard apartamentu byl zdecydowanie bardzo starogierkowy i raczej malo czysty. Choc miejsce grilowe na zewnatrz pod cieniem winogron rekompensowalo wiele.

Jako iz sezon polowan na pokoje w sezonie letnim sie powoli rozpocznie - odradzam dom wspomniany przeze mnie na poczatku (DOM 1) i prosze o info jesli ktos zna Wille Maria (niestety adres jest niedostepny na stronie reklamujacej ja).

[/b]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2008 23:21

Lucy11 napisał(a):Orebic to nasze miejsce na ziemi. Chyba tak moge powiedziec po zeszlorocznych wakacjach.

Witaj Lucy11 - z wyspy KRK jeździsz na wakacje do Orebica :?:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.12.2008 23:45

AnetaA napisał(a):Cholerka, a tym razem miała być część pólnocna... chyba jednak znów z tego nici-ciągnie coraz mocniej na południe :D

Byliśmy w tej samej środkowej i też wzdycham do południowej.
Wioskę ze stromymi podjazdami jeszcze odwiedzę i już mam kogoś, kto kilka razy był na Peljesacu, i ma świetne kwatery.
Jak będzie drużyna to odwiedzimy Orebić, a jak nie to z kolegą z forum może wypali ale już bliżej.

Pozdrawiam Anetko :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 01.12.2008 23:55

Wróciłeś, Popielu, do tego świetnego pierwszego awatarka :)
Coś mi się widzi po Twoim poście, że jeśli pojedziesz na Peljeszac ( i do Orebica ) - też będziesz tam wracać .
Ja pojechał bym tam w tej chwili. I od razu zacząłbym wędrówkę na Sv.Ilje :)
Pozdrawiam Wszystkich 8)
Laku noc !
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 02.12.2008 00:48

Hvala plavac :wink:
Takiego pomysła nagle miałem na foto w tym roku i wyszedł jak twierdzisz mój najlepszy avatarek. Mysza też rozbawiła wielu, ale na moment dałem jej odpocząć. Lubie zmiany, bo jak to mówią - przy jednej dziurce kot by zdechł :lol:

Peljesac jest prześliczny i za dużo fotek nie oglądam, choć odkopuje tu ciekawe stare posty i relacje, by zobaczyć to na własne oczy.
Maciuś też dużo pomógł, choć również uzmysłowił, iż woda zimniejsza bo bardziej wieje przy Peljeski Kanal.
Muszę zagadać ze znajomym informatykiem i może coś się uda skombinować i obmyślić trasę. Troszku to daleko, a ja do tej pory jeździłem bez noclegu, i jeszcze nie mam na razie ekipy, bo kolega co go w tym roku zabrałem, co prawda wzdycha i dziś nawet mówił że jeszcze widzi jaki biały tyłek ma - tak zachwycony opalenizną, ale swój ślub i odpada a reszta cromaniaków z mej mieścinki już dużo cro zjechała i chcą na razie odpuścić. . .
Pożywiom uwidiem, jak nie to lato to inne też będą . . . chyba :roll: :wink:
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 02.12.2008 09:14

:D
Witaj Lucy11 - z wyspy KRK jeździsz na wakacje do Orebica

Może to chodzi o nasz gród Kraków?
Młodzież często ma tak w skrócie... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2008 09:25

stola1 napisał(a)::D
Witaj Lucy11 - z wyspy KRK jeździsz na wakacje do Orebica

Może to chodzi o nasz gród Kraków?
Młodzież często ma tak w skrócie... :wink:

Całkiem możliwe , tylko czemu w tym Krakowie Lucy11 nie ma polskiej klawiatury :?: :wink:
Lucy11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lucy11 » 02.12.2008 22:44

Witam, witam.

KRK to taki skrót lotniskowy :wink: i oczywiście chodzi o Kraków.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone