Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 01.09.2008 20:44

Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem o co Ci chodzi :?:
Coś nie tak z tym zdjęciem :?:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 01.09.2008 20:49

eliza_12 napisał(a):Zapomniałam napisać że byliśmy na Św. Ilja . Super górka a widoki rewelka.Wyszliśmy o 5 rano rano spod klasztoru było jeszcze ciemno i świeciliśmy sobie pod nogi latarką z telefonu. Całą drogę towarzyszył nam pies na sam szczyt i z powrotem. Zeszliśmy o 10 . Droga była spoko, moim zdaniem komentarze na forum są z lekka przesadzone że masakra podejście ( chyba że ktoś się tam wybiera w południe ! ), nam się szło bardzo dobrze w sumie wszystkiego 5 godzin: 2.5 do góry , 1 na górze , 1.5 zejście

Gratuluję rozwagi. To są optymalne warunki na Sv.Ilję . Wróciły wspomnienia sprzed 2 lat - ależ tam jest pięknie :)
pozdrawiam
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 01.09.2008 22:50

Wszystko to prawda, ja akurat uparłem się wchodzić od 10 przy 32 stopniach.

Plavac gratuluję 500!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.09.2008 22:54

eliza_12 napisał(a):Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem o co Ci chodzi :?:
Coś nie tak z tym zdjęciem :?:

Eliza , Darkiem się nie przejmuj :lol:
On nie umie pływać , bo to lotnik, który tylko piękne Czeszki przed oczyma widzi :wink:
laszlooo
Turysta
najlepsze miejsce na apartament dla chodzacego kulach:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) laszlooo » 03.09.2008 17:51

Witam:)
W tym roku tj juz za kilka dni wybieramy sie do Orebić , chcialbym szanownych forumowiczów zapytac w ktorej czesci miasta szukac apartamentu aby osobie chodzacej o kulach nie sprawialo problemu dojscie na plaze:) Schody pokonuje raczej bez wiekszego problemu, jesli chodz z jednej strony jest porecz ale i bez poreczy dam rade, wzniesienia i inne nierownosci takze:) Jestem po urazie rdzenia kręgowego ale walcze juz od 6 lat o jaka taka sprawnosc, a poniewaz 2 lata temu wozek poszedl w kąt( tj do piwnicy) teraz postawilem sobie nastepne wyzwanie, bo slyszalem ze w Orebic wszedzie pod górkę :D A mzoe znacie jakies apartamenty 2+2 , beda ze man osoby sprawne to pomoga, jednak Wasze uwagi sa dla mnie cenne:)
:D
Gdyby nie to forum to nigdy bym sie chyba nie odwazył:)
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 04.09.2008 12:08

Najlepiej by było gdyby się wypowiedział ktoś doświadczony jeśli chodzi o plażowanie dla osoby o kulach. Moim skromnym zdaniem plaża koło molo jest spoko i pod kątem samej wody,plaży jak i zejścia, są tam trzy lub cztery stopnie i kawałeczek po kamyczkach do wody. Jeśli chodzi o pochyłość terenu to jest pod górkę ale nie tak bardzo. Jest dużo przejść między kamienicami ze schodami i bez schodów.
Myślę że dasz radę , samo to że się wybierasz to 95 % sukcesu a te 5% pomogą znajomi.
Co do kwatery my mieliśmy super ale nie w Twoim przypadku bo znajdowała się 300 m od plaży a dla Ciebie potrzeba do 50m i taką też znajdziesz bez problemu.
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 04.09.2008 19:11

WITAM :D
Mam 8 DDW.Cel to Orebic.Szukam apartamentu dla trzech dorosłych osób .Myślę żę coś do 30 e znajdzie sie .Może starzy bywalcy coś polecą,jakiś adres, telefon .Szukam ciszy i w porządku gospodarzy.
Samochód już oklejony,gorączka podróżna wysoka.
:D :D :D
Może być na emaila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam i dzięki za rady, które na forum wyczytałem :D
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 04.09.2008 19:25

My mieliśmy wynajęty cały dom, było nas 15 osób czyli 5 rodzin i od rodziny płaciliśmy po 28 euro więc myślę że za taką kwotę bez problemu znajdziesz coś na miejscu.
tomlolo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlolo » 05.09.2008 11:07

Witam
A ja właśnie przebywam tutaj :
Obrazek
Obrazek
Gospodarze super, winko na miejscu :lol: 10e za osobę, mamy apartament 4 osobowy (2 pokoje z łazienkami + kuchnia, na górze jest 6). Po przyjeździe zlecieliśmy pół Orebic'a i ten nam najbardziej przypadł do gustu. Krzysiek1956 jak masz pytania to pytaj, wifi jest na miescu za free, nie wiem z kąd ale ważne że jest 8)
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 05.09.2008 13:39

zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 05.09.2008 19:23

eliza_12 napisał(a):Jeszcze chciałam powiedzieć że szukałam tej knajpy Trzy Palmy i nie znalazłam :cry: Bardzo chciałam się z Wami spotkać i nie wyszło.

Witaj eliza_12
ja też byłam w tym samym czasie w Orebicu i oczywiscie też szukałam tej knajpy. Przez 2 wieczory poprzedzające umówione spotkanie łaziliśmy promenadką i szukaliśmy bez rezultatu, a 3-go razu natkneliśmy sie na nią - żadnego szyldu z nazwą tylko na drzwiach malusieńka tabliczka z nazwa i adresem lokalu - to jest przy porcie, po prawej stronie, taki lokal pół na powietrzu a pół pod zadaszeniem. Spotkanie sie odbyło i czekaliśmy na Was - było nas 11 osób - grupa ze Śremu i moja rodzinka. Było przesympatycznie więc spotkalismy sie jeszcze raz w innej kafejce dwa dni później , a nawet było wspólne wejście na Św. Ilja - no oczywiscie nie wszyscy z nas poszli na szczyt, ale Ci co się zdecydowali są zadowoleni. Bardzo miłe takie spotkania :)
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 05.09.2008 20:18

Witaj Tomlolo :D
Oczywiście że mam pytanie ,jaki jest adres tej kwatery ,ewentualnie telefon w jakiej części Orebica, jak daleko do plaży itd.itp :D :D
Mogę nie mieć czasu na bieganie po mieście ,z Bydgoszczy jest kawałek drogi :D :D Wszelkie informacje będą nas cieszyć .Pozdr.i czekam na odpowiedż. :D :D :D Dobrego wypoczynku :D
denek22
Podróżnik
Namiery na apartament

Nieprzeczytany postnapisał(a) denek22 » 05.09.2008 20:49

Witam
Może podał byś mnie namiary na ten apartament i ceny w sezonie
tomlolo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlolo » 06.09.2008 09:32

A więc
1. Adres to ulica Od Blaca 4
2. Znajduje się w środku Orebic'a między głowną drogą a promenadą, chodząc na plaże nie trzeba przechozić przez gówną ulicę oraz dom nie znajduje się bezpośrednio przy niej. Wszędzie jest blisko a zarazem spokojne miejsce, bardzo zielono dookoła (pomarańcze, kiwi, granaty) i kameralnie na tarasie.

tutaj link do mapy na której zaznaczyłem czerwonym kółeczkiem Apartman (na samym środku mapy):

[img=http://img178.imageshack.us/img178/3523/orebicodblacavp6.th.jpg]

3. Cen w sezonie nie znam, mogę wieczorem zapytać gospodarzy, i to ostatni dzień na wszelkie pytania bo jutro przenosimy się na Hvar.

Pozdr. Tomek.
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 06.09.2008 19:21

Hejka Tomku :D :D
Dzięki za namiary,w Orebiczu będziemy w sobotę trafię tam na pewno.
Dowiedz się jeśli możesz ,jaki byłby koszt dla trzech osób , na kilka dni.
Budżetu nie mogę przekroczyć
:D :D Dzięki i pozdr.Krzysiek :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone