Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 04.08.2008 20:37

Witam wszystkich sympatyków Cro. Będę z rodzinka w Orebicu od 25.08. do 07.09. Chciałam zapytać skąd zdobyć naklejkę cro.pl na samochód ? Chciałabym okleić go, może spotkałabym kogoś z forum.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 05.08.2008 14:48

Jest gdzieś temat na forum,naklejki cro.pl,na początku tematu masz adres gdzie zamówić.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2008 16:18

dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 07.08.2008 09:57

Przypominam, dla chętnych Cromaniacko-orebickie spotkanie
Orebic 20.08.2008 godz. 18 knajpa Trzy Palmy lub jak kto woli Tri Palme.
Kto będzie w tym terminie i będzie miał ochotę, możemy się spotkać przy piwku.

pozdrawiam i do zobaczenia w Orebicu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2008 19:58

Jeszcze tylko 5 dni roboczych :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2008 19:59

Jeszcze tylko 5 dni roboczych :D :D :D
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 07.08.2008 22:19

dorasoft napisał(a):Przypominam, dla chętnych Cromaniacko-orebickie spotkanie
Orebic 20.08.2008 godz. 18 knajpa Trzy Palmy lub jak kto woli Tri Palme.
Kto będzie w tym terminie i będzie miał ochotę, możemy się spotkać przy piwku.

pozdrawiam i do zobaczenia w Orebicu

Z przyjemnością :D
5 DDW :D :D :D
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 08.08.2008 20:34

Już za parę dni, za dni parę ...
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 10.08.2008 18:55

Adrenalinka przedwyjazdowa sięga zenitu :D 2 DDW :D
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 18.08.2008 13:30

Wróciłam ehhh :? cudownie było mmmm, ale jedno muszę stwierdzić, że czystość plaży Trstenica pozostawia wiele do życzenia, szczerze jej nie polecam - woda brudna, mnóstwo ludzi, no i... śmierdzi :? natomiast plażowanie w innych miejscach w Orebicu jak najbardziej :) co prawda tylko jeden dzień spędziłam na plaży w Orebicu i jeszcze spotkała mnie wątpliwa przyjemność w postaci kolca jeżowca w stopie, ale wspomnienia i tak pozytywne :) Jeszcze odnośnie plaż - odwiedziłam również plaże na Hvarze, w Lumbardzie i w Dubrowniku i wszystkie były przyjemniejsze niż "Orebiczowska", tak więc jeśli ktoś ma ochotę na wycieczki w pobliskie tereny to zachęcam, bo warto.
Przy okazji chciałam podziękować forumowiczom za cenne rady, wiele wskazówek przydało się w praktyce :)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 18.08.2008 16:26

Spojrzałem tylko na plaże Trstenica i od razu wiedziałem że ta plaża jest nie dla mnie.
Chodziliśmy na inne plaże na koniec Orebica.
Kasi@
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasi@ » 18.08.2008 16:55

Witajcie, oj poczytałam a poczytałam o Orebicu i tam też się wybieram, już niedługo, bardzo niedługo, bo w 24 sierpnia :-)

Zastanawiam się czy można tam wynająć skuter, tak jak w innych chorwackich miejscowościach? Zasmakowałam w takim właśnie zwiedzaniu. Można poczuć wtedy nie dość że wiatr we włosach... no w kasku.... powąchać i zobaczyć inny świat. W zeszłym roku zwiedziłam tak wraz z mężem prawie cały Hvar. Super przeżycie ;-)

Poza tym nie mogę się już doczekać tego klimatu o którym śnię od zeszłych wakacji...

Pozdrowienia

A tak przy okazji może wiecie jak daleko w tym roku sięga autostrada? Na ichniejszej stronie jest niby do Dubrownika, ale w trakcie budowy, co to oznacza?? Podzielcie się wiedzą ;-)
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 18.08.2008 18:26

Własnie wróciłam i potwierdzam - czystość plazy Trstenica pozostawia wiele do zyczenia - pety, pety i jeszcze raz pety. Do tego ok. południa w wodzie pokazywały sie jakies "fafoły" co skutecznie znięchecało do kąpieli. natomiast sama miejscowość urocza i pełna naszych rodaków.

Autostrada kończy się tuż przed Riwierą Makarską
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.08.2008 19:39

Na ichniejszej stronie jest niby do Dubrownika, ale w trakcie budowy, co to oznacza??

W odróżnieniu od Polski to oznacza , że po placu budowy nie szwendają sie jakieś nieroby tylko pracują ludzie przy układaniu asfaltu, budowie parkingów i stacji benzynowych :):)
Autostrada sięga do Šestanovac, ciągle i niezmiennie od 1000 postów :)
Kasi@
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasi@ » 18.08.2008 21:08

To, że Chorwaci potrafią budować autostrady, to ja nie wątpię ;-) dlatego też nie zdziwiłoby mnie bardzo, gdyby dociągnęli już do samego Dubrownika, no cóż ale na to będę jeszcze musiała trochę poczekać ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone