Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 01.08.2008 10:55

peligrosa napisał(a):Czy w Orebicu jest kantor wymiany walut :?: A jak nie w Orebicu, to gdzie najbliżej :?:

Ja wymieniałem pieniądze w banku k. Konzuma (wjeżdżając do Orebica bank znajduje się tak mniej więcej w połowie miasteczka po prawej stronie).
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 01.08.2008 12:12

Jest jeszcze poczta przy nabrzeżu i kiosk Orebic Tours też przy nabrzeżu ale na początku. No i parę automatów.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 01.08.2008 13:05

Gregory napisał(a):
peligrosa napisał(a):Czy w Orebicu jest kantor wymiany walut :?: A jak nie w Orebicu, to gdzie najbliżej :?:

Ja wymieniałem pieniądze w banku k. Konzuma (wjeżdżając do Orebica bank znajduje się tak mniej więcej w połowie miasteczka po prawej stronie).

po lewej stronie jest kantor
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2008 14:21

:):):) Nie przesadzaj :) Orebić ma ponad 4000 stałych mieszkańców. Tam są banki, poczta , kantory...
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 01.08.2008 20:44

Sławomir Wocial napisał(a):

:):):) Nie przesadzaj :) Orebić ma ponad 4000 stałych mieszkańców. Tam są banki, poczta , kantory...

Co nie przesadzaj :P będę pytać o co mi się podoba :twisted: właśnie teraz spytam, czy walutę zwaną - złoty - mi tam wymienią :?: :twisted:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 01.08.2008 21:17

TAK.
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 01.08.2008 21:22

Kochani, pytanie do tych, którzy już byli w Orebicu:
czy w Orebicu są bankomaty ZAGREBACKA BANKA?
Szukałam na stronie tego banku lokalizacji bankomatów i Orebica nie było na liście - może nie była ona aktualizowana? Podpowiedzcie proszę.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 02.08.2008 05:50

zauroczona napisał(a):Kochani, pytanie do tych, którzy już byli w Orebicu:
czy w Orebicu są bankomaty ZAGREBACKA BANKA?
Szukałam na stronie tego banku lokalizacji bankomatów i Orebica nie było na liście - może nie była ona aktualizowana? Podpowiedzcie proszę.

Bankomaty są ,ale czyje one są to tego ci nie powiem,bank taki to jest przy przeprawie promowej i obok bankomat pewnie tego banku,głowy nie dam.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2008 12:00

peligrosa napisał(a):

Co nie przesadzaj :P będę pytać o co mi się podoba :twisted: właśnie teraz spytam, czy walutę zwaną - złoty - mi tam wymienią :?: :twisted:

Wymienią Ci, złoty na srebrny :):) Kiedyś widziałem , że wymieniali naszą kasę. Co do banku to tam jest Splitska Banka. Czyli nie UniCredit.
asiulek04
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiulek04 » 02.08.2008 16:13

czesc, mam pytanie :) wlasnei wpadl nam pomysl do glowy ze jedziemy na chorwacje i napewno jednym z miejsc gdzie sie zatrzymamy to orebic a dokladnie viganj, mam do was kilka pytan w zwiazku z tym...
- czy na viganj mozna plywac na kajtach czy tylko na windsurfingch (bo obilo mi sie o uszy ze katy sa zabronione)
- mozecie polecic jakies ciekawe miejsca do nurkowania z sama maska i pletwami w okolicy (kojarze ze gdzies niedaleko byla plaza np z zatopionym statkiem ale nazy nie pamietam)
- co jeszcze polecacie do zwiedzenia pod drodze, zastanawiamy sie nad brac i makarska...no i pozniej pedziemy do czarnogory
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 02.08.2008 21:54

MWN napisał(a):NIE MA żadnego połączenia z Korculi do Hvar oprócz tego małego promu o 6 rano i nie jest to prom Jadrolinii. Prom Jadrolinii z Dubrovnika zatrzymuje się tylko w Vela Luka, chyba żeby się coś zmieniło.

A na Ilię można wejść na 2 sposoby od strony klasztoru i od strony samego miasteczka. Można też wejść i zejść drogą kombinowaną. W innych częściach półwyspu nie znam szczegółowo scieżek turystycznych, ale dla kogo byłoby je robić w tak niedostępnym terenie?

Jeszcze muszę spytać, gdzie dokładnie "cumuje" ten mały prom z Korculi? W której miejscowości na Hvarze? I co istotne w jakich godzinach można wrócić na Korcule? Z Korculi do Orebica mogę sobie spr na stronie Jadrolinji, ale tego raczej nie :?
I jeszcze dodatkowo spytam o wypożyczenie skuterów na Hvarze, gdzieś znalazłam inf, że z tym nie ma problemów, pytanie tylko ile taka przyjemność mogłaby kosztować, załóżmy na cały dzień :?:
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 03.08.2008 08:13

Sławomir Wocial napisał(a): Co do banku to tam jest Splitska Banka. Czyli nie UniCredit.

:) DZIĘKI. Wiedziałeś, że chodzi mi o UniCredit :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.08.2008 16:52

zauroczona napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a): Co do banku to tam jest Splitska Banka. Czyli nie UniCredit.

A co? masz konto w PekaO Sa. ?? :):)
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 03.08.2008 20:32

zauroczona napisał(a):

A co? masz konto w PekaO Sa. ?? :):)

A tak, tak, owszem :)
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 04.08.2008 08:40

Jutro wyjeżdżamy, cel - Orebic :) trzymać kciuki :!: Dzięki za cenne rady z forum, mam nadzieję, że będą przydatne. Co prawda sporo pytań nadal zostało bez odpowiedzi, ale jakoś sobie bez tego poradzę :D
pozdrav i do zobaczenia na forum :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone