Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2008 11:10

Dla mnie , tylko lądem. Nie zgadzam sie z Danką :) To najlepsza część drogi :) Inna sprawa , że za kasę z biletów to można do Loviste i z powrotem pojechać :) I może być problem z trafieniem na prom. Co poniektórzy kierowcy to bardziej sie spocą przy wjeździe i zjeździe z promu niż podczas drogi.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 22.07.2008 13:28

Sławek,ceny biletów nie zwalają z nóg , my za całość płaciliśmy coś koło 180 kun...
droga fajna :lol: nie mówię , że nie, ale najwięcej adrenaliny i tak dostarcza tunel w Dingacu :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2008 13:34

Zawsze to ok 20 litrów paliwa :) A tunel super :) Ale najlepszy jest jednak widok jak sie z niego wyjedzie... I pomyśleć , że nasza Bożenka zrezygnowała z Dingača przez ten tunel :):) Żeby wiedziała , że można przez Trstenic... :)
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 22.07.2008 13:59

Sławomir Wocial napisał(a):Zawsze to ok 20 litrów paliwa :) A tunel super :) Ale najlepszy jest jednak widok jak sie z niego wyjedzie... I pomyśleć , że nasza Bożenka zrezygnowała z Dingača przez ten tunel :):) Żeby wiedziała , że można przez Trstenic... :)

no to trza ją było uświadomić :wink: , albo powiedzieć , że jest opcja zostania przed tunelem w winiarni :lol:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 22.07.2008 15:01

MWN napisał(a):Acha i warto pojechać do Loviste na końcu Peljesaca.

Loviste jest w planie :) a swoją drogą, jest tam jakaś miła plaża? Kamienista chyba, tak?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 22.07.2008 15:29

Polecam jazdę lądem,trasa bardzo fajna widokowo,również polecam Loviste bardzo ciekawe miejsce do wypoczynku.
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 22.07.2008 17:54

Dzięki Wszystkim za podpowiedzi :D
Pojedziemy lądem a promem to sobie jeszcze popływamy bo chcemy zwiedzić Hvar , Korcule i oczywiście Dubrownik katamaranem .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2008 19:02

Danka napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Zawsze to ok 20 litrów paliwa :) A tunel super :) Ale najlepszy jest jednak widok jak sie z niego wyjedzie... I pomyśleć , że nasza Bożenka zrezygnowała z Dingača przez ten tunel :):) Żeby wiedziała , że można przez Trstenic... :)

no to trza ją było uświadomić :wink: , albo powiedzieć , że jest opcja zostania przed tunelem w winiarni :lol:

U Indjana można sie zasiedzieć :)
Tylko, że my wtedy jeszcze sie nie znaliśmy :) Bożenka opowiedziała nam to kiedyś na grillu u niej w ogrodzie :)
Pozdrav.
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 25.07.2008 14:56

peligrosa napisał(a):

Loviste jest w planie :) a swoją drogą, jest tam jakaś miła plaża? Kamienista chyba, tak?

Plaża kamienista w zatoczce, szczerze mówiąc mnie nie zachwyciła, ale to kwestia gustu.
:)
Pozdr
xrafi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) xrafi » 29.07.2008 10:32

krzysiek1956 napisał(a):XRAFI
Z tego co piszesz, będziemy w jednym terminie 13.09-20.09 w Orebiczu. samochodzik okleiłeś kwaterę wybrałeś?
Też czytałem opisy INES,relacje MWN,SAŁAWKA WOCIALA,TOUDEE,DANKI,BUBERA i wielu innych których nie wymieniłem.
Oglądałem ich fantastycznezdjęcia.Oczywiście z wielu rad zamierzam skorzystać.Jak się spotkamy to na górkę ,960 npm razem się wybierzemy jak nie dasz rady to na piwko, :D :D :D
nara
Za radą INES kwaterę znajdę ,jak zajadę. :D

Witaj
Ja jadę popływać na desce, właściwie nauczyc się pływać, mamy kurs wykupiony 13-21.09, w Viganij, kawałek dalej niż Orebić na półwyspie. Na górkę wejśc pewnie czasowo nie damy rady, ale piwko zawsze można wypić? Czy auto okleiłem? a czym miałbym okleić?
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 30.07.2008 17:35

Xrafi :D
Hejka z tego ,co piszesz będziesz ambitnie się uczył pływać na desce. :D
Oczywiście będę trzymał kciuki żeby jak najlepiej tobie poszło.
W tym samym czasie mam ochotę pojechać do Dubrownika następnego dnia Monastyr,oczywiście Korczulę też odwiedzić.Z maską na twarzy też się zanurzć na płytkich wodach , mó znak to skorpion,dlatego płytkie wody mnie interesują.Plany mam ambitne a, co z tego uda się zrealizować ,zależy m.in. od pogody oby nam dopisała
pisząc o oklejeniu mam na myśli naklejkę CRO.PL
Zobacz na forum, narka na piwo się jeszcze umówimy

krzysiek :D :D :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.07.2008 17:44

Gregory napisał(a):
peligrosa napisał(a):

Plaża kamienista w zatoczce, szczerze mówiąc mnie nie zachwyciła, ale to kwestia gustu.
:)
Pozdr

Plaża owszem zgadza się i nie miałem jej na myśli. Sama mieścina a w zasadzie zatoka jest trochę jak wiocha na końcu świata i ten klimat był uroczy. No i najciekawsza jest sama droga z tym słynnym punktem widokowym.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.07.2008 17:54

Sławomir Wocial napisał(a):
Danka napisał(a):

U Indjana można sie zasiedzieć :)
Tylko, że my wtedy jeszcze sie nie znaliśmy :) Bożenka opowiedziała nam to kiedyś na grillu u niej w ogrodzie :)
Pozdrav.

Indijan jest w porządku, miła atmosfer, cierpliwi kelnerzy , dobra kuchnia:

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2008 16:28

Tylko nie wiem czy to chodzi nam o tego samego Indjana?? :) Koło tunelu w Potomju?
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 01.08.2008 08:56

Czy w Orebicu jest kantor wymiany walut :?: A jak nie w Orebicu, to gdzie najbliżej :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone