ewa69 napisał(a):Mnie przekonaliście w 100% co do potrzeby normalnego noclegu po drodze, teraz ja muszę przekonać moich współtowarzyszy. Tylko jest problem strategiczny: wyruszamy z domu w sobotę, jedziemy do znajomych w Łodzi lub Warszawie, stamtąd wyruszamy w niedzielę wczesnym rankiem. Pytanie brzmi: gdzie się zatrzymać na noc, żeby w poniedziałek o rozsądnej porze znaleźć się w Orebicu? Nasza podróż i tak będzie trwała już 3 dni, rozkładać ją na 4, to już chyba byłaby przesada, tym bardziej, że niektórzy z nas są ograniczeni czasowo jeśli chodzi o urlop, więc nie chcemy tego dodatkowego dnia "wyrywać" z pobytu w samej Chorwacji. A tak na marginesie, to dzięki za zainteresowanie tematem. pozdrawiam.
dorasoft napisał(a):To co cromaniacy Orebic 20.08.2008 godz. 18 knajpa Trzy Palmy.
Chętnych zapraszamy na spotkanie Cromaniackie.
pozdrawiam
zauroczona napisał(a):ewa69 napisał(a):Mnie przekonaliście w 100% co do potrzeby normalnego noclegu po drodze, teraz ja muszę przekonać moich współtowarzyszy. Tylko jest problem strategiczny: wyruszamy z domu w sobotę, jedziemy do znajomych w Łodzi lub Warszawie, stamtąd wyruszamy w niedzielę wczesnym rankiem. Pytanie brzmi: gdzie się zatrzymać na noc, żeby w poniedziałek o rozsądnej porze znaleźć się w Orebicu? Nasza podróż i tak będzie trwała już 3 dni, rozkładać ją na 4, to już chyba byłaby przesada, tym bardziej, że niektórzy z nas są ograniczeni czasowo jeśli chodzi o urlop, więc nie chcemy tego dodatkowego dnia "wyrywać" z pobytu w samej Chorwacji. A tak na marginesie, to dzięki za zainteresowanie tematem. pozdrawiam.
Bardzo wiele osób poleca noclegi w Okotelu koło Grazu lub Wiednia w Austrii. Moim zdaniem ten koło Wiednia byłby bardzo na miejscu, albo nawet troche dalej, na Słowenii można cos znaleźć bez trudu po drodze, bo skoro wyruszacie z W-wy, to jest kilka godzin do przodu, niz od nas z Mazur. Wtedy na pewno w Orebicu bylibyście o przyzwoitej godzinie, bo cała Cro to przecież A1, więc droga gładka i szybka, a jak kierowca wypoczety, to zupełnie inaczej sie jedzie - przede wszystkim bezpieczniej. :)
ewa69 napisał(a):zauroczona napisał(a):ewa69 napisał(a):Mnie przekonaliście w 100% co do potrzeby normalnego noclegu po drodze, teraz ja muszę przekonać moich współtowarzyszy. Tylko jest problem strategiczny: wyruszamy z domu w sobotę, jedziemy do znajomych w Łodzi lub Warszawie, stamtąd wyruszamy w niedzielę wczesnym rankiem. Pytanie brzmi: gdzie się zatrzymać na noc, żeby w poniedziałek o rozsądnej porze znaleźć się w Orebicu? Nasza podróż i tak będzie trwała już 3 dni, rozkładać ją na 4, to już chyba byłaby przesada, tym bardziej, że niektórzy z nas są ograniczeni czasowo jeśli chodzi o urlop, więc nie chcemy tego dodatkowego dnia "wyrywać" z pobytu w samej Chorwacji. A tak na marginesie, to dzięki za zainteresowanie tematem. pozdrawiam.
Bardzo wiele osób poleca noclegi w Okotelu koło Grazu lub Wiednia w Austrii. Moim zdaniem ten koło Wiednia byłby bardzo na miejscu, albo nawet troche dalej, na Słowenii można cos znaleźć bez trudu po drodze, bo skoro wyruszacie z W-wy, to jest kilka godzin do przodu, niz od nas z Mazur. Wtedy na pewno w Orebicu bylibyście o przyzwoitej godzinie, bo cała Cro to przecież A1, więc droga gładka i szybka, a jak kierowca wypoczety, to zupełnie inaczej sie jedzie - przede wszystkim bezpieczniej.
Dzięki za rady, spróbuję poszukać czegoś w Słowenii, chyba jest jakaś ich oferta kwater w sieci. Może uda się znaleźć coś odpowiedniego. Czytałam, że dużo prywatnych kwater jest np. w miasteczku Ptuj, nie wiem jednak jak wygląda sprawa wynajmu na jedną noc i jakie mają ceny. No i kwestia kontaktu, jestem w stanie dogadać sie jedynie po angielsku, niemiecki "leży i kwiczy". Może ktoś wie, jak to wygląda.
zauroczona napisał(a):ewa69 napisał(a):zauroczona napisał(a):ewa69 napisał(a):Mnie przekonaliście w 100% co do potrzeby normalnego noclegu po drodze, teraz ja muszę przekonać moich współtowarzyszy. Tylko jest problem strategiczny: wyruszamy z domu w sobotę, jedziemy do znajomych w Łodzi lub Warszawie, stamtąd wyruszamy w niedzielę wczesnym rankiem. Pytanie brzmi: gdzie się zatrzymać na noc, żeby w poniedziałek o rozsądnej porze znaleźć się w Orebicu? Nasza podróż i tak będzie trwała już 3 dni, rozkładać ją na 4, to już chyba byłaby przesada, tym bardziej, że niektórzy z nas są ograniczeni czasowo jeśli chodzi o urlop, więc nie chcemy tego dodatkowego dnia "wyrywać" z pobytu w samej Chorwacji. A tak na marginesie, to dzięki za zainteresowanie tematem. pozdrawiam.
Bardzo wiele osób poleca noclegi w Okotelu koło Grazu lub Wiednia w Austrii. Moim zdaniem ten koło Wiednia byłby bardzo na miejscu, albo nawet troche dalej, na Słowenii można cos znaleźć bez trudu po drodze, bo skoro wyruszacie z W-wy, to jest kilka godzin do przodu, niz od nas z Mazur. Wtedy na pewno w Orebicu bylibyście o przyzwoitej godzinie, bo cała Cro to przecież A1, więc droga gładka i szybka, a jak kierowca wypoczety, to zupełnie inaczej sie jedzie - przede wszystkim bezpieczniej. :)
Dzięki za rady, spróbuję poszukać czegoś w Słowenii, chyba jest jakaś ich oferta kwater w sieci. Może uda się znaleźć coś odpowiedniego. Czytałam, że dużo prywatnych kwater jest np. w miasteczku Ptuj, nie wiem jednak jak wygląda sprawa wynajmu na jedną noc i jakie mają ceny. No i kwestia kontaktu, jestem w stanie dogadać sie jedynie po angielsku, niemiecki "leży i kwiczy". Może ktoś wie, jak to wygląda.
Ewo,
na tym forum znajdziesz duzo info na temat noclegu w Słowenii. Ja kilka razy natkełam sie na wypowiedzi, że bez rezerwacji po drodze jest mnóstwo kwater do wynajęcia w Słowenii. To chyba gdzies na tematach związanych z tranzytem, zreszta jest kilka tematów na forum, gdzie sa info na ten temat. A skąd na Mazurach dokładnie jesteś?
kwapior napisał(a):Jeżeli bedziesz w Orebiću i lubisz spokojne i zaciszne miejsca to polecam ci miejscowosc Loviste . Moja rodzinka zakochała się w tym miejscu.
By kwapior, shot with C8080WZ at 2008-05-13
By kwapior at 2008-05-13
By kwapior at 2008-05-13
By kwapior, shot with Canon PowerShot A520 at 2008-05-13
By kwapior at 2008-05-13
By kwapior at 2008-05-13
To tylko kilka fotek.Naprawdę warto.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne