Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 08.04.2008 20:48

mireks napisał(a):Do MWN.
Widzę że jesteś tu fachowcem {między innymi}od Orebica,więc mam do Ciebie pytanko,czy około 23 czerwca nie będziemy mieli problemów z kwaterkami,a jedzie nas 9 lub 11 osób,zdecydowaliśmy jechać w ciemno,uzasadnie dlaczego.
Przeglądając kwaterki w necie,niektóre kwaterki,domy te same widnieją w kilku różnych biurach,my braliśmy tylko biura chorwackie pod uwagę,szperając dalej w necie znalazłem prywatne namiary do tych samych apartamentów lub domów,różnice kolosalne.
Przykład,apartament 2+1
biuro podróży A-55euro
biuro podróży B-50euro
biuro podrózy C-45euro
bezpośrednio od właściciela 25-35euro
Różnicę widać,no przecież biura też muszą żyć,podałem ceny umiarkowane,w niektórych przypadkach dochodzi do 80% różnicy.

Dlatego pytam bo jedzie nas spora grupka,a może uda się wynająć w jednym domu,z tym że każda rodzinka musi mieć swój apartament,pozdrawiam.

Nie chcę cię straszyć , ale może być ciężko , szczególnie wynająć w jednym domu ...
w ubieglym roku bylam w Orebicu , o tydzień wczesniej niż Wy planujecie , a już bylo sporo ludzi , po 22 czerwca turystów przybyło...

osobno napewno coś znajdziecie, tylko może zdarzyć się tak , że jedna rodzina znajdzie apartament za 40E , a druga za 50E...

w ubiegłym roku w IIpolowie czerwca za 2+2płaciłam 40E
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 08.04.2008 21:54

Jest jeszcze konoba "Dalmatino" Dla mnie fajna była jeszcze konoba ,

Więc wyjaśnię już za 2 miesiące na miejscu; od razu napiszę!
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 08.04.2008 22:01

Do MWN. Widzę że jesteś tu fachowcem {między innymi}od Orebica,więc mam do Ciebie pytanko,czy około 23 czerwca nie będziemy mieli problemów z kwaterkami,a jedzie nas 9 lub 11 osób,zdecydowaliśmy jechać w ciemno,uzasadnię dlaczego.

Nie jestem taki wszystkowiedzący, choć czasem tak potrafią się wypowiadać.
:lol: :lol: :lol:

Powiem szczerze, że ja bym miał obawy, czy znajdę odpowiednie miejsce. Byłem 6 czerwca więc znalazłem bez kłopotu. Myślę jednak, że jeżeli zrezygnujecie z jednego kołchozowego apartamentu, to pojedyncze powinniście znaleźć. Zastanówcie się czy nie wygodniej spotykać się w knajpie czy na plaży niż żeby 11 osób zwalało się do jednego pokoju? To kwestia podejścia, ale wydaje mi się, że pozwala to na jakieś życie rodzinne (bo osobno) a towarzyskie w większym gronie gdzieć na terenie neutralnym. No nie wiem jakie jest wasze podejście?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.04.2008 06:53

MWN,to nie chodzi żeby tyle osób siedziało w jednym pokoju,dokładnie wiem co masz na myśli.
Na pewno twoje rady i Danki wezmę pod uwagę,widzę że Orebic jest trochę specyficznym miejscem niż inne w Chorwacji.Z planu wynika że są korty tenisa ziemnego,rozumiem że ogólno dostępne.
Czy ustalona jest data i godzina spotkania.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 19.04.2008 09:46

Tak 24 czerwiec godzina 18.00 co do miejsca nie ustalone; ma zostać SMS na miejscu, mój tel na priva. A mail: marek (at) csg.com.pl
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 19.04.2008 10:15

To teraz oficjalnie chciałbym spytać/zaprosić na spotkanie w Orebicu 24 czerwca 2008 roku o godzinie 18.00 nastŁpujące osoby, które coś tam o tym przeębąkiwały:

1. Dorasoft (przyjeśdśasz 21?)
2. mireks
3. Danka
4. Kasia (przxjeżdżasz w przeddzień?)

Ktoś jeszcze?

Poprawcie jeśli coś się nie zgadza!

Marek
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 19.04.2008 10:28

Niestety, ja bedę w Orebicu ale w sierpniu od 16-30 zaszło tam pewne nieporozumienie. Wiec kombinuję aby zrobić drugie crospotkanie ale w sierpniu. Co nie zmienia faktu, że waszemu spotkaniu kibicuję.

pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.04.2008 18:58

Dzięki za zaproszenie,ale ja nie będe sam,rozumiem że pozostali też zaproszeni.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 19.04.2008 22:52

No jasne!
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 20.04.2008 17:21

ines napisał(a):Bylam w zeszle wakacje w Orebic;)
Po Riwierze Makarskiej Plw.Peljesac najbardziej mi sie podoba z miejsc cro:)
jest taki dziki i wszedzie unosi ten cudowny zapach wina:)))
no i w nocy te wyycieee:(hehe
z 2tyg wyjazdu tam spedzilismy ponad tydz..drugi tydz Srebreno kolo Dubrovnika, czarnogora,primosten..
Byl to wrzesien(zawsze jezdzimy we wrzesniu)pogoda piekna, mielismy fajny apartament praktycznie nad samym morzem blisko portu, przy samej plazy..apartament duzy i cena niska 25E od 2osob:)
cudny taras z pieknym widokiem na Korcule-koniecznie trzeba ja zobaczyc...
na plazy byli sami Polacy byslimy tak ok.10wrzesnia wiec w Orebicu juz byly pustki..wracajac na riwierze bylo jeszcze duzo osob na plazy...:)

Polecam naprawde bardzo pieknie -:)

Własnie szukam apartamentu w Orebicu na tegoroczne wakacje (13-27.08.2008). Czy mozesz podac bliższe info i zdjęcia o tym apartamencie, w którym byłaś - tak zachęcająco go opisałaś!
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 20.04.2008 17:23

MWN napisał(a):To teraz oficjalnie chciałbym spytać/zaprosić na spotkanie w Orebicu 24 czerwca 2008 roku o godzinie 18.00 nastŁpujące osoby, które coś tam o tym przeębąkiwały:

1. Dorasoft (przyjeśdśasz 21?)
2. mireks
3. Danka
4. Kasia (przxjeżdżasz w przeddzień?)

Ktoś jeszcze?

Poprawcie jeśli coś się nie zgadza!

Marek

Ale fajnie byłoby się spotkać , ale ja w Orebicu byłam w czrewcu w ubiegłym roku :D , a w tym roku to nie będę :cry:
życzę Wam wszystkim wspaniałych wakacji na przepieknym Peljesacu , no i oczywiście udanego spotkania
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 20.04.2008 18:12

krbaton napisał(a):
dorasoft napisał(a):To do zobaczenia w Orebicu my bedziemy tam od 16.08 do 30.08.
Juz nie moge się doczekać. :D

Witam

Ja tez do Orebića jadę w tym terminie 10 os x 3 auta!!

Pewnie się spotkamy

Pozdrawiam
:D
http://www.orebic-tours.hr/lang_pl/

Kto się wybiera jeszcze w tym terminie??

Witam, i ja dołączam się do "grupy sierpniowej" ! Planujemy (2+1) pobyt w termnie 14-27.08.2008. Jesteśmy na etapie poszuliwania kwatery. To nasza druga podróż do Cro, w ub. roku byliśmy w DUCE k/Omiś i zrobiliśmy kilka pięknych wycieczek!
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 20.04.2008 23:37

zauroczona napisał(a):
krbaton napisał(a):
dorasoft napisał(a):To do zobaczenia w Orebicu my bedziemy tam od 16.08 do 30.08.
Juz nie moge się doczekać. :D

Witam

Ja tez do Orebića jadę w tym terminie 10 os x 3 auta!!

Pewnie się spotkamy

Pozdrawiam
:D
http://www.orebic-tours.hr/lang_pl/

Kto się wybiera jeszcze w tym terminie??

Witam, i ja dołączam się do "grupy sierpniowej" ! Planujemy (2+1) pobyt w termnie 14-27.08.2008. Jesteśmy na etapie poszuliwania kwatery. To nasza druga podróż do Cro, w ub. roku byliśmy w DUCE k/Omiś i zrobiliśmy kilka pięknych wycieczek!

Jak załatwisz już kwaterkę to daj znać, ustalimy szczegóły crospotkania sierpniowego w Orebicu. Nas będzie prawdopodobnie osiem osób (6+2) więc będzie wesoło, a jak jeszcze inni chętni sie pojawią to będzie super.

pozdrawiam i miłego (szybkiego) wyboru kwatery.
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 23.04.2008 21:17

Miało być Zivogosce w czerwcu ale życie płata nam czasem różne figle. Będzie więc Orebic w sierpniu. Czytam ten wątek i dochodzę do wniosku, że to chyba dobry wybór.
Zamierzam skorzystać z usług Orebic tours - mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Będzie pięknie. Na pewno.
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 23.04.2008 23:34

Widzę, że ekipa sierpniowa się powoli powiększa. To spotkanie może być bardzo ciekawe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone