Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kim
Odkrywca
Spokojnie Croludkowie

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 19.02.2008 22:00

Miałem przyjemność rezydować dwa lata temu w Orebiku :D
Zeszłoroczny pobyt na Istrii - to tylko nędzna namiastka 8)
Droga - same wspaniałości, pobyt - Korcula przed oknami, sv. Ilia za plecami, uroczy pasaż plażowy, brak dzikich tłumów..........Ston, Dubrownik..... w zasięgu ręki... A pojadę tam jeszcze raz :D
Pozdrav.
nike1972
Plażowicz
może Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) nike1972 » 20.02.2008 00:24

:papa: Witam Wszystkich, wybieramy się z rodzinką (ja z mężem i 3 dzieci) pierwszy raz do Chorwacji i przyznaję, że nie mamy zielonego pojęcia gdzie jechać może nam ktoś pomoże da jakieś namiary na niezbyt drogie apartamenty, słyszałam, że warto jechać do Orecic lub Rogoznicy, bardzo proszę o jakie kolwiek informacje, będziemy wdzięczni, pozdrawiam cieplutko. :D :D :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.02.2008 02:16

Rogoznica nic specjalnego,
Proponuje riwiere makarska( tucepi,brela,podgora)cudownie..jesli nie staszna ci jazda dluzsza to plw.peljesac tez sliczny...mozna zwiedzic Dubrovnik , korcule itd:))
okresl co cie interesuje;)

Fotki sprobuje jak najszybciej wrzucic:)))
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 20.02.2008 17:20

Cześć Dorasoft
Ja w końcu się zdecydowałam i też jedziemy do Orebic w tym terminie co Ty, znalazłam dom z 5 apartamentami za 130 euro za wszystkich czyli 15 osób . Zaliczka wpłacona więc teraz pozostało kupić jakieś przewodniki.
A właśnie jakie przewodniki polecacie ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.02.2008 18:04

marko13a napisał(a):Witam.
Jestem po raz pierwszy na forum.W tym roku wybieram się do Orebic(10-24.08.2008).Trochę zaniepokoił mnie post Ines i Rysia o nocnym wyciu i zabieraniu kija na spacer.Czy ktoś może mi wyjaśnić o co w tym chodzi?

Peljesać to jedyne ponoć miejsce w Europie, gdzie można spotkać kojoty :lol: Spotkać nie spotkałem, ale wieczorno - nocne koncerty to rewelacja :)

Posłuchaj
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 20.02.2008 18:24

i o to chodzi: nie widziec ,a słyszec i siedziec bezpiecznie w jakimś miłym miejscu:) wtedy nawet kojoty wydają się przyjazne:)Ines czekamy:D
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 21.02.2008 14:44

eliza_12
Do zobaczenia w Orebic-u, jeżeli chodzi o przewodnik to mam przewodnik Pascala, mapę Marco Polo i starą mapę Chorwacji kupioną w Chorwacji.
Ale jaki by przewodnik nie był, to są tam tylko suche informacje a i tak jest ich za mało. Najwieksza kopalnia wiedzy to to forum, skąd dowiedziałem się najwięcej.

pozdrawiam
:D
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 21.02.2008 18:18

Dorasoft
A dokładnie to szukać tutaj w Regiony i miejscowości turystyczne i wpisać co warto zwiedzić ? Wiem że warto wszystko :) ale czego nie przegapić będąc w danej miejscowości
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 22.02.2008 02:03

Zwiedzic warto :
Korcula, Ston, Dubrovnik..wracajac mozna zatrzymac sie np.na kilka dni na riwierze makarskiej i tam zwiedzić Split, Trogir oraz pobliskie wyspy-Hvar i Brac:)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 22.02.2008 09:07

Orebic to cudowne miejsce. Byłem w 2007 i pojadę i w tym (czerwiec 7-24) więc bądźmy w komntakcie a się spotkamy.
Kije - tu się uśmiałem - dlatego, że jest do zdobycia Eliasz ponad 900 m.n.p.m. Ale ja chodzę bez kija i teś nie jest źle, tyle, że trzeba mieć poważne górskie buty. Ludzi naprawdę niewiele, plaża nawet kawałek piaszczysty, woda spokojna bo zatoka, wspaniałe knajpki przy przystani (np. Trzy Palmy) gdzie chętnie puszczają rockowe standardy (w odróżnieniu od Ukrainy gdzie króluje ruso-polo). Wszędzie blisko do Dubrovnika, Splitu, Mostaru, Korculi).

Już przygotowuję fotki.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 22.02.2008 09:24

Muszę poszukać jak się wstawia fotosy[/img]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2008 11:55

MWN napisał(a):Muszę poszukać jak się wstawia fotosy[/img]

tu masz wszystko na ten temat:
forum/viewtopic.php?t=11670
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 22.02.2008 13:28

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 22.02.2008 13:42

No i żeby nikt nie myślał że nie ma plaży z piaskiem

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.02.2008 13:55

MWN napisał(a):Orebic to cudowne miejsce. Byłem w 2007 i pojadę i w tym (czerwiec 7-24) więc bądźmy w komntakcie a się spotkamy.
Kije - tu się uśmiałem - dlatego, że jest do zdobycia Eliasz ponad 900 m.n.p.m. Ale ja chodzę bez kija i teś nie jest źle, tyle, że trzeba mieć poważne górskie buty. Ludzi naprawdę niewiele, plaża nawet kawałek piaszczysty, woda spokojna bo zatoka, wspaniałe knajpki przy przystani (np. Trzy Palmy) gdzie chętnie puszczają rockowe standardy (w odróżnieniu od Ukrainy gdzie króluje ruso-polo). Wszędzie blisko do Dubrovnika, Splitu, Mostaru, Korculi).

Dokładnie 962 m.n.p.m Ja chodzę też bez kija a na dodatek uważam , że te poważne górskie buty to przesada. Praktycznie cały czas idzie się ścieżką, ja ostatnie , powiedzmy 200 metrów idę pionowo do góry bo tak to trzeba dużo drogi nadkładać. Dla niewprawnego piechura może być ciężko, ostatnio zrobiłem 1h35min. Z góry widoki piękne. Byłem 5 razy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone