Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 06.04.2008 08:00

My w Orebicu będziemy od 23 czerwca,czyli od 24 czerwca nie ma problema.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 06.04.2008 10:36

No to czerwcowcy pewnie się jakoś spykniemy. :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 06.04.2008 10:49

Zgadza się; mapka jest teraz zagłosujcie gdzie i dokładnie kiedy Wam pasuje...

tzn częściowo jesteśmy już umówieni
Ostatnio edytowano 06.04.2008 13:21 przez MWN, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.04.2008 11:41

Spotkania w realu czasami rozczarowują.... :wink: 8)
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 06.04.2008 12:18

Oj Fux nie marudź! :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.04.2008 12:24

Adam,K napisał(a):Oj Fux nie marudź! :D

Dlatego napisałem czasami.... :twisted:
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 06.04.2008 12:37

Jak nie sprawdzisz nie będziesz wiedzał.
:D
furzyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 06.04.2008 13:33

FUX napisał(a):Spotkania w realu czasami rozczarowuj±.... :wink: 8)

zbyt wiele ich mialem zeby tego nie wiedziec :) Moze czasem rozczarowuja ale nie zobowiazuja. Jak komus sie nie spodoba to "nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje" :)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 07.04.2008 20:26

Tzn.że dwie tylko knajpki są w Orebicu{w/g mapki}czy te dwie są popularne,pytam bo nie byłem w Orebicu.
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 07.04.2008 23:42

Te dwie knajpki wytypowałem zgodnie z sugestiami MWN ja osobiście też jeszcze w Orebicu nie byłem, dlatego muszę polegać na opinii innych Cromaniaków.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 08.04.2008 10:13

Te są w samym miasteczku i wypróbowane. Są i inne, ale np. przy głównej ulicy z widokiem na przejeżdżające auta - taki sobie widok. Albo bardzo dobra knajpa w Pirna czy nawet nieco dalej w stroną Loviste, ale bez auta trudno.

Poza tym w czerwcu wiele knajp jeszcze jest nieczynnych, więc w innych terminach będziesz miał większy wybór. Szukaj a znajdziesz.

Może jeszcze 2 słowa na te 2 knajpy:

Tri Palme ma bardzo dobre alkohole i kawę, wiele mixów, wina, piwa i miałem blisko; na tyle żeby nie bajć się, że po paru nie trafię na miejsce.

Ale jedzenie wyraźnie lepsze na początku miejscowości według opisu: miła obsługa, możesz dowolnie komponować np. sałatę czy zestawy. Siedzisz w cieniu pod drzewami; na sjestę akurat.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.04.2008 13:58

Rzeczywiście (jeśli sie nie mylę i to jest to o czym myślę) jest taki ciąg knajpek na początku lub jak kto woli na końcu ( bo najczęściej wjeżdża sie głębiej w miasto i idąc spacerkiem to będzie koniec ), generalnie obok komisariatu policji z tym , że chodzący ludzie praktycznie zaglądają nam do talerzy. dla mnie to nic ciekawego Jeśli komuś to nie przeszkadza i jeszcze smakuje mu tam jedzenie to ok. W "centrum" 100 metrów od tego baru z gorzałkami obok którego non stop w sezonie jeżdżą auta :) jest konoba "Peljeski Dvori"(zaraz za trafika i pocztą) i kawałek dalej "Mlinica"(tam gdzie jest boisko do boce) Przed poczta też jest coś ale nie pamiętam nazwy. Chyba "Amfora"
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 08.04.2008 14:46

No właśnie o to mi chodziło. jeśli ta przy boisku do gry w kule tak się nazywa to jest to ta, którą ze sklerozy nazwałem Dalmatyńską. Może więc jednak jest to Milnica? Peljeski Dvori też jest OK.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.04.2008 17:17

Może jest jeszcze jedno miejsce gdzie grają w kule, bo ta konoba nazywa sie na sto posto "Mlinica" Byłem i jadłem-ispod peke :) Jest jeszcze konoba "Dalmatino" Dla mnie fajna była jeszcze konoba , bodajże "Babilon", obok kościoła, idzie się mała uliczka (obok pomnika bojowników) łączącą Obala Pomoraca z główną drogą lecąca przez Orebic-Bana Jelacica.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 08.04.2008 17:26

Do MWN.
Widzę że jesteś tu fachowcem {między innymi}od Orebica,więc mam do Ciebie pytanko,czy około 23 czerwca nie będziemy mieli problemów z kwaterkami,a jedzie nas 9 lub 11 osób,zdecydowaliśmy jechać w ciemno,uzasadnie dlaczego.
Przeglądając kwaterki w necie,niektóre kwaterki,domy te same widnieją w kilku różnych biurach,my braliśmy tylko biura chorwackie pod uwagę,szperając dalej w necie znalazłem prywatne namiary do tych samych apartamentów lub domów,różnice kolosalne.
Przykład,apartament 2+1
biuro podróży A-55euro
biuro podróży B-50euro
biuro podrózy C-45euro
bezpośrednio od właściciela 25-35euro
Różnicę widać,no przecież biura też muszą żyć,podałem ceny umiarkowane,w niektórych przypadkach dochodzi do 80% różnicy.

Dlatego pytam bo jedzie nas spora grupka,a może uda się wynająć w jednym domu,z tym że każda rodzinka musi mieć swój apartament,pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone