Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anusia
Croentuzjasta
Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 27.06.2006 21:48

Witam, byc może niepotrzebnie zaczynam nowy temat, ale wszystkie informacje są porozrzucane gdzie indziej. Poza tym nie ma tego co mnie interesuje, więc prosze o porady :) Czy znacie może jakieś przyjemnie i niedrogie knajpki w Orebicu?? A może gdzieś opłaca sie zapłacić wiecej, ale też smaczniej i więcej dostać?? pozdrawiam
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 04.07.2006 17:08

szkoda że nikt nic nie wie :( a może na Korculi coś polecacie??
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 04.07.2006 17:16

Cały Orebicz przejdziesz piechotą w godzinę. A wszystkie knajpy są pewnie na odcinku nie większym niż 1000m. I jest ich mało, jak przez 2 tygodnie będziesz co dzień się stołować to zrobisz kilka rund a kelneów będziesz zanła po imieniu
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 04.07.2006 18:17

Orebickie knajpy bede testowac we wrzesniu,

ale pewnie do tego czasu Ty juz coś tu predzej polecisz :)))

W Makarskiej wybór na pewno będzie większy ;)
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 04.07.2006 22:12

Witaj,
porady nie udzielę ale spotkamy sie na miejscu 8) . Od 9.07 testuję wszelkie dostepne :D
Pozdrav
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 04.07.2006 22:13

Witaj,
porady nie udzielę ale spotkamy sie na miejscu 8) . Od 9.07 testuję wszelkie dostepne :D
Pozdrav
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 04.07.2006 22:15

Qrde chyba się zapętliłem :oops:
Nogami przebieram przed wyjazdem :D
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 05.07.2006 07:56

kim napisał(a):Witaj,
Pozdrav

Chyba sie nie rozumiemy.

Ja jade we wrześniu. :D :D :D
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 05.07.2006 08:13

Ja jadę ( jak dobrze pojdzie :( ) w sierpniu, więc mam nadzieje że do tego czasu Kim , coś napiszesz :) ale skoro ten Orebic jest taki mały to jest tam w ogole co robić?? przestraszyliście mnie, a już byłam spokojna
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 05.07.2006 09:05

Mnie jak będzie za "spokojnie" to cofne sie do ukochanej Makarskiej.
Tez się troszkę obawiam gdyz jedziemy z niemieckim kolegą który "od knajpy do knajpy" ;)

Ale w sezonie jej nie polecam bo taka fajna i "akurat" to Makarska jest we wrześniu IMHO.
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 05.07.2006 16:07

aneta_jacek napisał(a):
kim napisał(a):Witaj,
Pozdrav

Chyba sie nie rozumiemy.

Ja jade we wrześniu. :D :D :D

moja strata 8) - milusińskiego pobytu :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2006 16:21

Mogę polecić 3.
Nr 1 knajpka nad brzegiem morza przed portem i bankiem, pocztą. Po schodach na górę. Właściciel lub szef w okularach. Charakterystyczne są wykonane bodajże z kamienia różne przedmioty, stojące na cokole wokół knajpki. Wieczorami mogą być problemy ze stolikiem na dworze.
2. Lodziarze przy tej samej promenadzie, lecz z 200m bliżej. Witają Polaków tekstem -Jak się masz i prezentują różne sztuczki dzieciom. Wewnątrz podwórza możliwość spocznięcia przy stolikach. Doskonała mrożona kawa.
3. Przy porcie, pod palmami serwują wyśmienite drinki.

A resztę to sobie sami przetestujcie.
Acha. Najlepsze wytrawne wino było w piekarni przy banku i targu w połowie Orebica przy głównej ulicy dojazdowej do promu. Na targu polecam doskonałe sery u starszej Pani.
Kawiarenka internetowa na końcu głównej ulicy w kierunku promu.
Aneta gdzieś miała plan Orebica.
Anetko. Podaj jeszcze raz link, to może podam namiary z większą dokładnością.
FUX
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 05.07.2006 18:24

Widzę Fux, że jesteś fachowcem w temacie Orebica - pozdrowić "starszą" panią już za 3 dni?? 8)
Pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2006 18:29

kim napisał(a):Widzę Fux, że jesteś fachowcem w temacie Orebica - pozdrowić "starszą" panią już za 3 dni?? 8)
Pozdrav

Wątpliwe, aby mnie pamiętała. Sery naprawdę miała super.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.07.2006 18:54

Fajna knajpa , taka kultowa to MLINICA gdzie dają papu ispod peke. Stylowe wnętrze.Druga bardzo miła to PELJESKA KUCA gdzie wieczórem przygrywa kapela String Boys. Bywamy tam od trzech lat i kelner nas już poznaje. Na Mimbella Trg jest niezła pizzeria , nie jadłem , ale kolo mi mówił , że dobra. jest cały ciąg knajpek pod koniec promenady , za komisariatem policji. Bliźniacy w slasticarnicy też niekiepscy , dziewczyny chodzą tam raczej dla nich niż dla lodów (jakby to nie zabrzmiało:)). Lody smaczne i dużo. Nie wiem jak tam w części hotelowej. Aneta , nie strasz ludzi , Orebic to nie wiocha!! Aaa , i jeszcze koniecznie prawdziwa konoba nad samostanem. Nazywa się Hrid i ta nazwa jest w pełni adekwatna . Widoki cudo. Należy zamówić i wrócić za 2h. Jedzenie ispod peke plus na przekąskę dobry ser i prsut. No o Karlovacko i winie domowym nie wspomne!! To oczywiście moje zdanie co do jakości knajpek. Nie biore odpowiedzialności jak sie komuś nie spodoba. W Orebicu bedziemy bywać od 22.07. pozdrav!!!!!! Bocian
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone