napisał(a) Bocian » 05.07.2006 18:54
Fajna knajpa , taka kultowa to MLINICA gdzie dają papu ispod peke. Stylowe wnętrze.Druga bardzo miła to PELJESKA KUCA gdzie wieczórem przygrywa kapela String Boys. Bywamy tam od trzech lat i kelner nas już poznaje. Na Mimbella Trg jest niezła pizzeria , nie jadłem , ale kolo mi mówił , że dobra. jest cały ciąg knajpek pod koniec promenady , za komisariatem policji. Bliźniacy w slasticarnicy też niekiepscy , dziewczyny chodzą tam raczej dla nich niż dla lodów (jakby to nie zabrzmiało:)). Lody smaczne i dużo. Nie wiem jak tam w części hotelowej. Aneta , nie strasz ludzi , Orebic to nie wiocha!! Aaa , i jeszcze koniecznie prawdziwa konoba nad samostanem. Nazywa się Hrid i ta nazwa jest w pełni adekwatna . Widoki cudo. Należy zamówić i wrócić za 2h. Jedzenie ispod peke plus na przekąskę dobry ser i prsut. No o Karlovacko i winie domowym nie wspomne!! To oczywiście moje zdanie co do jakości knajpek. Nie biore odpowiedzialności jak sie komuś nie spodoba. W Orebicu bedziemy bywać od 22.07. pozdrav!!!!!! Bocian