Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

orebic

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elus
Autostopowicz
orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) elus » 15.03.2006 20:25

Witam w tym roku wybieramy sie na południe do orebica czy mógłby ktos napisac o tym miejscu co warto zobaczyc,opis ciekawych mniej znanych miejsc. Proszę o odpowiedz
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.03.2006 20:49

Witaj :wink:
Wpisz sobie w wyszukiwarke słowo "Orebic "a znajdziesz wiele odpowiedzi, temat jest ostatnio dość popularny. forum/search.php
Może Ci to wystarczy.
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.03.2006 21:19

krakuscity napisał(a):Witaj :wink:
Wpisz sobie w wyszukiwarke słowo "Orebic "a znajdziesz wiele odpowiedzi, temat jest ostatnio dość popularny. forum/search.php
Może Ci to wystarczy.
Pozdrawiam

Nic dodać, nic ująć. Parę dni temu zbliżony wątek przewalał się na Forum. Trochę wysiłku!!!!!

FUX
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 23.04.2006 16:10

Witaj.
Orebic naprawdę gorąco polecam,oczywiście jeśli lubisz spory ruch,balangi szpan,bo tego Ci tam pod dostatkiem.Zuliana,Trstenik czy Trpanij znacznie mniejsze ale niezwykle urokliwe i na dodatek duuuużo spokojniejsze.Z Orebica wypady na Korculę i Mlet to prawie rytuał a z Trpanij prom na ląd i frajda opdziwiania Riwiery Makarskiej bez pośpiechu,bo już nie przejazdem w pogoni do celu.
A w ogóle Peljesać jest sam w sobie tak wsaniały,że napewno nie będziesz żałować
Janusz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.04.2006 16:16

bogjan napisał(a):Witaj.
jeśli lubisz spory ruch,balangi szpan,bo tego Ci tam pod dostatkiem

Byłeś, czy słyczałeś o tym, o czym piszesz. Ja tam byłem 2 lata temu i jakoś tego zjawiska nie zauważyłem...
Może pomyliło Ci się z Międzyzdrojami...

Pozdrawiam

FUX
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 23.04.2006 17:03

Byłem i to dokładnie w dniach 02-11.09 2005
Janusz
Emil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emil » 23.04.2006 17:23

Witam,

Po pierwsze:
ostatnio pojawił się post na forum pt. "mały ruch na FORUM"
wiele osób w tamtym poście wypowiadało się:
"że już wszystkie tematy zostały wyczerpane" itd.

Napewno ruch na forum nie będzie większy jak każde pytanie będziemy zbywać: "wpisz w wyszukiwarkę" a tam znajdziesz!
Elus nie prosił o informację gdzie znaleźć wyszukiwarkę, ale o odpowiedź!

Byłem w ubiegłym roku w Orebiczu i odpowiem nakażde pytanie na które będę znał odpowiedź bez odsyłania do wyszukiwarki.

Z najpopularniejszych atrakcji jak dla mnie:)
- wejście do kapliczki na górę (ie pamiętam jak się nazywa) zaHotelem Rathenaum na prawo ok 1,5 km pod górkę (piękne widoki na Orebicz, Korczulę, i morze, kapliczka, stary cmentarz)
- wypad na całodzienną wycieczkę na Korculę (prom często, nie koniecznie Jadrjolinia sa i prywatni przewoźnicy - koszt ok 12 kun osoba)
- atrakcyjne wycieczki po półwyspie: Ston, Dingac, Trpanji.
- bliskość Dubrovnika ok. 100 km.

Co do balang, szpanu i ruchu to z całą pewnością zaprzeczam że takie rzeczy można spotkać w Orebiczu. Napewno tego tam nie ma.

Jeśli cenisz spokój i naturę to z wakacji spędzonych w Orebiczu będziesz zadowolony :)

Pzdr.
.............
Robert
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2006 17:36

Na Peljesacu i w Orebicu nie byłem, ale jest stronka po polsku:
http://www.orebic-tours.hr/lang_pl/tour ... .asp?id=16

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone