Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebić po raz 4 - i na pewno nie ostatni :-)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.08.2010 15:31

29.07.2010

To już niestety ostatni dzień naszych wakacji :cry: .
W drodze powrotnej z plaży pożegnaliśmy parasolkę - która wykazywała oznaki duuuużego zużycia oraz materac - który, jak to stwierdził mąż, był za miękki i nie wytrzymywał ciśnienia :wink:.
Po obiedzie w miarę szybko zapakowałam większość rzeczy do walizek, było tego już sporo mniej :roll: .

Już wcześniej będąc za klasztorem wypatrzyliśmy dużo liści laurowych, które zawsze przywozimy z Cro.
I to nie tylko dla siebie :oops: .
Tym razem śmignęliśmy samochodem :lol:

Jeszcze ostatni rzut oka na okolicę

Obrazek

Obrazek

Ja cały czas marudzę i twierdzę, że nigdzie nie wracam :evil: .
Mąż próbuje pocieszać, że za pół roku znowu będziemy w Chorwacji, ale nie za bardzo to pomaga :( .
Nawet teraz jak to piszę to mi smutno :oops: .

No ale idziemy na ostatnie lody. Nasz ulubiony pan, gdy dowiedział się, że to już koniec naszych wakacji, dołożył nam po jednej gałce gratis :P .
A zjeść trzy chorwackie gałki to dla mnie już nie lada wyczyn :lol: .

Obrazek

Długo siedzimy na falochronie i podziwiamy Sv. Ilija, Korculę, Lumbardę, okoliczne wysepki i oczywiście Svetiego Krsevana :lol: .

Obrazek

Obrazek

No ale w końcu Korcula idzie spać

Obrazek

Orebić też

Obrazek

Obrazek

Dzień się kończy tak samo jak skończyły się nasze cudowne wakacje w Chorwacji.
:papa: :papa: :papa: :papa:

p.s.
Pozdrawiam gorąco wszystkich, którzy tu zaglądali i czytali, i dziękuję za miłe słowa :hearts:
Ostatnio edytowano 28.08.2012 17:15 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 17.08.2010 16:03

Mysza super relacja, szkoda, że koniec :(
Peljesac jak zwykle przepiękny..ja tez bym najchętniej stamtąd nie wyjeżdżała :) :evil:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 17.08.2010 18:57

Jakos przegapiłam ale dzis nadrobiłam zaległości :)
Piękne widoki :) i super relacja
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 21.08.2010 23:22

A
Ostatnio edytowano 21.08.2010 23:26 przez SewerynR, łącznie edytowano 1 raz
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 21.08.2010 23:24

SewerynR napisał(a):Czy może mi ktoś napisać jak trafić do tej Divnej plaży - jestem w Orebić i chętnie zobaczę te wszystkie (prawie:-)) ciekawe miejsca któe opisuje Mysza ale na Divną mam za słaby namiar :-))) są jakieś drogowskazy????
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.08.2010 23:46

Super urlopy i relacje , takie jak Twoja - też się kiedyś kończą :? :wink: i pozostaje nam wówczas . . . czekanie na następną :D - zimową :?:

Szkoda , że już koniec

Dziękuję i pozdrawiam
Piotr
Kasia.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.K » 22.08.2010 00:02

Szkoda, że to już koniec, niestety wrzesień zbliża się wielkimi krokami :wink:
Dziękuję i pozdrawiam Obrazek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.08.2010 09:39

SewerynR napisał(a):
SewerynR napisał(a):Czy może mi ktoś napisać jak trafić do tej Divnej plaży - jestem w Orebić i chętnie zobaczę te wszystkie (prawie:-)) ciekawe miejsca któe opisuje Mysza ale na Divną mam za słaby namiar :-))) są jakieś drogowskazy????

Z Orebića jedziemy na Trpanj.
Kilka kilometrów przed Trpanj jest droga w lewo (chyba drogowskaz kieruje na Kamp Divna ) .
A potem jedziemy kilka dobrych kilometrów i droga sama doprowadzi Cię do plaży Divna :lol: .

Pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.08.2010 09:41

piotrf napisał(a):Super urlopy i relacje , takie jak Twoja - też się kiedyś kończą :? :wink: i pozostaje nam wówczas . . . czekanie na następną :D - zimową :?:

Szkoda , że już koniec

Dziękuję i pozdrawiam
Piotr

Mam nadzieję, że zimową :D .
Tylko jeszcze nie mam koncepcji gdzie latem a gdzie zimą :oops:

Pozdrawiam
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 22.08.2010 16:15

ale się fajnie czyta i lubię zdjęcia Wasz:)
szkoda, ze to już koniec...
najbardziej wpatrywałam się w Mostar:)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.08.2010 22:20

kkra napisał(a):ale się fajnie czyta i lubię zdjęcia Wasz:)
szkoda, ze to już koniec...
najbardziej wpatrywałam się w Mostar:)

Z naszymi zdjęciami to po prostu tragedia się stała :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Mężowi coś się pokręciło i myślał, że już są na płytę nagrane i wszystko z kompa skasował :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Całe szczęście, że zostały choć te co są w relacji :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 22.08.2010 22:38

Uuuuu współczuję mężowi:-) i dziękuję za instrukcję jak dotrzeć do Divnej plaży. Wysruszamy jutro na objazd półwyspu. A swoją drogą to sam Orebić mi się średnio podoba natomiast dziś byliśmy na Korćuli i jestem zakochany - wspaniałe miejsce. Jeszcze raz dzięki za instrukcję co do Divnej :-)) Pozdrawiam z Orebić
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 23.08.2010 10:57

Dopiero przejżałem Twoją relację ...

W uzupełnieniu Twojego odcinka odnośnie Kuny Peljesackiej , te osiołki należą do gospodarstwa agroturystycznego pana Antunovica - tego od wspominanej konoby :D

Konoba warta grzechu choć nie tania , mieliśmy zamówioną (rezerwacja dwa dni wcześniej ) pekę mięsną ( mięsa jagnięce , kozła , wieprzowina ) , do tego dają jako przekąska półmisek z prsutem , piecenicą , serem żółtym , kozim i mieszanym własnej produkcji :D .
Szynka przy nas ściągana z pod sufitu konoby .
Wino rakija ( a właściwie super nalewki - wiśniówka, śliwowica i inne ) w zasadzie bez ograniczeń , Całość wzieliśmy na 5 osób dorosłych ( +2 dwoje mniejszych dzieci nie było liczone ) , nie daliśmy rady wszystkiego zjeść , cena 5x150kun = 7500 Kun 8)

Do tego mieliśmy bonus - towarzystwo ex-prezydenta Stipe Mesica ( ustąpił z urzędu po 10 latach w lutym tego roku )
Bardzo sympatyczny facet pogadaliśmy trochę , ma rezydencję w Trpaju , gościł tam , jak sam nam wspomniał , niedawno przez dwa tygodnie naszego ex prezydenta z małżonką :wink:

jak widac Peljesac ma wielu zwolenników także wsród VIP-ów :roll:

A co do klasztoru , nas oprowadził po nim sympatyczny starszy jegomość - jak uporam się z fotkami to wrzuce tu parę zdjęć :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.08.2010 11:38

armar napisał(a):
Całość wzieliśmy na 5 osób dorosłych ( +2 dwoje mniejszych dzieci nie było liczone ) , nie daliśmy rady wszystkiego zjeść , cena 5x150kun = 7500 Kun

Chyba jedno zero mniej :wink:

Sądząc z tego, co piszesz, to musiała być uczta i dla ciała i dla zmysłów :D Do konoby nie trafiliśmy, ale też widzieliśmy osiołki i klasztor (i niestety również z zewnątrz) - niedługo pokażę zdjęcia w swojej relacji.

Jak Wam się udało z tym oprowadzaniem po klasztorze?

armar napisał(a):Do tego mieliśmy bonus - towarzystwo ex-prezydenta Stipe Mesica ( ustąpił z urzędu po 10 latach w lutym tego roku )
Bardzo sympatyczny facet pogadaliśmy trochę , ma rezydencję w Trpaju , gościł tam , jak sam nam wspomniał , niedawno przez dwa tygodnie naszego ex prezydenta z małżonką :wink:

No proszę :D
Tylko którego naszego ex prezydenta? Tego, co to dwa razy był prezydentem? :wink:

Pozdrawiam serdecznie i Armar - pisz relację :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 23.08.2010 12:21

armar napisał(a):Bardzo sympatyczny facet pogadaliśmy trochę , ma rezydencję w Trpaju , gościł tam , jak sam nam wspomniał , niedawno przez dwa tygodnie naszego ex prezydenta z małżonką :wink:

jak widac Peljesac ma wielu zwolenników także wsród VIP-ów :roll:

No to widać, że VIP-y też mają niezły gust :wink:

Czekam na relację :lol:
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Orebić po raz 4 - i na pewno nie ostatni :-) - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone