Witam ponownie:)
Najpierw odpowiedzi na Wasze pytania:)
1. Winnica Śpaleta - od Ore ok 25 km. Najlepiej skontaktować się z Panem Pawłem - 603-554-510 (poleca Krzysiek z Angeli) i On Wam wszystko załatwi:)
- poszukajcie na portalu == reklama ==
2. Do "Bocian" - tak to ta Konoba:)
- poszukajcie na portalu == reklama ==
3. "Natko" - lody zaliczamy codziennie:) są pyszne i zapomniałem o nich napisać w relacji:) Niestety nie wiem czy starczy czasu na mur w Stone, ale faktycznie robi wrażenie jak się przejeżdża, ale to wszystko zależy czy jedziecie z dziećmi czy nie...
4. "Grzesław" - niestety Angela jest zajęta do końca września:) i już na przyszły rok też:)
5. "Kaeres" - Divna Duba = Uvala Duba
- no cena wstępu zgadza się... rośnie jak jest więcej osób. Mój syn ma 5 lat i nie płacił, ale widoki są warte!!
- no dokładnie 10h!!! Nie będę pisał ile jechałem bo mnie policja dopadnie:P, ale bywało dużo, dużo więcej niż 150km/h
6. "Alechandro" - smutasa?? Przecież to normalne słowo określające ludzi z Polski, którzy hmm... wszyscy wiemy:)
7. "Raffaell2" - tu masz całkowitą rację! Chociaż znalazłem jeden wyjątek! Piasek + piękny kolor!!!! (o tym niżej)
Słuchajcie, dziś byliśmy na plaży Divna Duba - słowo jakie nam się ciśnie na usta to RAJ... Prze piękna plaża!!! Jak się wchodzi na początku jest piasek z drobnym kamyczkiem + piasek w morzu i delikatne zejście! Kolory są niesamowite, a najlepsze to temperatura wody!!!!!!!!!!! Wiecie jak czasami ciężko się zamoczyć jak człowiek nagrzany - tam to "nema problema" po prostu wchodzisz i nie czujesz żadnej różnicy:)
Na plaży w sumie 5 osób + my:)
To są uroki bycia przed sezonem:) szkoda, że tak późno odkryliśmy tą plażę:(, ale będziemy tam na 100% jutro i pojutrze - do końca pobytu:)
TRASA:
- Z Ore wyjazd w kierunku Trpanj i potem szukajcie strzałki w lewo z napisem "DIVNA CAMP 8km" czy coś takiego i tam trzeba skręcić, potem cały czas prosto... nie zdziwcie się bo pojedziecie przez totalne zadu... i w pewnym momencie pomyślicie "chyba źle jedziemy", nie martwcie się - to dobra droga:) cały czas prosto, aż dojedziecie do campingu, za którym będzie znak zakaz parkowania na 150m, za tym dystansem macie zatoczkę na 3-4 auta po prawej i tam zostawiacie samochód i schodami idziecie na dół na przepiękną plażę:), swoją drogą ciekawe jak w sezonie ludzie tu parkują;/
Koniecznie ją odwiedźcie jak najszybciej jak przyjedziecie! Podobno w sezonie jest full;/ Teraz jest bosko! I ta ciepła woda... jutro tam bedę:P
Wyślę zdjęcia z całego pobytu - postaram się do jutra!
Pozdrawiam wszystkich!!!