Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic/Peljesac - zakupy

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 21.06.2013 09:00

Generalnie chętnie bym też tak robiła, ale z doświadczenia wiem, że 3 tygodnie dla 4 osób takiego stołowania pogrążyłoby mój budżet kompletnie... Ale słyszałam o dobrym jedzeniu w Borku, spróbuję zawitać tam w tym roku, można tak z ulicy przyjść zjeść, czy to są kolacje zamawiane wcześniej?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 09:11

Sabina_wawa napisał(a):Generalnie chętnie bym też tak robiła, ale z doświadczenia wiem, że 3 tygodnie dla 4 osób takiego stołowania pogrążyłoby mój budżet kompletnie... Ale słyszałam o dobrym jedzeniu w Borku, spróbuję zawitać tam w tym roku, można tak z ulicy przyjść zjeść, czy to są kolacje zamawiane wcześniej?

My tam taką wieczerze zamawiamy sobie raz na cały wyjazd, czyli na ok 10 dni. Nie jest to stricte kolacja tylko raczej spotkanie przyjaciół przy stole ;)
Obrazek
Na bieżąco korzystamy z konoby w Borku lub w Orebiću "Pelješki Dvori".
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 21.06.2013 09:17

Super :), w Podobuce też można zamówić taką kolację, ale niestety my nie mamy takiej licznej brygady, żeby było wesoło. O, muszę sprawdzić kalendarz wyjazdów, może ktoś w forum wybiera się w pierwsze dwa tygodnie lipca... było by z kim zjeść :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 09:21

Z tego co się orientuje to można zjeść u Bobo w Anadindač także "z ulicy" ale wcześniej trzeba się umówić...
Koszt to był 100 kun od osoby za kolację.
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 29.06.2013 18:32

Odwołuję swoje twierdzenie, że nie można kupić mięsa w tym konzumie na wjeździe - dziś robiłam zakupy i jest całkiem nieźle.
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 01.07.2013 07:52

Ten targ rybny to słabiutki.... No w każdym razie dziś było słabo, skrzynka sardeli i to wszystko :(
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.07.2013 09:32

To albo pojawiłaś się tam zbyt późno, albo nie ten dzień. Mogłaś podpytać miejscowych kiedy najlepiej. Być może nie w każdy dzień są.
Welding
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Welding » 02.07.2013 12:50

Mogę poprosić o dokładne namiary na Konobę prezentowaną na zdjęciu?
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 25.06.2019 07:29

dzień dobry czy w temacie zakupów w Orebicu i okolicach cos sie zmieniło? jedziemy za trzy dni do Podobuce jak wyglada sprawa świeżych ryb, warzyw? czy oprócz zakupów na ryneczku gdzieś można kupic swieże ryby ? gdzie i w jakich godzinach? a może doszły jakies inne sklepy przez te kilka lat od opublikowania tego posta;) co polecacie?
ancymon123
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancymon123 » 26.06.2019 14:45

Witaj,

ja również jestem zainteresowana tym tematem, wakacjujemy w sierpniu :-) Może uda się coś ustalić do tego czasu. A jeśli nie to czy dasz proszę znać po powrocie?
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 26.06.2019 15:02

W miejscowości Janjina jest hurtownia rybna Fish Plankton. Proponuję być około 8 rano.
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 27.06.2019 10:53

ancymon123 napisał(a):Witaj,

ja również jestem zainteresowana tym tematem, wakacjujemy w sierpniu :-) Może uda się coś ustalić do tego czasu. A jeśli nie to czy dasz proszę znać po powrocie?

dam znac oczywiście.. do tej pory robiliśmy zakupy albo na wjeździe albo przy targu , piekarnia przy głównej drodze ryby na targu.. ale wlasnie tych ryb i owoców morza nam brakuje bo jakoś za specjalnie na targu nie było mimo że bylismy rano, a mule najbliżej Ston może jest coś bliżej w okolicy?
ancymon123
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancymon123 » 27.06.2019 12:22

Super, wielkie dzięki jakrena :-) I życzę udanego pobytu bo to już jutro chyba :-) Ja muszę poczekać jeszcze miesiąc...
kiepuczi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiepuczi » 03.07.2019 22:07

Aldonka napisał(a):To albo pojawiłaś się tam zbyt późno, albo nie ten dzień. Mogłaś podpytać miejscowych kiedy najlepiej. Być może nie w każdy dzień są.

tam to trzeba być o 7 albo nawet wcześniej rano wtedy kupisz wszystko : nie tylko doradę, makrele, ale tuńczyka, polecam Swordfish i inne. Lubie owoce morza ale gonić o 7 rano z Orebic do Janjina to dla mnie przesada wystarcz wstać z kurami przejść się na spacer do rybanicy w Orebic i zacząć dzień wcześnie rano albo wrócić i zdrzemnąć się jeszcze z godzinkę do śniadania :)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne