Tak, tak Diego ma rację. W tym terminie będzie "do koloru do wyboru".
No i poopowiadasz po powrocie.
Ps. Jakby się w czasie jakieś wycieczki poniosło do Divnej to zerknij na Kemping proszę( jakie ceny itd).
FUX napisał(a):Polecam Orebic z całego serca. Była to nasza baza wypadowa do Dubrovnika i na Korculę. Kwatera dwa tygodnie około 600euro w lipcu z klimatyzacją należała do przemiłem właścicielki. Sad z cytrynami, limonkami, etc. Spacerujące żółwie po ogrodzie. Do morza aż 10m. Śniadanie od strony gór, kolacja na tarasie z widokiem na Korculę. POLECAMY!!!
Andrzej40 napisał(a):Witaj Miro
Wybieram się na Peljesac od 27.06.....pierwszy nocleg ( w trasie ) gdzieś ok. Trogiru ( chyba camp BELVEDERE )... a skoro świt dojazd do pólwyspu i spokojne szukanie kwatery.( może przepłyne promem Ploce -Trpanj ..aby zaoszczędzić trochę czasu ).Też wpadło mi w oko miejsce w willi Dingacz i na pewno tam podjadę i sprawdzę kwatere ( kupując trochę wina ).Miejsce to ma swoje zalety gdyż jest pośrodku pólwyspu... a więc wspaniała baza wypadowa ( Dubrownik , Mostar , Korcula , Mljet....)..choć w Orebiciu może moglbym wybrać się z żonką na tańce (i pewnie jest tam więcej atrakcji..ale tłumy turystów..brrr) choć pocieszające jest to że w tym roku wszyscy z naszego forum jadą na Peljesac ...i może tam być ciasno..ale swojsko .Powrót swój planuje ok. 10.07.. ... więc jeśli jedziesz w pózniejszym terminie to obiecuje prześledzić wszystkie te miejsca opisywane na tym forum i zdać relacje ( subiektywną ) z tego co zastalem ..
Pozdrawiam serdecznie.
zawodowiec napisał(a):Hej!
Z tego co pamiętam to z portu do centrum jest dosłownie rzut granatem. Jak chcesz zobaczyć samo miasto to spoko zostawiaj bryke w Orebiciu. Ale na Korculi warto zobaczyc też resztę wyspy... jak nie tym razem to następnym
Gosiek napisał(a):zawodowiec napisał(a):Hej!
Z tego co pamiętam to z portu do centrum jest dosłownie rzut granatem. Jak chcesz zobaczyć samo miasto to spoko zostawiaj bryke w Orebiciu. Ale na Korculi warto zobaczyc też resztę wyspy... jak nie tym razem to następnym
Reszte wyspy znam,teraz mam czas odwiedzic tylko samo miasto.Rzut granatem to niezbyt precyzyjne okreslenie:)dwa lata temu jechalam autem, nie zwracalam na to uwagi, spieszac sie na ostatni prom i wydaje mi sie ze moglo byc to ze 2-3 km???
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne