napisał(a) Monte Christo » 21.06.2013 16:46
wiesz Sabina o gustach sie nie dyskutuje. To co dla Ciebie najpiekniejsze dla mnie moze byc rudera,
a takich w trpanij jest od groma. Nie remontowanych i po prostu zaniedbanych.
Przykład. Ulica dawnych dignitarzy a wiekszosc domow wykupiona przez holendrow albo niemcow.
Piekny widok na moze na porcik. No ładnie. A w domu syf. Brudno nie posprzatane itp. Puszki po coli leżą na tarasie albo na schodach. Co z tego ze ladnie jak po prostu brudno.
Schody do apartamentów w tamtej czesci maja conajmniej 3 kondygnacje strome jak choroba.
Heh...a bylem nawet w takim w ktorym dach pod prysznicem byl z trzciny !!
Ja sie zawiodlem, bo samo Trpanij jest klimatyczne warte odwiedzenia. Ale kwatery po prostu slabe. Bardzo slabe.
Ja to porownuje do takich starych hoteli prl-owskich (bo lozka nawet byly podobne)
Jeszcze przyklad cenowy: Orebic nad brzegiem morza, wyremontowany budynek, 2 sypialnie lazienka duzy fajny taras (12 osob na nim imprezowalo, wiec duzy) cena 100E (2 rodziny), trawka w okolo domu czysciutko pozmiatane itp.
a to samo w tylko w trpanij i 120 e tylko ze walajace sie puszki wszedzie, liscie niezgrabione, taras na ktorym stojac 2 minuty przykleil mi sie klapek. No sorry...ale ja jade na wakacje z rodzina. Mowie babce ze nie posprzatane to ona ze opusci 5 E. Tak sobie pomyslalem czy posciel tez wymienia i pierze czy tylko prasuje.
Ja sie zawiodlem. Niby ładna okolica, ale czegos brakuje= czytaj dobrego gospodarza.
nie robie antyreklamy, ale jak ktos jedzie w ciemno do Trpanija to niech ma swiadomosc tego co jest i jak jest.