Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebic czy Brela ( koniec sierpnia)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 21.06.2011 18:00

Bociek, idź się czepiać gdzie indziej

Temat jest o tym co lepsze czy Brela czy Orebic.
Ktoś tu napisał że w Orebiciu są zapierające w dech piersiach widoki a ja tylko chciałem zwrócić uwagę że takie argumenty są bez sensu bo w Breli też nie brakuje gór, pięknych widoków itd.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2011 18:06

Widocznie dla kogoś są bardziej zapierające na Pelješcu niz w Breli...
Dla mnie Chorwacja nie jest wszędzie taka sama, nawet jeśli mówimy tylko o części nadmorskiej. W Breli nie będzie takiego widoku jak z Ilji, gdzie z jednej strony widać Korčule a z drugiej Dube...
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 21.06.2011 18:29

Bocian napisał(a):Widocznie dla kogoś są bardziej zapierające na Pelješcu niz w Breli...
Dla mnie Chorwacja nie jest wszędzie taka sama, nawet jeśli mówimy tylko o części nadmorskiej. W Breli nie będzie takiego widoku jak z Ilji, gdzie z jednej strony widać Korčule a z drugiej Dube...

Jak wyjdziesz na któryś z tych szczytów u podnóży których leży Brela to zapewniam że widoki będą również pierwsza klasa.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2011 18:38

WolfAtTheDoor napisał(a):
Bocian napisał(a):Widocznie dla kogoś są bardziej zapierające na Pelješcu niz w Breli...

Jak wyjdziesz na któryś z tych szczytów u podnóży których leży Brela to zapewniam że widoki będą również pierwsza klasa.

Równie ale dla mnie ładniejsze są na Pelješcu.
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 22.06.2011 07:27

Wybrałem Orebić i jadę za tydzień 2 lipca. Przekonało mnie do wyboru lokalizacja - możliwość wypadu do Dubownika i Medjugorie jak i na Korcule.
Mam tylko nadzieje iz będzie gdzie rowerek pożyczyć na miejscu bo myślę iz jest co pozwiedzać w okolicach według waszych opisów.
Na plaży szukajcie nas na boiskach do siatkówki.
Jak ktoś ma coś do wrzucenia z map, porad i poleceń to proszę wrzucać.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 22.06.2011 07:58

pierzaczek napisał(a):Na plaży szukajcie nas na boiskach do siatkówki.
Jak ktoś ma coś do wrzucenia z map, porad i poleceń to proszę wrzucać.

W Orebicu na plaży to raczej boiska do siatkówki nie uświadczycie. Ja przynajmniej nie widziałam choć w sumie na plaży byłam tylko raz. No ale może na początku lipca tłumów nie będzie. Nie mniej bardzo dobry wybór :)
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 03.07.2011 21:13

jak już tak porównujecie to jak się ma Supetar do Orebica ? (wywołuje Ines)
//może troche off-topic ale nie chce zakładać nowego tematu o wyższości Swiąt.....//
basterek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) basterek » 06.04.2016 22:51

Witajcie.
polecam Orebić posiadam namiary na cudny apartament w Orebić który mogę śmiało polecić bo jest piękny, czysty, niedrogi ze świetnym widokiem na morze. Gospodarze są bardzo mili i przyjaźni. Jeden apartament pomieści do 6 osób, mają kilka - jeśli ktoś potrzebuje proszę pisać na priv podam namiary.
monavi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monavi » 19.04.2016 07:14

Ja poproszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :)
Panta
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Panta » 24.04.2016 10:24

ja również proszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dziękuje:)
OneDayStop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) OneDayStop » 26.04.2016 22:28

Jeśli ktoś ma jeszcze w temacie wątpliwości, to tak wygląda plaża kawałeczek za Orbciem (Kuciset) wygląda świetnie. Spora i raczej niezawalona tłumem. Plus dwa fajne kempingi obok i możliwość popływania na windsurfingu. A na Pljesac polecam ostrygi :)
krugoo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krugoo » 29.04.2016 21:29

basterek napisał(a):Witajcie.
polecam Orebić posiadam namiary na cudny apartament w Orebić który mogę śmiało polecić bo jest piękny, czysty, niedrogi ze świetnym widokiem na morze. Gospodarze są bardzo mili i przyjaźni. Jeden apartament pomieści do 6 osób, mają kilka - jeśli ktoś potrzebuje proszę pisać na priv podam namiary.

Witam jako nowy użytkownik (do tej pory obserwator). Ponieważ nie udało mi się do tej pory znaleźć apartamentu w ulubionym Trsteniku, będę również zobowiązany za namiar na tą kwaterę: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Robakus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robakus » 19.07.2016 11:46

Witam! Jestem tu nowy i chciałem dowiedzieć się coś więcej o Breli,bo po przeczytaniu wszystkich postów mam mętlik:)
Do Cro jadę drugi raz (pierwszy raz Podgora,było swietnie) ale odnośnie Breli ...
Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo kwater w pierwszej linii brzegowej i czy faktycznie żeby zejść na plaże trzeba się "nadymać" po schodach,bo jadą z nami znajomi z 8 letnim dzieckiem:) i jeszcze Brela czy może Baska Voda??:) Wyjazd planujemy 27 sierpnia:)
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 19.07.2016 11:51

Robakus napisał(a):Witam! Jestem tu nowy i chciałem dowiedzieć się coś więcej o Breli,bo po przeczytaniu wszystkich postów mam mętlik:)
Do Cro jadę drugi raz (pierwszy raz Podgora,było swietnie) ale odnośnie Breli ...
Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo kwater w pierwszej linii brzegowej i czy faktycznie żeby zejść na plaże trzeba się "nadymać" po schodach,bo jadą z nami znajomi z 8 letnim dzieckiem:) i jeszcze Brela czy może Baska Voda??:) Wyjazd planujemy 27 sierpnia:)

Jeśli z dzieckiem to proponowałbym Brelę, a co do schodów to nie wiem o co te ciągłe narzekania na nie :) Mieszkałem na Frankopanskiej i schodkami do plaży to jakieś 3-5 minut. Z dzieckiem może chwilę dłużej, ale czy to aż taka 'przeszkoda'? :)
Robakus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robakus » 19.07.2016 12:04

Jeśli z dzieckiem to proponowałbym Brelę, a co do schodów to nie wiem o co te ciągłe narzekania na nie :) Mieszkałem na Frankopanskiej i schodkami do plaży to jakieś 3-5 minut. Z dzieckiem może chwilę dłużej, ale czy to aż taka 'przeszkoda'? :)[/quote

Dla mnie żadna,tylko żeby znajomi nie marudzili;) a jak z kwaterami??
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Orebic czy Brela ( koniec sierpnia) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone