Witajcie,
z góry bardzo przepraszam wszystkich, którzy będą zbulwersowani pytaniem, które chyba najczęściej jest na tym forum zadawane - "poproszę o sprawdzone kwatery" .
Robiłam kilka podejść, naprawdę, chciałam obczytać wszystko co jest o Orebiću, ale się nie da. Materiałów tyle, a czasu tak mało...
A bardzo zależy mi na wskazówkach od stałych bywalców i miłośników Orebić.
W zeszłym roku byłam z moją rodziną we wrześniu w Tucepi, pierwszy raz Chorwacja, do plaży 10 m, zauroczeni wygodą związaną z bliskością plaży i tarasem (dzieci 4 i 7 lat). No i zakochani w Chorwacji. Wtedy jednak zdecydowanie przepłaciliśmy, bo zarezerwowałam apartament już w kwietniu mimo wielu rad, żeby jechać w ciemno i na miejscu okazało się, że apartament z grzybem, lekko ciemny, a nad nami za taką samą cenę piękny, inny standard, itd.
W tym roku jedziemy w ciemno do Orebić, bo choć uwielbiam Tucepi, szkoda mi jechać 2 razy w to samo miejsce. No i już nie chcę kupować kota w worku.
Gdybym dzisiaj miała jechać do Tucepi to wiedziałabym, że chcę apartamentu przy ulicy Kamena, bo obejrzałam jak wyglądają, wiem że są przy części promenady z mniejszym ruchem samochodowym, gdzie nie ma tłumów spacerowiczów, bo to praktycznie koniec Tucepi.
Nie mam takiej wiedzy o Orebić, ale liczę że ci co byli, szczególnie z dziećmi, wiedzieliby już gdzie szukać kwatery, żeby było blisko do morza i taras i piękny z niego widok na morze itd. itp.
Czy mogłabym w związku z tym prosić bywalców i miłośników Orebića o wskazówki w jakich częściach miasta szukać apartamentów? Jakieś ulice, a może sprawdzone apartamenty?
I tak ogólnie - jakie jest Orebić? Oglądam zdjęcia i automatycznie porównuję z Tucepi, nie wiem czy mi się podoba, ale tyle słyszałam o Peljesacu że muszę tam pojechać. A może był ktoś i tu i tu i zrobiłby jakieś małe porównanie?
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Agnieszka