witam.
Aktualnie jestem w orebic Juz trzeci dzien urlopu. Po powrocie zdam relacje. Jak narazie pogoda upal i woda cieplutka. Dzisiaj rano na gorach chmury, ale chyba chwilowo. Pozdrowienia dla wszystkich CroManiakow
mysza73 napisał(a):I ode mnie też pozdrów a zwłaszcza sv Ilija
Za rok sama to zrobię
Czekam na relację po powrocie, bo ciekawa jestem co się w Orebicu zmieniło przez oststnit dwa lata.
Życzę udanego urlopu
Krystof napisał(a):Grax - pozazdrościć :@)
A tak przy okazji, jakbyś był, widział ... zerknij, pliz na dostępność i ceny sprzętu "deska + żagiel" - dużo ludzi pływa? w samym Orebicu też? Są wypożyczalnie? Ile za godzinę?
Ale, wiesz, tak niezobowiązująco :@)
Pozdrov, Krystof
jan_s1 napisał(a):grax napisał(a):Aktualnie jestem w orebic. Jak narazie pogoda upal i woda cieplutka.
Takie posty powinny być prawnie zakazane. Nie można się tak pastwić nad czytelnikami.
Pozdrawiam.
Jeszcze pod koniec sierpnia w Viganji, rzut beretem od Orebica (pływało sporo osób, również kitesurfing). Deska + żagiel to chyba 60 KN
zlybanan napisał(a):przejdzie
weź wyższe buty bo szlak w dużej mierze prowadzi po niestabilnych kamykach i naprawdę łatwo skręcić nogę w kostce.
polecam kierunek od Klasztoru bo jest znacznie przyjemniejsze i bardziej zróżnicowane podejście - sporą część trasy pokonasz rano w przyjemnym cieniu Eliasza (odwrotny kierunek to uliczka od plaży wzdłuż kościoła prostopadle to masywu). do tego cmentarz przyklasztorny w promieniach wschodzącego słońca wygląda naprawdę ciekawie. weź sobie coś z rękawem bo choć nie musi to w partiach szczytowych może być chłodno. możliwe, że spotkasz po drodze kózki wyprowadzane na wypas nad klasztorem. weź też długopis bo ten w puszce na szczycie był w sierpniu wypisany i rozwalony więc tylko wydrapałem nim nasze imiona - możesz poprawić
przede wszystkim weź wodę! duża butelka 1.5l wskazana.
czas trasy to niespełna 5h dobrym tempem, widoki bezcenne!
powodzenia
Powrót do Nasze relacje z podróży