Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orasac/pod Maslinom - przejazd przez BIH

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pietrek3
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pietrek3 » 06.06.2005 10:15

Witam serdecznie.

Jestem od kilku chwil świerzo upieczonym forumowiczem. Już w ten czwartek wyjeżdżamy z rodzinką pod namiot do Chorwacji. Cel podróży - Orasac.
Mam pytanie : Czy jadąc drogą nadmorską, przejeżdżając wąski pas Bośni i Hercegowiny w kierunku Dubrownika muszę mieć zieloną kartę? Dodam, że nie jestem klientem PZU, i takowej nie posiadam.
Do państw UN i HR już nie potrzeba, do BIH raczej tak, ale co z przejazdem tych kilku czy kilkunastu km BIH nad morzem?

Proszę o pomoc w tej sprawie i pozdrawiam
Piotrek
Mnich
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mnich » 09.06.2005 15:23

Nietrzeba zielonej karty
robert236
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert236 » 09.06.2005 18:35

Witam! W zeszłym roku jechaliśmy przez słowację węgry chorwacje bih do Orasaca czyli jakieś 500km przez bih i nie potrzeba było zielonej karty. Jak się już dowiadywałem w tym roku też nie trzeba. Pozdrawiam życząc miłego wypoczynku.
Pozdrowienia dla Boża i Mirka właścicieli kampu POD MASLINOM :lol:
My tam zawitamy dopiero w sierpniu :P
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 09.06.2005 18:46

Pietrek3 napisał(a):Witam serdecznie.

Jestem od kilku chwil świerzo upieczonym forumowiczem. Już w ten czwartek wyjeżdżamy z rodzinką pod namiot do Chorwacji. Cel podróży - Orasac.
Mam pytanie : Czy jadąc drogą nadmorską, przejeżdżając wąski pas Bośni i Hercegowiny w kierunku Dubrownika muszę mieć zieloną kartę? Dodam, że nie jestem klientem PZU, i takowej nie posiadam.
Do państw UN i HR już nie potrzeba, do BIH raczej tak, ale co z przejazdem tych kilku czy kilkunastu km BIH nad morzem?

Proszę o pomoc w tej sprawie i pozdrawiam
Piotrek

Upierać się nie będę, ale wg przepisów - trzeba.
W kwietniu mi sprawdzali :)
A nikt poza PZU nie wydaje jej za free?

Plumek
robert236
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert236 » 09.06.2005 19:00

Nas na jednym przejściu w górach pytali o kartę ale wytłumaczyliśmy im że nie trzeba i przystali na to. Mogą byc poprostu nie doinformowani 8O

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone