Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

optymalna w sierpniu trasa Tychy - Zilina

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2006 16:34

uprzejmie proszę o informację jak OBECNIE prezentuje się optymalna trasa jak w tytule

czy jechać tradycyjnie przez Cieszyn czy też może ze względu na roboty lepiej pojechać jest przez Zwardoń a jeśli tak to jak ? czy przez Skoczów, Istebna ?
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 13.08.2006 21:52

Ze względu na które roboty?
Te przed Skoczowem (pestka), czy te przed Kamesznicą?
Jechałem obydwoma trasami i uważam, że lepiej jednak przez Cieszyn.
Crozdrav
J@nek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2006 22:00

tzn. chodziło mi o jakiekolwiek roboty drogowe, trasy przelotu owiec, skupiska dziur głębszych niż 10cm itp. itd.

i jako, że sytuacja jest dynamicznie zmienna chodzi o świeżutkie info bo jak ktoś jechał przez Cieszyn 2-a lata temu a przez Zwardoń rok temu to co tu dużo mówić informacje takie są o kant ...
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 13.08.2006 22:32

Sorry, nie uściśliłem. Jechałem pod koniec lipca.
J@nek
Morsu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morsu » 14.08.2006 00:01

Wracałem 06.08 z CRO przez Zyline, Cieszyn potem na Mikolow i Rude Sl - zadnych robot oprocz robot nowej drogi (brak korkow) w slowacji miedzy bodajze Cadca-Zylina - chyba roboty przy banie dalszej - ale w ta i tamta strone jak jechalem korkow nie bylo - droga spokojna - przez Czechy jedz przepisowo
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 15.08.2006 09:59

bjur napisał(a):uprzejmie proszę o informację jak OBECNIE prezentuje się optymalna trasa jak w tytule

czy jechać tradycyjnie przez Cieszyn czy też może ze względu na roboty lepiej pojechać jest przez Zwardoń a jeśli tak to jak ? czy przez Skoczów, Istebna ?
hej wrocilem z cro przed wczoraj..jechalem przez zwardon i powiem ci ze szkoda slow co sie tam dzieje..w niektorych miejscach posciagany asfalt i to tak na 15 centli uskoki sa, oprocz tego dziury ze szkoda gadac..jadac w strone slowacji po przekroczeniu przejscia jest juz ok..pozdro
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 15.08.2006 10:15

bjur napisał(a):tzn. chodziło mi o jakiekolwiek roboty drogowe, trasy przelotu owiec, skupiska dziur głębszych niż 10cm itp. itd.

Jeżeli chodzi o "przeloty owiec" :) to one nie schodzą poniżej 300 m nad głównymi drogami:)

Poważniej:
W jakim terminie jedziecie ????

Powodzenia
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 15.08.2006 10:20

...Zgadzam się, z tego przejścia korzystałbym chyba tylko i wyłącznie mieszkając w Zwardoniu, w innych przypadkach lepiej omijać tę drogę szerokim łukiem...
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 15.08.2006 10:29

Witam!
Jechałem tymi dwoma trasami w ciągu ostatniego miesiąca. Zdecydowanie odradzam Słowację i Skalite/Zwardoń - a zapomnij o Węgrzech. Najlepsza trasa to: Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Gratz-Maribor-Zagreb. W Słowenii przygotuj się na możliwy korek - do 2h.
pozdrav
adam_cro
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 17.08.2006 21:01

adam_cro napisał(a):Witam!
Jechałem tymi dwoma trasami w ciągu ostatniego miesiąca. Zdecydowanie odradzam Słowację i Skalite/Zwardoń - a zapomnij o Węgrzech. Najlepsza trasa to: Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Gratz-Maribor-Zagreb. W Słowenii przygotuj się na możliwy korek - do 2h.
pozdrav
adam_cro
chcialbym tylko zapytac dlaczego tak skrupulatnie odradzasz przejazd przez wegry??? ja jechalem i bylo naprawde poprawnie...
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 17.08.2006 21:04

andrzej_bialy napisał(a):
adam_cro napisał(a):Witam!
pozdrav
adam_cro
chcialbym tylko zapytac dlaczego tak skrupulatnie odradzasz przejazd przez wegry??? ja jechalem i bylo naprawde poprawnie...
a i jeszcze jedno ,nie bylo nawet koreczka malego,gora 2 auta przede mna bylya wyjadz mialem 04 8 06..pozdro
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 17.08.2006 22:05

Witam! My jechalismy w dn. 31/01.08 własnie przez Cieszyn i później Czechy Austria itd. - cła droga bez problemu, zero korków, jedyne trochę większe nasilenie ruchu miało miejsce w Wiedniu gdzie bylismy rano. Wracalismy 12.08 / wyjazd z Cro wieczorem/ i natężenie ruchu było trochę większe ale również zero korków. W stronę Chorwacji na granicy Słowenia- Chorwacja był korek kilkaset metrów, było to około północy. Pozdrawiam!
ecik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ecik » 18.08.2006 10:34

"Zdecydowanie odradzam Słowację i Skalite/Zwardoń - a zapomnij o Węgrzech."
Moge zgodzic sie tylko z pierwsza czescia tego zdanie,ze droga przez Zwardon jest naprawde kiepska.
Dlaczego to tak odradzasz droge przez Wegry?Wlasnie wrocilem z Cro i jechalem ta droga tam i z powrotem.Musze powiedziec,ze droga jest bardzo dobra i ruch na niej znikomy,naprawde jak jechalem w nocy auta mozna bylo policzyc na palcach jednej reki.Moze jest wolniejsza niz autostrada ale ponizej 100 km/h rzadko schodzilem.Moj znajomy jechal tydzien pozniej z Cro przez Austrie i przez pierwsze 5 godzin zrobil 120 km,tak byly zakorkowane autostrady w Cro w strone Austrii.
Poza tym ruch na granicach na wegierskiej trasie znikomy,przejazd przez Slowenie to 10 km i puste granice,brak oplat.Przejazd przez Wegry bardzo spokojny,maly ruch,brak oplat.Slowacja to w wiekszosci autostrada na Zyline,wjazd do Czech ,20 km i juz Cieszyn.
Reasumujac POLECAM.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 18.08.2006 11:31

Jechałem przez Węgry 15.08 od Lendavy do Rajki i dalej na Żilinę: przejazd przez Węgry zajął mi 2h 25 minut. Zawsze tak jeżdżę:nigdy nie było korków, jesli już to dopiero w Chorwacji na tunelach, w tym roku zrezygnowałem z autostrady jadąc starą drogą i to też było bardzo dobre wyjście.
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 19.08.2006 12:17

i o to chodzi panowie Wegry to nie katastrofa tylko bardzo przyzwoita droga...pozdro
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone