Semedi napisał(a):Ja ze Słupska tylko i wyłacznie Kołbaskowo --->Istria. Oczywiście bez hardkora z międzynoclegiem np. w Austrii, gdzie przy okazji można co nie co zobaczyć.
scood74 napisał(a):....proponuje jechać przez niemcy austrię i włochy (udine i triest) i wtedy odpada winietka słoweńska i jakiekolwiek autostrady chorwackie
jechaliśmy tak 2 lata temu na KRK trzeba wspomnieć o kosztach dodatkowych w postaci opłat na bramkach za autostrady włoskie razem chyba 115 km
wielbiciel napisał(a):FUX masz rację że jazda przez Niemcy z trójmiasta jest bez sensu.
Opcja niemiecka chyba najlepiej pasuje korzystającym ze słuzbowych pojazdow tzn. najlepsza opcja nie moje auto i paliwo, więc cegła na pedał gazu i heja przed siebie. Może jeszcze mało korzystają z autostrad na codzień i nie wiedzą jaka to nuda jechać taką drogą.
Podałem sprawdzony wariant dojazdu pomiędzy śląskiem a trójmiastem wielokrotnie sprawdzonym i tak mi dobrze i jeszcze kilku innym kierowcom. Ze śląska to już rzut beretem do Cro (piątek godz.14:00 po pracy i o 23:00 jestem w Poreć)
Pozdro dla wszystkich co na Istrię jadą.
Mosqito napisał(a): Gdzieś mi się obiło o uszy jakiś płatny tunel pod Triestem. Potwierdzasz ?
woka napisał(a):Mosqito napisał(a): Gdzieś mi się obiło o uszy jakiś płatny tunel pod Triestem. Potwierdzasz ?
Chyba pod Rijeką. Tam jest płatny tunel Ucka.
Od strony Triestu jadąc do Chorwacji żadnego tunelu nie napotkałem a jechałem dwoma różnymi trasami.
Nie polecam trasą przez tunel ( pomijam płatność). Jest to trasa szybsza ale zupełnie nieciekawa. Lepiej jechać wybrzeżem- widoki ładne ale droga dość kręta i tym samym czas przejazdu lekko dłuższy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi